O-ou, tissihiki tulee taas – 9 fiksua kikkaa, joilla selviät kesästä

Tissihiki eli rintojen hikoilu niiden alle jäävistä poimuista on monelle ikävä, jokakesäinen ongelma. Kokosimme parhaat vinkit hikoilun estämiseen.

Tissihiki on tuttua Hollywood-tähdillekin, tietää suosikkinäyttelijä Katherine Heigl.

9.6.2017 19:00

Jos tunnistat sanan tissihiki, tämä juttu on sinulle.

Lämpimällä ilmalla kainaloiden ja muiden ihopoimujen lisäksi myös rintojen aluset hikoilevat, ja mikä ikävintä, näitä hikijälkiä on usein hankala peittää – ne kun puskevat suoraan keskelle paitaa.

Hikoilua on onneksi mahdollista ehkäistä muutamalla kotikonstilla. Tässä niistä parhaat.

1. Käytä dödöä

Hikoilu on suurin piirtein samanlaista riippumatta siitä, mistä kohtaa kehoa iho hikoilee, joten normaali kikka, dödön levittäminen, tehoaa myös tissihikeen.

Deodorantit ehkäisevät hajuja, mutta antiperspirantit estävät itse hikoilua. Sutaise siis tavallista antiperspiranttia aamuisin tai ennen iltamenoja kainaloiden lisäksi myös rintojen alle.

2. Myös muista tuotteista voi löytyä apu

Tavallisten dödöjen lisäksi hikoilua voi estää monilla muillakin tuotteilla. Luonnonmukaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi mineraalikivet ja luonnonkosmetiikka, kuten Lush-ketjun deodoranttipulverit.

The Guv'ner on imukykyinen deodoranttipulveri, jossa on soodaa, liekopulveria, patsulia, puuhiiltä ja salviaa. Tuloksena on pitävä deodorantti, jonka teho on testattu kainalokokeissa. 12,95 €, Lush.

Mineraalikivestä irtoaa iholle huomaamaton suolapinta, jonka luonnonsuolat ja niiden hapan PH-arvo estävät hajubakteerien kasvun. 12,90 €, Puhdas+.

Voidemaisiakin antiperspirantteja on olemassa. Esimerkiksi apteekeissa myytävä Stop 24 -voide sopii ihopoimuihin, käsille, jaloille ja muille runsaasti hikoileville ihoalueille. Antiperspiranttivoide heikentää hikirauhasten toimintaa, vähentää hieneritystä 24 tunnin ajan ja sopii herkällekin iholle.

STOP 24 Cream levitetään puhtaalle iholle illalla, annetaan vaikuttaa yön yli huuhdellaan seuraavana aamuna saippualla ja vedellä. 12,50 €.

3. Kokeile talkkia

Jotkut taas vannovat deodoranttien ja antiperspiranttien sijaan mieluummin vanhaan kunnon talkkiin. Talkki pitää ihon kuivana ja hien poissa.

Hommaan sopii esimerkiksi marketeissa myytävä, tavallinen vauvatalkki.

M&S:n talkkipullot nauttivat Briteissä kulttimainetta. 4,95 €, Marks & Spencer.

4. Hanki oikean kokoiset liivit

Tissihiki syntyy usein siksi, että iho pääsee olemaan ihoa vasten. Siksi liiveillä on merkitystä hikoiluun.

Jos epäilet huonosti istuvien tai liian vähän tukea antavien liivien olevan syy hikoiluun, käy liiviliikkeessä mittauttamassa oikea kokosi ja hanki kesäksi kunnolliset rintsikat, joissa rinnat eivät pääse olemaan kiinni ihossa.

5. Unohda toppaukset

Jos kärsit tissihiestä, liivien kannattaa olla kesällä myös mahdollisimman kevyet. Unohda toppaukset ja hemmottele itseäsi kauniilla, kevyillä kesäliiveillä.

6. Hylkää tekokuidut

Hikoiluun liittyvät vahvasti myös rintaliivien ja muidenkin vaatteiden materiaalit. Liiveissä ja yläosissa kannattaa suosia luonnonmateriaaleja, jotka hengittävät ja siirtävät kosteutta pois iholta.

Tekokuidut hautovat ihoa sisällään ja aiheuttavat virtaavia hikinoroja välittömästi vähänkin lämpimämmällä ilmalla.

7. Harkitse sporttiliivejä

Yksi vaihtoehto on pukea päälleen urheiluliivit. Tämä ei tietenkään ole varteenotettava vaihtoehto aina, mutta kun asusi antaa periksi, hengittävät ja tekniset, hikeä pois iholta siirtävät sporttiliivit voivat olla armollinen liivivalinta.

8. Valitse oikea väri ja suosi kuoseja

Jos mitkään mainitut varokeinot eivät tunnu tehoavan, turvaudu tissihikeä piilottaviin vaatevalintoihin. Vältä vaaleita värejä, kuten harmaata ja pastellisävyjä, joissa hikiläiskät näkyvät tummina läntteinä. Pue mieluummin tummaa, vaikkei se tuntuisikaan kesällä ihanimmalta vaihtoehdolta.

Suosi oikein hikisenä päivänä kirjavia kuoseja. Rintojen alle ilmestyvät hikiläiskät eivät erotu kankaasta, jos siinä on muutenkin erilaisia kuvioita ja sävyjä.

9. Testaa jos uskallat

Netissä liikkuu myös kaikkia yllä lueteltuja erikoisempia kikkoja, joita tissihien ehkäisemiseen voi kokeilla. Vinkkien joukossa on esimerkiksi hikipisaroita imevien terveyssiteiden teippaaminen rintaliivien kuppien sisäpuolelle, ja kosteutta imevän talkin korvaaminen tavallisella maissijauholla.

Osa on saanut apua myös arganoljystä, jota levitetään pari tippaa rintojen alle. Sen pitäisi ehkäistä hikoilua.

E-vitamiinia ja antioksidantteja sisältävää arganöljyä voi käyttää kasvoille, vartalolle ja hiuslatvoille. 16,50 €, Ekovista.

Lähteet: Little Things, Cosmopolitan, Bustle

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?