Tutorial: Näin saat perusletistä hetkessä paljon hienomman – 3 superhelppoa vinkkiä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näin saat perusletistä hetkessä paljon hienomman – 3 superhelppoa vinkkiä

Näyttävän kampauksen teko ei ole koskaan ollut näin helppoa. Lettiharrastaja Heli Annala näyttää kuinka perusletistä saa näyttävän version.

14.4.2017 12:15

Jos osaat tehdä perusletin, saat loihdittua hiuksiisi myös nämä näyttävät versiot. Kolmen erilaisen letin pohjalla on aina tavallinen letitystekniikka, jossa hiukset jaetaan kolmeen osaan ja reunimmaisia osioita viedään vuorotellen keskimmäisen osion yli.

Näyttävän lettikampauksen salaisuus piilee kolmessa kohdassa.

Vinkki 1: hiuspohja

Lettikampausta ei kannata tehdä juuri pestyyn hiuskuontaloon. Letti pysyy parhaiten paikoillaan ja näyttää muhkeammalta, kun alla on nukuttu yö, kiharapohja ja sopiva määrä muotoilutuotteita. Jos hiukset ovat todella liukkaat, kokeile lettikampauksen pohjalle esimerkiksi rakennetta antavaa suihketta.

Vinkki 2: eripaksuiset osiot

Kaksi hyvin näyttävää lettiä syntyy muuttamalla lettiin tulevien hiusosioiden paksuutta. Kokeile jakaa hiukset yhteen paksuun ja kahteen ohueen tai kahteen paksuun ja yhteen ohueen osuuteen. Letin tekstuuri on eripaksuisilla osioilla heti kiinnostavampi, vaikkei lettiä edes lätyttäisi.

Vinkki 3: lätytys

Lätytys (eng. pancake) on tekniikka, jossa valmiin letin hiusosioita nyitään hellästi sivuille päin. Aloita lätytys letin lopusta ja etene kohti alkua. Älä revi hiuksia, vaan ota osio etusormen ja peukalon väliin ja vedä hellästi sivulle. Tämä saa hiirenhännänkin näyttämään paksummalta!

Heli Annala harrastaa lettien näperrystä ja vetää myös lettikursseja. Annalan letityksiä voi ihailla Instagramissa Braidingbad-tilillä.­

Annalan lettikuvia voi ihailla Instagramissa Bradingbad-tilillä (klik!).

Viimeistele puoliponnari hiuslasson avulla

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?