26 kuvaa 2000-luvun alusta, jotka saavat kysymään: ”Mitä ihmettä me oikein ajattelimme?”

Näiden trendien paluuta emme halua nähdä koskaan.

9.6.2017 12:47

2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen on kenties muotihistorian hirveintä aikaa.

Vaikka tiedämme, että muotisuuntaukset ja erilaiset trendit kiertävät kehää ja nousevat pinnalle muutamien vuosien tai vuosikymmenten jälkeen aina uudelleen, tyylihistoriasta löytyy muutamia sellaisiakin trendejä ja vaatekappaleita, joiden paluuta ei toivoisi näkevänsä koskaan.

Yllättävän moni näistä villityksistä osuu juuri 2000-luvulle. Edellisen vuosikymmenen muodista löytyy ainakin yhdeksän asiaa, jotka saisivat suosiolla painua unholaan ja jäädä vain yhdeksi sivuksi muodin historiassa.

Oletko samaa mieltä?

Uggit

Nollarin hittikengät olivat Uggit, sekä ne aidot että sadat ketjuliikekopiot. 2000-luvulla jokaisella piti olla trendikengät, vaikka kuvien perusteella on sanomattakin selvää, etteivät kengät olleet hyvä idea.

Tissivyöt

Tissivyö oli vähintään jokaisen 2000-luvulla nuoruuttaan eläneen juttu. Paidat, topit ja mekot noudattivat linjaa, jossa yläosan kirein kohta oli heti rintojen alla, ja jos vaate ei ollut tätä mallia valmiiksi, siluetti luotiin paksulla vyöllä.

Tai no, oikeastaan se vyö puettiin mallista huolimatta ihan jokaisen vaatekappaleen päälle. Yksi sana: miksi?

Lantiovyöt

Samalla vuosikymmenellä nähtiin tissivyön vastakohta, mahdollisimman matalalle lanteille kiedottu vyö. Eikä siinä vielä kaikki – vyötä pidettiin paidan tai mekon päällä. Ei enää koskaan, kiitos.

Supermatalat farkut

Britney Spears piti huolta siitä, että ekstramatalat farkut pinttyivät jokaisen 2000-luvulla eläneen verkkokalvoille. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Pitkät trikootopit

Pitkiä, tiukkoja ja pitkälle pepun päälle kiskottavia toppeja ja paitoja hamstrattiin 10 vuotta sitten urakalla ketjuliikkeistä. Jälkeenpäin kuvia katsellessa ei voi kuin todeta, ettei paitamalli imartele ketään.

Miten peppu muka voisi näyttää hyvältä, kun housujen päällä sitä peittää pinkeä, halpa kangas? Kuten moni muukin nollaritrendi, myös pitkä toppi tekee vartalon mittasuhteista hyvin erikoiset.

Vyötärökaistaleen alta pilkistävät stringit

Onko tätä tarpeen edes kommentoida? Nyt, vuosia myöhemmin, ihmettelemme vain, kuinka tällaisesta villityksestä voi tulla trendi.

Ja anteeksi, pitäisikö sanoa lantiokaistale?

Leggingsit hameen kanssa

Jos leggingsit ovat vielä vuonna 2017 ristiriitainen ja tunteita herättävä vaatekappale, sitä ne ovat varsinkin 2000-luvun valokuvissa.

Lähes jokainen on käyttänyt mustia tai valkoisia, trikoisia tai sukkahousumaisia, pahimmillaan pitsireunaisia leggingsejä pitkän helman kanssa. Joko edellä mainittuun pitkään toppiin, mekkoon tai hameeseen yhdistetyt leggarit olivat monelle 2000-luvun suosikkiunivormu.

Eihän toisteta historiaa enää, eihän?

Bolero

Bolero saattaa olla maailmankaikkeuden turhin vaatekappale. Se ei oikeastaan ole vaatekappale ollenkaan, ei imartele kenenkään kroppaa tai mittasuhteita eikä näytä 2000-luvun kuvien perusteella missään asussa hyvältä.

Epävaatteen voi korvata onneksi tavallisilla asioilla. Miten olisi esimerkiksi huivi tai vaate, jossa on hihat?

Pallohelma

Mekko, joka on kireä rintojen alta, löysä vatsasta ja lanteilta, ja jälleen kireä helmasta? Kuulostaako imartelevalta?

Hmm, ei kiitos. Enää koskaan.

Kuvat: AOP

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?