Suuri kuivashampoovertailu! Testasimme 11 kuivashampoota – et usko, mikä voitti - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suuri kuivashampoovertailu! Testasimme 11 kuivashampoota – et usko, mikä voitti

Paras puhdistaja, tuoksu, tuuheuttaja, väri ja käyttökokemus – kaksi tuotetta eri hintaluokista nousivat ylitse muiden.

11.5.2017 19:02

Kuivashampoiden tehtävänä on imeä rasvaa hiuspohjasta ja raikastaa hiuksia ilman vesipesua. Useimmissa kuivashampoissa tuon homman hoitaa joko peruna- tai riisitärkkelys. Noin puolet tässä testissä testatuista tuotteista pohjasi voimansa perunaan ja puolet riisiin. Yksi, Nioxin, imi rasvaa tapiokatärkkelyksen voimalla.

Tämän testin perusteella tärkkelystyypillä ei ollut mitään väliä. Kaikki putsasivat yhtä hyvin ja tuuheuttavia ja ei-tuuheuttavia tuotteita löytyi joukosta tärkkelystyypistä riippumatta. Koska puhdistusominaisuuksissa ei ollut huomattavissa mitään eroja, nyt keskitytään kaikkeen muuhun: tuoksuun, tuuheuttavuuteen, häivyttyvyyteen ja yleiseen käyttökokemukseen.

Kuivashampoota lähes päivittäin sekä puhtaaseen että likaiseen tukkaan käyttävä toimittaja testasi 11 kuivashampoota kaikista hintaluokista.

Testaajalla on tummat ja runsaat mutta suomalaisen liukkaat hiukset. Kuivashampoon pitäisi siis puhdistaa mutta myös tuuheuttaa ja tuoda rakennetta sekä häivyttyä näkymättömiin tummaankin tukkaan viemättä hiuksista kaikkea kiiltoa. Tummalle tukalle tarkoitetut värilliset suihkeet eivät kelpaa, sillä vaikka tukka tykkäisi, kylpyhuoneen valkoiset kaakelit eivät.

Voiko kaiken saada? Se selviää nyt.

KC Professional Four Reasons Invisible Dry Shampoo 14,90 € / 250 ml

Melko voimakas alkoholin tuoksu yllätti suihkutettaessa, mutta se haihtui nopeasti. Tuote lupaa ryhtiä, puhtautta ja näkymättömyyttä. Muut lupaukset toteutuvat, mutta ryhtiä tämä ei tukkaani tuonut yhtään. Aika mitäänsanomaton kokemus, mutta plussaa kotimaisuudesta. Tuote on saatavilla vain parturikampaamoista, ja hiuksiin jäikin miellyttävä ”kampaamotuotemainen” tuoksu.

Arvosana: 3 / 5

KMS Hair Play Makeover Spray 29 € / 250 ml

Tämä tuote tuntuu aika kevyeltä, saa suihkuttaa kunnolla jos haluaa tekevän tukalle mitään. Melko voimakas mutta miellyttävä makean hedelmäinen tuoksu. Tuote lupaa tuoda tukkaan myös rakennetta, mutta tuo sitä hyvin kevyesti. KMS:n kuivashampoo häivyttyy hiuksiin melko helposti, riittää kun vähän haroo ja hieroo hiuspohjaa sormin. Menee kastiin ”ihan ok”, muttei jätä suurtakaan muistijälkeä suuntaan tai toiseen.

Arvosana: 3 / 5

Evo Water Killer Dry Shampoo 27 € / 300 ml

Nappasin tämän tuotteen käteeni työpäivän jälkeen, kun piti saada nopeasti liiskatukkaa hieman kuohkeammaksi: tuote kun lupaa sekä poistaa rasvaa että toimia hiuspuuterina eli tuoda tuuheutta ja pitoa.

Mikä tuli yllätyksenä kaupan päälle oli todella voimakas saippuaisen parfyyminen tuoksu, joka tulvahtelikin avoimista hiuksistani nenääni koko loppuillan. Tuoksu oli sinänsä ihan ok ja toimi samalla hajuvetenä, mutta monelle se voisi olla liikaa. Vaalea tuote häipyi kivasti tummaan tukkaan ja toi kevyttä hiuspuuterimaista pitoa. Miinuspuolena hiukset jäivät huomattavan sähköisiksi. Plussaa tyylikkäästä pullosta. Jotain kuitenkin kertoo se, että tähän en tarttunut toiste.

Arvosana: 3- / 5

Moroccan Oil Dry Shampoo Dark Tones 29 € / 205 ml

Erityisesti tummille hiuksille tarkoitettu tuote suihkuaa pullosta vaaleanbeigenä sumuna ja lupaa pehmeänsilkkisen lopputuloksen ilman sameutta. Lupaus pitää täydellisesti: sormet liukuvat vaivatta läpi hiusten eikä hiuksiin jää lainkaan vaaleita rantuja tai sameutta, vaikka hiukset vain haroisi kevyesti sormin tuotteen kuivahdettua. Mieto mutta miellyttävän puhdas tuoksu on varsin unisex. Tuote ei tuuheuta, mutta ei sitä lupaakaan.

Jos en kaipaisi kuivashampoolta tuuheuttavuutta ja olisin valmis maksamaan kuivasampoosta näin paljon, testin voittaja olisi tässä.

Arvosana: 5- / 5

Biozell Professional Volumizing Dry Shampoo 6,90 € / 300 ml

Tämän tuotteen suurin puute tulee eteen jo ennen kuin on nähnyt pisaraakaan tuotetta: korkkia ei meinaa millään saada auki! Mutta se puute jääkin melkein ainoaksi.

Tämä on erittäin hyvä perustuote, joka hoitaa hommansa eli imee rasvaa tukasta ja hiuspohjasta. Tuote myös tuo tukkaan omaan makuuni juuri sopivasti rakennetta ja tuuheutta. Lopputulos on hieman sameampi kuin Moroccanoililla, jolle toisaalta mikään muu testattu tuote ei tässä asiassa vetänyt vertoja. Biozell saa isot plussat edullisuudesta (litrahinnaltaan testin edullisin tuote), kotimaisuudesta ja hyvästä saatavuudesta – tätä löytyy joka marketista. Hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan! Miellyttävän mieto ja melko neutraali tuoksu. Voittaja!

Arvosana: 5 / 5

Sim Refresh Dry Shampoo 16,90 € / 300 ml

Tämä tuote on hajustamaton, mikä tuntui testin hajupommien jälkeen virkistävältä. Tuote lupaa ”mattamaista rakennetta” ja tämä lupaus täyttyy. Jättää tukan hieman sameahkoksi: tuuheutta ja kiiltoa saa harvoin samaan aikaan samaan päähän.

Monella tapaa hyvin samankaltainen tuote kuin edullisempi Biozell. Tämäkin on hyvä perustuote, johon huomasin tarttuvani useampana aamuna. Plussaa kotimaisuudesta, UV-suojasta ja järkevästä hinnasta.

Arvosana: 4 / 5

Sim Forme Sensitive Quick Clean Dry Shampoo 15,90 € / 300 ml

Testin toinen Sim ei ole hajustamaton, vaikka onkin sensitive. Tästä en oikein tykännyt, eniten ehkä tuoksun takia. Simin sensitive-versiossa on ”kypsän naisen hajuveden” tuoksu, joka ei omaa nenääni ainakaan tämänkaltaisessa tuotteessa miellytä. Tämäkin tuote jättää tukan sameaksi ja jää helposti tummassa tukassa näkyviin, ellei tukkaa harjaa. Volyymia saa tukkaan mukavasti, plussaa myös UV-suojasta ja kotimaisuudesta.

Arvosana: 4 / 5

Herbina Gloss Raikastava Kuivashampoo 4,90 € / 200 ml

Rasvaisuuden poistamisen lisäksi lupaa tuuheutta ja tukea sekä lupaa sopivansa sekä tumma- että vaaleahiuksisille. Ei sopinut ainakaan tälle brunetelle: tukkaa sai harjata oikein kunnolla, mikäli mieli saada valkoiset rannut katoamaan kuontaloon. Ei hyvä, sillä harjaaminen vain levittää likaisen hiuspohjan rasvaa tukkaan.

Myös tuoksu oli itselleni liikaa, todellinen överimarjapommi. Hieman nuorempi käyttäjä voisi tykätäkin? Plussaa edullisuudesta ja kotimaisuudesta, mutta tästä en kyllä voinut tykätä, vaikka olisin halunnut.

Arvosana: 2- / 5

Nioxin Instant Fullness Dry Cleanser 26,60 € / 180 ml

Tässäkin yhdistyvät kuivashampoo ja tymäkämpi hiuspuuteri, kuten Evon tuotteessa. Nioxin lupaa jättää tukan jopa tuplasti tuuheammaksi sekunneissa, ja tämä lupaus kyllä pitää. Todella tuuheuttava!

Enemmän tämä on kuitenkin suihkutettava hiuspuuteri kuin kuivashampoo. Oikeasti likaiseen tukkaan tuotetta pitäisi suihkuttaa sen verran paljon, että tämän kanssa lopputuloksena on lähinnä sähköinen takkukasa. Jäi myös hiuspohjaan suihkutettaessa helposti näkyviin valkoisena ”hilseenä”, mitä kukaan tuskin tukkaansa toivoo.

Löysin tuotteen hienouden vasta, kun kokeilin sitä hiuspuuterina puhtaaseen ja kuivaksi föönattuun tukkaan – siinä hommassa kevyesti annosteltuna toimi mainiosti ja jää vakikäyttöön. Miellyttävän kevyt ja raikas tuoksu. Arvostelen tämän kuitenkin kuivashampoona, ja siinä hommassa pisteet jäävät vaisuiksi.

Arvosana: 3- / 5

Batiste Clean & Classic Original 7,90 € / 200 ml

Raikas ja puhdas tuoksu. Häivyttyy helpohkosti tummaankin tukkaan ja jättää hiukset yhtä silkkisen sileiksi kuin huomattavasti hintavampi Moroccanoil. Ei tuo juuri volyymia eli ei karheuta hiuksen pintaa, mutta ei sitä lupaakaan. Tämä ei ole turhaan monissa blogeissa hehkutettu ja useasti palkittu klassikkotuote!

Käytän tuotteen mielelläni loppuun, mutta lähinnä arkikäytössä. Yhtään tavallista työpäivää spesiaalimpaan tilanteeseen kaipaan tukkaani enemmän volyymia kuin purkilla on tarjottavanaan.

Arvosana: 4 / 5

Klippoteket Styling Dust Spray 4,90 € / 200 ml

Tätä tuotetta käytin tyytyväisenä muutamia vuosia sitten ensimmäisenä kuivashampoonani. Oli mielenkiintoista kokeilla Klippoteketiä nyt uudelleen, kun olen ehtinyt välissä kokeilla useita muita hyviä ja huonoja kuivashampoita.

Tätäkään en meinannut millään saada edes reippaalla harjaamisella näkymättömiin, ja kuten Herbinan tuotteen kohdalla todettua, harjaaminen vain levittää hiuspohjan rasvaa ympäriinsä. Kiva ja raikas tuoksu, tuo mukavasti rakennetta ja pullolla on hyvä saatavuus (löytyy ainakin joka niemennotkon Sokokselta), mutta toiminee paremmin vaaleassa tukassa. Minun kohdallani tuote saa jäädä historiaan.

Arvosana: 3- / 5

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?