10 vinkkiä, joilla peität tummat silmänaluset täydellisesti

Tummat silmänaluset saa piiloon, kunhan muistaa nyrkkisäännön: mieluummin liian vähän peitettä kuin liikaa.

1.5.2017 8:58

1. Levitä ensin meikkivoide

Jos silmänalusesi eivät ole kovin tummat, pelkkä meikkivoide voi riittää peittämään ne. Käytä tuhtia peitevoidetta vain tarvittaessa. Silmänympärysiho on erityisen ohutta ja herkkää, joten se kannattaa peittää paksulla pakkelikerroksella vain hyvästä syystä.

2. Jos silmänalusesi ovat kovin tummat, sivele meikkivoiteen päälle peitevoidetta

Peitevoide on peittävämpää kuin meikkivoide, sillä siinä on enemmän väripigmenttiä. Peiteainepurkissa lukee usein termi concealer tai color corrector.

3. Aloita peitevoiteen sively silmän sisänurkasta, aivan ripsien tyvestä

Siellä silmänaluset ovat yleensä tummimmat. Huomaat tummimmat kohdat helposti, kun vilkaiset peiliin leuka alaspäin.

4. Levitä siveltimellä, häivytä sormenpäillä

Jos liikkuvat yläluomesi ovat tummat tai kirjavat, sivele peitevoidetta myös niille.

5. Laita peitevoidetta mieluummin liian vähän kuin liikaa

Muista, että peitevoide on jämäkkää. Jos laitat sitä liikaa, peität ehkä silmänalusesi, mutta tuot sitäkin komeammin esiin ryppysi.

6. Valitse värisävy tarkkaan

Muista, että kalpea talvi-ihosi tarvitsee todennäköisesti erivärisen peite- ja meikkivoiteen kuin ruskettunut kesäihosi. Varminta on pyytää värisävyn valinnassa asiantuntijan apua.

7. Jos sinertäviin silmänalusiin laittaa liian keltaista peite- tai meikkivoidetta, silmänaluset alkavat näyttää vihreiltä

Jos silmänaluset ovat ruskehtavat, voide ei saa olla liian vaalea - muuten lopputulos on harmaa. Jos silmänaluset ovat kovin turvonneet, liian vaalea voide saa ne hehkumaan entistä suurempina.

8. Myös valokynä on hyvä apuri

Se tuo nimensä mukaisesti valoa kasvojen tummiin kohtiin ja kuoppiin. Turvonneiden silmänympärysten päälle sitä ei kannata laittaa, muuten vaarana on näyttää pandalta. Sivele valokynää silmänurkan sisänurkkaan ja muihin tummimpiin kohtiin, halutessasi myös poskipäille ja nenänpieliin.

9. Valokynässäkin on eri värisävyjä

Tarkemmat käyttöohjeet kannattaa kysyä aina myyjältä. Valokynää käytetään meikkivoiteen päälle. Maksaläiskät saa piiloon tavallisella peiteaineella, ei valokynällä.

10. Kiinnitä peiteaine ja meikkivoide puuterilla

Muuten ne eivät pysy, vaan pakkautuvat juoviksi silmänympärystesi ympärille. Puuteri on kasvojen viimeinen silaus, älä siis lisää sen päälle enää mitään voidemaista.

Asiantuntijana meikkitaiteilija Nina Orell.

Lue lisää:

Käytä aurinkopuuteria oikein

Huippumeikkaajan salainen ase löytyy joka kodista

Hiukset hohtamaan kotikonstein

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?