Yksi tuote, jolla hiuksista saa supertuuheat – testasimme! - Tyyli - Ilta-Sanomat

Yksi tuote, jolla hiuksista saa supertuuheat – testasimme!

Rakennetuotteet ovat hiusmaailman uusi tulokas, joilla tukasta saa tuuhean ja kampauksesta näyttävän ja kestävän.

4.5.2017 19:08

Texture- eli rakennetuotteet ovat erilaisia, nimensä mukaan rakennetta ja tekstuuria hiuksiin tuovia suihkeita, voiteita ja vahoja. Rakennetuotepullot ja -purkit täyttävät pikkuhiljaa kosmetiikkaosastojen hyllyjä, mutta mitä ihmettä niillä pitäisi tehdä?

Rakennetuotteet yhdistävät kuivasampoon ja hiuslakan parhaita puolia, kertoo kampaaja Taavi Vuokkovaara äskettäin julkaisemallamme videolla. Erilaisten texture-tuotteiden avulla saa tehtyä helpon ja nopean tyvikohotuksen sekä luotua kestävän kampauspohjan, sillä rakennetuote tekee hiuksesta tavallista karheamman. Hiuksiin tulee pitoa, ja samalla ne näyttävät ja tuntuvat tuuheammilta ja paksummilta.

Testasimme uudet rakennetuotteet eri valmistajilta eri hintaluokissa ja kävimme ammattilaisen opissa kokeilemassa, mitä rakennetuotteet saavat hiuksissa aikaan. Katso yllä olevalta videolta, kuinka rakennetuotteet muokkaavat tavallisista lainemaisista kiharoista valtavan hiuspilven.

Lisäksi testasimme yhdeksän rakennetuotetta pumpulimaisiin ja hentoihin suomalaishiuksiin.

5 tuotetta, joista on helppo tykätä:

Balmain Paris Texturizing Volume Spray 27 € / 200 ml

Tukea tyveen ja vahvaa pitoa maksimaalista volyymia varten. Silkkiproteiini ja arganöljy tuovat hiussoluihin kosteutta vaurioita korjaten ja hiuksille suojaa ympäristötekijöitä vastaan antaen.

”Levitin tuotteen kuiviin hiuksiin. Spray on helppo levittää ja tuntuu tosi kivalta hiuksissa. Hiuksiin sai oitis tekstuuria. Illallisella ystäväni kysyi, olenko käynyt kampaajalla, sillä hiukseni näyttivät hänen mielestään niin hyviltä.

Kokeilin tuotetta kahteen otteeseen. Lopputulos oli parempi, kun lisäsin vielä lakkaa päälle. Hiuksista tuli jämäkät, pumpulimaisuus oli poissa.”

Sebastian Texture Maker 32,50 € / 150 ml

Kevyt tekstuurisuihke sisältää suolakiteitä ja meren mineraaleja. Mattainen lopputulos, keskivahva pito sekä karhea, uudelleen työstettävä tekstuuri.

”Pumppupullo on ihanan freesi. Hiuslakkojen tunkkaisia tuoksuja pelkäävänä pidän tästä, koska haju ei ole tymäkkä, ja aine tulee pullosta hillitysti. Levitä kuitenkin isomman matkan päästä, sillä muuten suihku ei leviä tasaisesti ympäri hiuksia.

Tuote ei anna erityisen massiivista lopputulosta, mutta sitä on miellyttävä käyttää.”

Moroccanoil Dry Texture Spray 29 € / 205 ml

Arganöljyä sisältävä ja pitkäkestoisen pidon antava kuiva rakennesuihke huolettomiin ja rentoihin tyyleihin. Resiini- ja zeoliittihiukkaset muodostavat sidoksen hiusten väliin luoden tekstuuria sekä kuivan ja rakenteellisen viimeistelyn. Sopii kaikille hiustyypeille.

”Lisään sprayn kuiviin hiuksiin. Toimii! Lisää kuohkeutta vaivattomasti. Helppoudesta plussaa. Tuote on pakkauksineen kokonaisuudessaan kiva.”

IdHAIR Mé Beach Styler 14,90 € / 125 ml

Geeli muuttaa hiuksesi “leikkisä päivä rannalla” -tyylisiksi.

”Tämän tuotteen voi lisätä joko kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Itse kokeilen sitä kuiviin hiuksiin ja saan todellisen surffitukan.

Surffitukka ohuissa hiuksissa ei valitettavasti kestä kauan, mutta yhden illallisen ajan huoleton look toimii. Koko päivän tuote tämä ei ole.”

Lanza Healing Style Dry Texture Spray 27,50 € / 300 ml

Tukan tuplaaja luo välittömästi runsasta volyymia ja rakennetta. Sisältää näkymätöntä puuteria, joka imee öljyisyyttä hiuksista mutta ei sotke muotoilua. Lämpösuoja 260°C.

”Tuote muistuttaa ehkä eniten tavallista hiuskiinnettä. Suihkutin tuotetta kuiviin hiuksiin, ja se toi kyllä rakennetta. Tosin ääni on painettaessa kova ja hiuslakkamainen tunkkainen tuoksu ahdisti ja pakotti poistumaan kylpyhuoneesta.”

4 tuotetta, jotka eivät vakuuta heti:

Biozell Professional Texturizing Spray 6,50 € / 300 ml

Voimakasta tukea, rakennetta ja tuuheutta hennon suomalaisen hiuksen muotoiluun.

”Tämäkin tuote on hiuslakkamainen. Levitän sprayta kuiviin hiuksiin. Haju on turhan tunkkainen makuuni, eikä tuote tuo mainittavaa tekstuuria hiuksiin.”

KMS Add Volume Liquid Dust 29 € / 50 ml

Antaa massiivista puuterimaista tuuheutta ja rakennetta sekä volyymia ja tukea tyvialueella. Voit muotoilla lookisi päivän aikana uudelleen. Tuote sopii myös miehille, joilla ohenevat hiukset.

”Lisään ohjeiden mukaan pyyhekuiviin hiuksiin muutaman pumppauksen ja föönaan. En huomaa mitään vaikutusta suuntaan tai toiseen. Olisikohan pitänyt lisätä muutama pumppaus enemmän?”

Sim Forme Puffed Look Texturizing Wax 16,90 € / 100 ml

Puolimattainen, vahvasti pitävä vaha erityisesti lyhyille tai puolipitkille hiuksille. Karpalouutteen sisältämä C-vitamiini sekä antioksidantit elvyttävät ja virkistävät ihoa ja hiuksia ja suojaavat ulkoisilta haittatekijöiltä.

”Olen nukkunut yön yli märillä hiuksilla. Virhe! Hiukset ovat aamulla kuin sähköiskun saaneet. Otan avuksi Formen Puffed Lookin.

Lisään muutaman pumppauksen kuiviin hiuksiin. Vaha on tarkoitettu erityisesti lyhyille tai puolipitkille hiuksille, omani ovat pitkät. Onkohan tässä syy sille, etten juurikaan näe vaikutusta?”

Moroccanoil Texture Clay 29 € / 75 ml

Rakennevahalla erottelet hiuksia ja luot luonnollisen tyylin mattaviimeistelyllä sekä voimakkaalla pidolla. Kaikille hiustyypeille sekä lyhyille ja pitkille hiuksille suunniteltu unisex-hiusvaha sisältää arganöljyä, sheavoita ja bentoniittisavea.

”Tuotteen voi levittää kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Itse lisään tätä kuiviin hiuksiin. Tuote ei tunnu sopivan pitkille ohuille hiuksille, hiukset jäävät vähän tahmaisiksi. Pitäisi varmaan olla paksut ja lyhyet hiukset, jotta tämä toimisi.”

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?