Parempi laatu, edullisempi hinta: 4 vaatetta, jotka naistenkin kannattaa ostaa miesten osastolta

Miesten mallit ja materiaalit ovat usein naisten vaatteita parempia.

10.3.2017 15:19

On jo vanha juttu, ettei vaatteissa kannata tuijottaa kokolappua vaan peiliä, mutta myös toinen määre kannattaa toisinaan unohtaa: jaottelu miesten ja naisten vaatteisiin.

Usein miesten osastolta voi tehdä laadukkaita löytöjä edullisesti, vinkkaa muotisivusto Who What Wear. Miesten simppelit ja laatikkomaiset mallit sopivat nykymuotiin täydellisesti, miesten osastolta saa usein luonnonmateriaaleja paremmin kuin naisten osastolta, ja alennusmyynteihin jää helposti pieniä kokoja, jotka menevät monesti naisten päälle passelisti. Miesten vaatteissa on usein myös kokonaisuudessaan laadukkaampi tuntuma kuin naisten vastaavissa tuotteissa.

Ainakin näitä vaatekappaleita kannattaa vilkuilla välillä myös miesten osastolta.

Perus t-paidat

Muotiväki shoppailee perusteeppareita usein miesten osastolta paremman mallin ja materiaalin perässä. Myös muotitalojen logoilla ja printeillä varustetut designer-t-paidat ovat yleensä huomattavasti halvempia miesten kuin naisten mallistossa.

Pima-puuvillainen t-paita 12,95 €, Dressmann.

Simppelit neuleet

Neuleisiin saa ylisuurta tuntua ja muodikasta laatikkomaisuutta yksinkertaisesti ostamalla ne miesten osastolta. Miesten neuleissa on myös useasti luonnonmateriaaleja.

Kashmirneule 89,95 €, Zara.

Boyfriend-farkut

Naisille myydään miesten farkkuja jäljitteleviä boyfriend-farkkuja, mutta istuva malli saattaa löytyä myös suoraan miesten osastolta. Jos naisten versiot eivät siis miellytä, suuntaa suosiolla miesten farkkuosastolle.

Miesten farkut 49,99 €, H&M.

Mokka- ja nahkatakit

Mokka- ja nahkatakit ovat usein hintavampi sijoitus, joten niissä saattaa säästää hyvällä tuurilla kymppejä tai satasenkin osastoa vaihtamalla. Esimerkiksi trendimerkki Whistles myy naisten mokkatakkeja jopa reilulla 600 eurolla, kun saman merkin miesten mallistosta mokkatakin saa vajaalla 400 eurolla.

Myös nyt hyvin trendikkäät, hieman ylisuuret farkku- ja bomber-takkimallit kannattaa katsastaa miesten puolelta.

Mokkatakki 385 €, Whistles.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?