Jättikokoista ja kulmikasta! Tältä näyttää kevään 2017 aurinkolasimuoti

Katsaus kevään ja kesän aurinkolasitrendeihin on tässä.

6.3.2017 13:47

Kevään kenties paras hetki on täällä. On taas aika kaivaa aurinkolasit esiin – tai kiiruhtaa ostamaan uudet vanhojen lasien tilalle.

Kevään ja kesän aurinkolasimuodissa nähdään suurikokoisia, läpikuultavia, geometrisiä tai pyöreitä aurinkolaseja, ja metalliset yksityiskohdat, nudesävyt, isot muodot ja pyöreät mallit ovat nyt kuuma valinta, kertoo silmälasiliike Synsamin tiedote.

Trendikäs kehys on läpinäkyvä ja muovinen.

9,99 €, H&M.

Kulmikkuus, muovia ja metallia yhdistävät yksityiskohdat sekä vesivärimäiset kehykset ovat nouseva trendi.

– Tänä vuonna tullaan näkemään aikaisempaa enemmän muovi-metalliyhdistelmiä ja yksityiskohtia. Esimerkiksi muovisissa kehyksissä voi olla metallinen tuplasilta otsalla tai metallisissa aurinkolaseissa muovinen kulmakappale tuomassa ilmeeseen uutta twistiä, Synsamin stylisti-optikko Tuulia Alanen-Brandt kertoo tiedotteessa.

Tuplanenäsilta näkyy taas kevään kehyksissä.

9,95 €, Lindex.

360 €, Tom Ford / Synsam.

Metallisia yksityiskohtia yhdistetään nyt muovikehyksiin. 9,99 €, Lindex.

Suuri koko on tullut aurinkolasimuotiin jäädäkseen. Esimerkiksi iso, musta aurinkolasi on varma ja klassinen valinta. Myös pyöreät mallit ovat kestotrendi.

Klassiset mustat lasit ovat aina muodissa, mutta nyt nekin saavat olla näyttävät ja peittää puolinaamaa.

9,95 €, Lindex.

Perinteiset mustat ja naisellisen kissamaisetkin lasit ovat nyt isot.

Linssit saavat olla nyt ylisuuret.

Täyspyöreät linssit kuuluvat edelleen kevään ja kesän trendeihin.

Myös miehille sopivat trendikkäät pyöreät muodot.

7,99 €, H&M.

199 €, Henri Lloyd / Specsavers.

Metal bar sunglasses 12 €, Monki.

Uutta on näiden kahden suosikki-ilmiön, pyöreän ja kulmikkaan yhdistelmä, joka luo kasvoille leikkisyyttä. Värityksessä aurinkolasien kestohitti on liukuvärjätty linssi.

– Aurinkolasimuodin puolelta löytyvät usein uusimmat trendit, jotka sitten uivat silmälasimuotiin. Juuri nyt vuoden 2017 aurinkolasimuoti kulkee käsi kädessä silmälasitrendien kanssa. Läpikuultavat, vesivärimäiset ja nuden sävyt säväyttävät myös tummissa linsseissä, Alanen-Brandt sanoo.

Nuden sävyt valtaavat nyt myös aurinko- ja silmälasimuodin.

7,95 €, Lindex.

Jos taas haluat kerätä katseet, ehdoton valinta on kahdeksankulmainen, nudensävyinen tai läpikuultava, over sized -aurinkolasi, jossa on metallisia yksityiskohtia.

ASOS Metal Hexagon Sunglasses 16 €.

348 €, Marc Jacobs / Synsam.

ASOS Hexagon Sunglasses 18,67 €.

Yksi jännittävimmistä uutuuksista on myös paperinsuora linssi. Julkkisten ja muodin edelläkävijöiden kasvoilla nähtiin jo viime kesänä aurinkolaseja, joissa on niin sanottu ”nollaetupinta” eli linssi, joka ei ole etupinnaltaan kaareva vaan täysin suora. Tällaiset aurinkolasit luovat peilaavan vaikutelman, vaikka itse linssissä ei olisikaan peilaavia ominaisuuksia.

Julkkisten suosima nollaetupinta löytää tänä kesänä tiensä myös tavisten nenälle.

Linssien peiliefekti on edelleen ajankohtainen. Nyt sen voi luoda peililinssien lisäksi niin kutsutuilla nollaetupintalinsseillä.

236 €, Ray-Ban / Synsam.

Lasien ammattilaisilla on myös hyvä vinkki aurinko- ja silmälasitrendien kokeiluun. Jos silmälaseissa jokin trendi tuntuu liian rohkealta, sitä kannattaa kokeilla ensin aurinkolaseissa, tiedotteessa vinkataan. Uusi muoto, suuri linssi tai rohkea väri alkaa tuntua omalta, kun sen käyttöön totuttelee ensin aurinkolasien avulla.

Geometriset, ylisuuret, kulmikkaat lasit ovat muotitietoisen valinta.

Menneet vuosikymmenet näkyvät kehyksissä.

Kulmikkuus on nyt in.

ASOS Oversized Aviator Sunglasses 16 €.

199 €, Karl Lagerfeld / Specsavers.

179 €, Osiris / Specsavers.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?