Huijaa itsesi hoikemmaksi alusvaatteilla – helposti viisi kiloa pois - Tyyli - Ilta-Sanomat

Huijaa itsesi hoikemmaksi alusvaatteilla – helposti viisi kiloa pois

Tiesitkö, että oikeanlaisilla alusasuilla voit helposti taikoa muutaman kilon kadoksiin?

27.4.2017 6:45

Millaisia kohottavia alusasuja on olemassa?

”Markkinoilla on tällä hetkellä valtava määrä muotoilevia tuotteita. Ei kannata valita liian tiukkaa, etteivät kehon makkarat korostu.

Valitse tuote, joka tasoittaa ja antaa kevyen tuen. Esimerkiksi pikkumustan alle paras valinta on body. Se tekee kokonaisuudesta sileän toisin kuin housuliivi, joka saattaa nostaa vyötärölle makkaran”, vinkkaa Tiina Tainio, vantaalaisen Just For You -alusasujen ja sukkahousujen erikoisliikkeen omistaja.

Miksi oikeanmalliset ja -kokoiset rintaliivit ovat tärkeät?

”Jos käyttää vääränkokoista kuppia, rinta saattaa liikkua kupin sisällä. Silloin liivi on kuin kuori rinnan päällä.

Kun valitsee liivejä, kannattaa kiinnittää huomio materiaalien joustavuuteen myös olkaimissa. Napakka, toppaamaton liivi antaa usein parhaan tuen ja on kauniimpi varsinkin povekkailla naisilla.

Liivin tarkoitus on olla ’muotti’ vaatteen alla. Sen vuoksi on tärkeää, että omistaa erilaisia muotteja erilaisten vaatteiden alle. Malleja on valtava määrä, ja jokaiselle vartalon mallille löytyy omansa.”

Miten paljon alusvaatteilla voi vaikuttaa vartalon siluettiin?

”Keho näyttää helposti viitisen kiloa hoikemmalta, kun valitsee liivin, joka nostaa rinnan oikealle paikalleen. Kun rinnat kohoavat ylöspäin, vyötärö alkaa näyttää kapeammalta.

Myös oikean mallinen kaarituki kerää kainaloihin karanneet rinnat. Peilikuvasta voi nähdä, että lopputulos on entistä sirompi.”

Miksi alusvaatteisiin kannattaa satsata?

”Rintaliivien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta muutamaan sataseen. Edulliset eivät kestä yhtä pitkään kuin kalliimmat, eikä niissä ole samaa käyttömukavuutta. Laadusta joutuu yleensä maksamaan, mutta sillä saa upean siluetin.”

Miten alusasut kannattaa pestä?

”Jokaisesta pesukoneesta löytyy käsinpesu- tai hienopesuohjelma. Käsin pestessä moni tulee vahingossa käyttäneeksi liian kuumaa vettä. Laita liivit pesupussiin, unohda huuhteluaine ja käytä korkeintaan 30 asteen lämpötilaa.”

Lue lisää:

Näin valitse oikeat rintaliivit

Broilerinkoivet voi kypsentää myös mikrossa

Lusikka on paras apu kiivin kuorimisessa

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?