Rasvoittuvatko hiuksesi helposti? Yksi sampoovalinta on muita parempi - Tyyli - Ilta-Sanomat

Rasvoittuvatko hiuksesi helposti? Yksi sampoovalinta on muita parempi

Kokosimme näppärät vinkit, joiden avulla puhtaista hiuksista saa nauttia mahdollisimman pitkään.

Esimerkiksi hiusten runsas hipelöinti saattaa saada hiukset tuntumaan rasvaisilta. Kuvituskuva.­

12.4.2017 6:32

Hiukset ovat parhaimmillaan puhtaina. Sitä mieltä oli enemmistö Me Naisten lukijoista, kun kysyimme heiltä asiasta – 54 prosenttia vastaajista nauttii hiuksistaan eniten vastapestyinä.

Aina päivittäinen pesukaan ei auta, vaan hiukset alkavat tuntua lähmäisiltä jo iltapäivällä. Silloin kannattaa vaihtaa tuuheuttavaan sampooseen. Hello Giggles -sivuston haastattelema hiusekspertti neuvoo, että tuuheuttava sampoo poistaa tehokkaasti rasvaisuutta hiusten tyvestä. Ilmavan lopputuloksen lisäksi hiusten pitäisi siis pysyä pidempään puhtaina.

Tähtää kuohkeuteen

Vinkkasimme myös aiemmin, että jos haluaa nauttia puhtaudesta pidempään, kannattaa pyrkiä ilmavuuteen eli välttää hiuksia latistavia muotoilutuotteita. Maalaisjärkikin sen sanoo: mitä kauempana hius on päänahasta ja sen luonnollisista öljyistä, sitä pidempään se pysyy puhtaana.

Älä koskettele

Kolmas vinkki on tietenkin vaikein toteuttaa – hiuksia ei kannattaisi kammata tai sormeilla useita kertoja päivässä, sillä samalla rasva leviää päänahasta tukkaan ja saa sen näyttämään likaiselta.

Kokeile tehopesua

Kerroimme jokin aika sitten myös asiantuntijan suosittelemasta tuplapesusta, jossa hiukset pestään sampoolla kahdesti saman suihkukäynnin aikana. Sampoon avulla päänahka hierotaan puhtaaksi kahteen otteeseen, jolloin muotoilutuotteet ja rasvat irtoavat varmasti. Hoitoainekaan ei latista hiuksia, kun sen levittää vain pituuksiin, ei hiusten tyveen.

Lue myös:

10 testattua tapaa pidentää hiusten pesuväliä

Saako kuivasampoota käyttää joka päivä? Asiantuntija antaa vinkkinsä

Sampookikka, jonka avulla voit pestä hiukset entistä harvemmin

6 nerokasta kikkaa, joilla saat tuuheat hiukset

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?