Sampoosääntö, joka kannattaa rikkoa – kikka voi mullistaa hiuksesi - Tyyli - Ilta-Sanomat

Sampoosääntö, joka kannattaa rikkoa – kikka voi mullistaa hiuksesi

Aiempaa perusteellisempi pesu auttaa, jos hiukset tuntuvat aina vähän likaisilta.

26.3.2017 19:07

Levitä päähän. Vaahdota. Huuhtele. Käytä hoitoainetta.

Rutiinit tekevät elämästä vaivatonta, mutta sampoota käyttäessä ei ehkä kannatakaan noudattaa purkin ohjeita. Jos hiukset jäävät yhdellä vaahdotuksella ja huuhtelulla likaisiksi, mikset ottaisi toista kierrosta?

Kirjoittaja Faith Xue avautuu Byrdie-kauneussivuston jutussaan vaikeasta hiussuhteestaan rivikaupalla. Hänen hiuksensa voivat paremmin, kun hän käyttää hellävaraisempaa, sulfaatitonta sampoota ja välipäivinä kuivasampoota – mutta ongelmana oli yhä, että hiukset eivät olleet oikein koskaan puhtaat.

Kirjoittajan ongelman ratkaisi hiusstylisti Sal Salcedo, joka neuvoi, että joskus hiukset tosiaan kannattaa pestä yhden kerran sijaan kahdesti, jotta rasvaisuus ja muotoilutuotteiden jäämät huuhtoutuvat varmasti viemäriin. Siitä on hyötyä varsinkin, jos käyttää hellävaraisia sampoita, jotka eivät vaahtoa ja puhdista niin tehokkaasti kuin järeämmät (mutta myös hiuksia kuluttavat) kemikaalit. Näin Salcedo suosittelee pesemään hiukset:

1. Kastele hiukset ja päänahka. Levitä sampoota vain päänahkaan ja hiero sormenpäillä 30–45 sekuntia. Huuhtele.

2. Ota vähän pienempi määrä sampoota ja hiero jälleen päänahkaa minuutin verran. Huuhtele huolella. Hiusten pituuksia ei tarvitse pestä erikseen, niiden huuhtoutuminen saippuaisella vedellä riittää.

3. Levitä hoitoainetta vain hiusten pituuksiin. Anna vaikuttaa. Huuhtele.

Lopputuloksena saa pehmeän ilmavat hiukset, jotka tuntuvat oikeasti puhtailta. Huolellinen pesu myös puhdistaa päänahan kunnolla, eikä hiuksia välttämättä tarvitse pestä uudelleen heti seuraavana päivänä. Jokainen pesu kuivattaa hiuksia aina jonkin verran, joten pidempi pesuväli voi olla hyväksi hiusten kunnolle.

Salcedo vertaa hiuksia kallisarvoiseen kankaaseen – eihän lempimekkoaankaan halua kuluttaa jatkuvalla pesemisellä ja kuivaamisella.

Lue myös:

Saako kuivasampoota käyttää joka päivä? Asiantuntija antaa vinkkinsä

10 testattua tapaa pidentää hiusten pesuväliä

Enemmän irti hiuslakasta! 3 vinkkiä tehokkaampaan käyttöön

Sama tukka, 6 eri tyyliä: muotoiluvinkit pitkälle polkalle

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?