Moni havahtuu vasta ryppyihin – näin pidät kaulasi yhtä nuorekkaana kuin kasvosi

Huolellisesta kasvojen hoidosta ei ole iloa, jos kaulan ihon unohtaa kokonaan.

4.4.2017 16:10

Yhden ihonhoitorutiinin tärkeydestä muistutetaan yhtenään, mutta silti se tuntuu jäävän liian helposti välistä: kaulan ihosta huolehtiminen.

Kaulan iho on ohutta, joten sen kimmoisuus katoaa helposti iän myötä, se veltostuu nopeammin ja siihen syntyy lähes poikkeuksetta juonteita ja ryppyjä. Kasvojen ihosta moni jaksaa kyllä kantaa huolta jo nuorena, mutta aivan yhtä paljon huomiota kaipaava kaula muistetaan usein vasta vanhempana.

Marie Claire vinkkaa tavat, joilla kaulan ihon kunnon saa pysymään kasvojen ihon tasalla.

1. Levitä kasvovoide myös kaulalle

Ensimmäinen kohta on oikeastaan itsestäänselvyys: ihon kosteutus auttaa ylläpitämään sen kuntoa. Vanhenemisen merkit näkyvät nopeimmin ja selvimmin kuivalla iholla. Kaulan kosteuttamiseen käy hyvin tavallinen kasvovoide, mutta kaulan alueelle on kehitelty myös omat tuotteensa, jotka kiinteyttävät ihoa.

2. Muista puhdistaa kaulakin

Kuten kasvotkin, myös kaula täytyy puhdistaa meikistä ja epäpuhtauksista.

– Ilmansaasteet ja vapaat radikaalit ikäännyttävät ihoa ennenaikaisesti, jos niitä ei puhdista iholta päivittäin, sanoo ihotautilääkäri Rachel Nazarian.

3. Käytä aurinkosuojaa

Auringon haitoista, iholle vaarallisista UV-säteistä ja aurinkorasvan tärkeydestä puhutaan usein palamisen ja ihosyöpäriskin näkökulmasta, mutta ihon suojaaminen aurinkovoiteella vähentää myös auringon aiheuttamaa ihon ikääntymistä.

Kaulan iho on vielä kasvojenkin ihoa ohuempaa, joten auringon vaikutus näkyy kaulalla vuosien mittaan varmasti, jos ihoa ei suojaa säteiltä. Ihotautilääkäri suosittelee vähintään suojakertoimella 30 varustetun aurinkosuojan käyttämistä päivittäin, ei vain aurinkoa ottaessa.

4. Vähennä puhelimen tuijottamista

Nykyihmiselle olennainen osa päivää – ja valitettavasti epäilty osa kaulan ihon veltostumista ja juonteita – on puhelimen jatkuva tuijottaminen. Jos tahdot pitää kaulasi ihon mahdollisimman hyvässä kunnossa ja rypyttömänä, vähennä pää kumarassa kulkemista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?