Kuinka tienata kirppiksellä? Katso tonnin tienanneen Ellan, 23, vinkit

Vaatekaapin kevätsiivous ja ylimääräisten myyminen kirpputorilla on hyvä tapa saada lisätuloja.

Tamperelainen Ella Kemppainen, 23, tienasi reilun tonnin, kun hän raahasi kirpputorille monta Ikea-kassillista vaatteita, asusteita ja kodin elektroniikkaa. Lähes kaikki tavarat menivät kaupaksi.

– Myydyn tavaran määrä todellakin yllätti positiivisesti. Turhasta materiasta luopuminen kunniaan, Ella toteaa.

Näin teet kirpparipöydästä houkuttelevan Ellan vinkeillä.

1. Myy paljon vaatteita

”Myin reilusti eniten vaatteita. Vaatekokoni (XS–M) on sellainen, että se menee hyvin kaupaksi. Mitä enemmän laitat tavaraa myyntiin, sitä parempi tuotto.”

Huomio! Jos myytävää ei ole paljon, kannattaa ennemmin kokeilla Facebook-kirppiksiä.

2. Mieti, miten hinnoittelet

”Hinnoittelin vaatteet laadun mukaan. Mietin, paljonko olin sitä pitänyt ja mitä olin siitä itse maksanut. Kannattaa tarkkailla myös kirpparin yleistä hintatasoa ja hinnoitella sen mukaan. Mieti, mitä olisit itse valmis maksamaan tuotteesta. Laita sen verran edulliset hinnat, että ostaja ostaisi pöydästäsi useamman tavaran. Joitain toppeja ja koruja myin 50 sentillä, mutta takkeihin laitoin hinnaksi 25–30 euroa.”

3. Todista laatu

”Jätä alkuperäiset hintalaput kiinni tuotteeseen, jos et ole käyttänyt sitä. Tällöin vaatteesta voi luonnollisesti myös pyytää enemmän. Hintalappuun kannattaa kirjoittaa ’uusi’, jos tuote on käyttämätön ja ’ehjä’ on hyvä mainita esimerkiksi elektroniikan kohdalla.”

4. Alenna hintoja

”Etukäteen ei voi tietää, mikä myy ja mikä ei. Hintoja kannattaa alentaa kirpputorilla yksittäin tai koko pöydän kattavalla alennuslapulla. Itse alensin kaikkia hintoja 50 prosenttia viimeisellä viikolla.”

5. Siivoa ja tuo lisää tavaraa usein

”Kävin siivoamassa kirpparilla lähes päivittäin ja vein samalla myytäväksi lisää tavaraa. Näin pöytä näyttää houkuttelevammalta.”

6. Kauppaa henkilökohtaisesti

”Kun ravasin kirpparilla, tapasin myös potentiaalisia ostajia tutkimassa tavaroitani. Silloin kannattaa heittää: ’Paljon olet valmis maksamaan? Millä lähtee?’ Myin näin muutamia tuotteita, joten se on hyväksi todettu tapa.”

7. Pidä huoli tavaroistasi

”Vaatteet seilaavat kirpputorilla pöydästä toiseen, joten kiertele myös läheisiä pöytiä ja pidä omistasi huoli. Hintalappuun kannattaa näin ollen kirjoittaa aika tarkka kuvaus. Tarkista myös kirpparilla käydessäsi, että hintalaput ovat tallella. Hinnaton tuote on sama kuin myymätön tuote.”

8. Ota vuodenaika huomioon

”Mieti, mitä kannattaa myydä minäkin vuodenaikana. Kevät ja syksy ovat hyvää aikaa, koska ne ovat välikausia – voi myydä talvisempaa ja kesäisempää vaatetta yhtäaikaa.”

9. Herätä huomio bling blingillä

”Mieti, mitä haluat viestiä ostajalle. Ihminen on laiska, joten huomionherättäjä-vaatteet ja ’bling bling’ kehiin!”

10. Panosta asetteluun

”Tuotesijoittele! Huomioi esimerkiksi, millä korkeudella lapset ovat. Voit hyödyntää myös pöydän seinustat ja ripustaa vaatteita sinne."

11. Hypisteltävää pöydälle

”Pöydälle kannattaa laittaa kaikkea pientä, jota voi hypistellä. Korut ovat esimerkiksi hyviä. Tällä sälällä ei tarvitse olla edes sen suurempaa rahallista arvoa, vaan tarkoituksena on houkutella ostajat pöydän luokse."

12. Uskalla luopua

”Mietin, olenko käyttänyt vaatetta viimeisen vuoden aikana tai haluaisinko käyttää sitä nyt. Jos vastasin näihin ei, päätin, että olen valmis luopumaan siitä. Kirppari on hyvä tapa tienata vaatekaapin kevätsiivouksella!”

Lue myös:

Talous tiukilla? 20 hyväksi havaittua ja helppoa keinoa säästää rahaa

Pärjääkö ihminen peruspäivärahalla? Kokeilimme

Näin säästät rahaa vaatteissa – ja näytät kaiken lisäksi paremmalta

Facebook-kirppiksilläkö ankea meno? Läskien rättienvaihto -ryhmän perustajat: ”Ei painetta mahtua M-kokoon”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?