Näyttääkö selfienaama aina oudolta? Helppo kikka korjaa puhelinkameran vääristymät - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näyttääkö selfienaama aina oudolta? Helppo kikka korjaa puhelinkameran vääristymät

Kuinka paljon kännykkäkameran linssi vääristää kasvoja? Testasimme.

4.4.2017 19:29

Tuntuuko sinustakin siltä, että onnistuneen selfien saaminen on yksinkertaisesti mahdotonta? Puhelimen ruudulla katsovat aivan vieraat ja oudot kasvot?

The Business Insiderin mukaan syy löytyy mitä luultavammin kameran linssistä. Epäonnistuneen selfien voi toki aiheuttaa huono hiuspäivä tai valvomisen vuoksi paisuneet silmäpussit, mutta niitä ei kannata heti ensimmäisenä syyttää.

Älypuhelimen linssi on laajakulmainen, joten se saa aikaan kuvassa vääristymiä. Tällöin kasvot voivat muistuttaa etäisesti sarjakuvahahmoa. Valokuvaajat suosivatkin muotokuvissa usein keskipitkää 85 mm:n linssiä.

Vaikka käytössäsi ei olisi ammattilaiskalustoa, voit turvautua kännykkään ilman, että kuva näyttää aivan hömelöltä. Lopputulokseen voi vaikuttaa merkittävästi, kun muistaa muutaman seikan.

Testasimme:

1. Vääristymä tulee takuuvarmasti, jos leuan kohdistaa ja nostaa kohti kameraa.

2. Vetäytymällä kauemmas ja siirtämällä päätä lähemmäs kuvan keskustaa voi tehdä jo paljon. Kun leuan ja otsan pitää samalla tasolla, pääsee eroon jättileuasta. Tuloksena on selfie, jossa naama ei näytä vieraalta.

3. Mitä lähemmäs kameraa menee, sitä enemmän kuvaan tulee sarjakuvatunnelmaa. Pää näyttää isolta: nenä, posket ja leuka ottavat vallan.

4. Kun kuvan ottaa kauempaa, ei tunnu siltä, että naama hyppää ruudulta silmille.

Lue lisää:

Ärsyttävimmät selfietyypit TOP 3

5+1 tapaa päästä eroon puhelinaddiktiosta

Kim Kardashian neuvoo: näin otat täydellisen meitsien

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset