Muista kuoria myös päänahka - Tyyli - Ilta-Sanomat

Muista kuoria myös päänahka

Kun päänahka hilseilee ja kutisee, voi joko luopua kuivasampoosta tai kokeilla kuorintaa.

Muotoilutuotteiden jäämät on hyvä poistaa hiuksista säännöllisesti.­

16.4.2017 7:08

Kuivasampoo on tarkoitettu poistamaan rasvaisuutta hiusten tyvestä, mutta väkisin sitä tulee suihkutettua myös päänahkaan. Se ei ole välttämättä hyväksi, varsinkin jos hiuspohja hilseilee ja kutisee jo muutenkin.

Kuivasampoota voi huoletta käyttää, kunhan muistaa huolellisen vesipesun aina välillä. Muuten aineet saattavat kertyä hiuspohjaan sekä tukkia sitä. Yleisimmät seuraukset ovat juurikin hilseily ja kutina, mutta pahimmillaan hiusten kasvu voi häiriintyä.

Haastattelimme jokin aika sitten hiusasiantuntijaa, joka muistutti syväpuhdistavan sampoon tärkeydestä – sen avulla kuivasampoon rippeet saa pois hiuksista ja päänahasta.

Jos päänahka tuntuu ärtyvän kuivasampoosta, mutta siitä luopuminen ei ole vaihtoehto, Marie Claire kertoo sivustollaan, että hiuspohjaakin voi kuoria. Sitä varten on kehitetty tuotteita, jotka poistavat hiuspohjasta lian, kuolleet ihosolut ja muotoilutuotteiden jäämät, jotta päänahka saa taas hengittää vapaasti. Niitä käytetään ennen sampoopesua.

Tietty määrä luonnollisia öljyjä kuuluu tietenkin päänahkaankin, jotta iho pysyy kosteutettuna ja voi hyvin, joten kuorinta kerran viikossa riittää.

Kiehl'sin Deep Micro-Exfoliating Scalp Treatment -hiuspohjan kuorinta levitetään hiuspohjaan ennen sampoopesua, 21,50 €. Nioxinin Scalp Renew Dermabrasion Treatment lupaa hiusten kasvavan vahvempina ja terveempinä, n. 18 €.­

Lue myös:

Sampookikka, jonka avulla voit pestä hiukset entistä harvemmin

Saako kuivasampoota käyttää joka päivä? Asiantuntija antaa vinkkinsä

Haaveissa pitkä tukka? Nämä 6 kikkaa nopeuttavat hiustenkasvua

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?