5 yleistä virhettä bikinialueen sheivaamisessa – nämä tekevät varmaa vahinkoa herkälle alueelle - Tyyli - Ilta-Sanomat

5 yleistä virhettä bikinialueen sheivaamisessa – nämä tekevät varmaa vahinkoa herkälle alueelle

Ah ihanuutta, kesä! Ja ajelusta ärtynyt iho.

26.5.2017 16:17

Älkää ymmärtäkö väärin – kevään ja kesän myötä vaatetuksen väheneminen ja paksuista kerrastoista esiin kääriytyminen on vain ja ainoastaan ihanaa, vaikka se tuokin mukanaan koko vartalon pinta-alasta taas paremmin huolehtimisen. Jalat, varpaankynnet ja kuiva iho pistetään jälleen kuntoon, puhumattakaan karvoista. Yksi viheliäisimmistä sheivauskohteista on tietysti bikinialue, jonka karvatupet ärtyvät ja tulehtuvat helposti.

Älkää myöskään ymmärtäkö väärin – bikinirajoja ei ole pakko ajella. Nämä vinkit ovat niille, jotka sen päättävät tehdä. Jos siis sheivaamista on edessä jälleen päivittäin koko kesä, ota Glamourin listaamat neuvot talteen. Näiden nimeen vannomme!

Teet varmasti vahinkoa bikinialueelle, jos...

1. Hyppäät hommiin liian nopeasti

Karvojen ja karvatuppien kannattaa antaa pehmetä lämpimässä vedessä ennen höylään tarttumista. Sheivaaminen kannattaa siis jättää aivan suihkuhetken viimeiseksi toimeksi.

Tähän liittyy myös kuiviltaan höylääminen – jep, tuntuu juuri niin pahalta kuin kuulostaakin. Kuivaa ihoa ei koskaan saisi ajella, sillä se ärsyttää karvatuppia kaikkein pahimmin. Usko pois, pieni sänkikin näyttää paremmalta kuin punaisena helottavat bikinirajat.

2. Käytät vääriä välineitä

Sheivaatko suihkusaippualla ja samalla höylällä kuin pari kuukautta sitten? Lopeta heti.

Ajeluun tarkoitetut tuotteet pehmittävät karvoja ja antavat höylän liukua iholla pehmeämmin. Vai voisitko kuvitella, että mies ajelisi partansa saippualla?

Vielä tärkeämpi väline on puhdas ja uusi terä. Älä käytä samaa höylää liian pitkään, sillä tylsä ja vanha höylä ärsyttää ihoa turhaan. Vaihda terä heti, kun höylä tuntuu menettäneen vähääkään tehoaan.

3. Unohdat trimmauksen

Jos viimeisestä sheivauskerrasta on kulunut pidempään kuin puolisenttisen karvan verran, trimmaa karvoitus ennen ajelua lyhyemmäksi esimerkiksi saksilla tai ladyshaverilla. Liian pitkien karvojen höylääminen on rankkaa iholle ja vie aivan turhaa aikaa.

4. Levität vartalovoidetta juuri ajellulle iholle

Kyllä, juuri ajellun alueen saa kosteuttaa rasvalla, mutta pidä huoli, ettei voiteessa ole hajusteita. Monet vartalovoiteet on hajustettu, joten turvallisempia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi hajusteettomat, Allergia- ja astmaliiton hyväksymät tuotteet tai luonnolliset, sataprosenttiset aloe vera tai kookosöljy.

5. Verhoamalla alapään tekokuituihin

Kun olet selvinnyt sheivaamisesta ja kaikista muista kompastuskivistä, muista valita vielä sopivat alusvaatteet. Ajellulle iholle eivät tee hyvää vähääkään hankaavat, hiostavat tai kiristävät tekokuitupöksyt, joten nappaa alusvaatelaatikosta mahdollisimman pehmeät ja kevyet luonnonkuituiset housut.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?