3,49 euron halpisripsari oli kaikista paras! Testasimme 13 ripsiväriä kaikista hintaluokista - Tyyli - Ilta-Sanomat

3,49 euron halpisripsari oli kaikista paras! Testasimme 13 ripsiväriä kaikista hintaluokista

13 ripsivärin joukosta löytyi monta loistavaa tuotetta, mutta myös monta pettymystä. Suosikiksi nousi yllättäen testin halvin maskara.

3.3.2017 16:30

Testasimme 13 ripsiväriä eri hintaisilta, hyvin tunnetuilta ja hieman tuntemattomammilta merkeiltä, ja pistimme puikot paremmuusjärjestykseen.

Testaajina toimivat kaksi toimittajaa, joista toisella on ripsivärihaasteita rasvoittuvien luomien ja ripsivärin pysyvyyden kanssa, toinen taas hakee aina täydellisen runsaita, kauniin mallisia ja kököttömiä ripsiä.

Näin ripsivärit pärjäsivät.

NYX Professional Makeup Double Stacked Fiber, 19,25 €

 

Testaaja 1:

”Levitysprosessi on monimutkainen ja aikaavievä: ensiksi suditaan mustasta purtilosta pohjamaskara, sen jälkeen levitetään pumpulilta näyttävää ja ympäriinsä leijuvaa kuituainetta, ja lopuksi kuidut peitetään uudella mustalla maskarakerroksella. Prosessi vie aikaa, eikä ole tehty kiireisille työaamuille.

Lopputulos oli pettymys, sillä toinen maskarakerros ei peitä hentoja kuituja maskaralla, vaan harja lähinnä vie höytyvät mukanaan. Höytyvät myös pelottavat, nylonkuitujen ajautuminen silmään kun kuulostaa tuskalliselta. Pakkauksen havainnekuva lopputuloksesta kuitenkin pitää paikkansa, ja mikäli aikaa on, saa aineella tuherrettua varsinaiset hämähäkinjalat ripsiinsä.

Ripsiväri pysyi yllättävän hyvin: vaivihkaista siirtymää alaluomille oli havaittavissa vasta työvuoron myöhäisimpinä tunteina.”

Arvosana: 3 / 5

Testaaja 2:

”Sain sudittua kreisit, nukkemaiset megaripset, jotka sopivat arkiräpsyttimien sijaan juhlatilaisuuksiin. Kuitujen takia lopputulos ei kuitenkaan ole kovin tasainen. Toisaalta testin kuituripsareista tämä tuote hoiti hommansa parhaiten, ja ripsiin näytti tulevan lisää pituutta noin kolmasosa.”

Arvosana: 3+ / 5

Urban Decay Perversion, 26 €

Testaaja 1:

”Levitys oli nopeaa, mutta varsin muhkea harja teki prosessista hieman kömpelön. Maskaraa tuli jo yhdellä vedolla paljon, joten ei tarvitse montaakaan kerrosta vedellä.

Ripsiväri ei pidentänyt tai taivuttanut, mutta se kyllä tuuhensi ripsiä. Positiivinen yllätys. Valitettavasti ripsiväri ei rasvasilmissä pysy, vaan muutaman työtunnin jälkeen on alaluomilla hyvin vahva pandaefekti.”

Arvosana: 2½ / 5

Testaaja 2:

”Paras ripsari koskaan! Harja on muhkeampi kuin mikään aiemmin kokeilemani ja ripsiväri on ihanan voidemaista, eikä kuivahda heti kiinni ripsiin, joten väriä saa työstettyä pitkään. Pitkät, kauniisti erotellut ripset ilman ainuttakaan paakkua!”

Arvosana: 5 / 5

Clinique High Impact Extreme Volume Mascara, 32 €

Testaaja 1:

”Ripsivärin harja on massiivinen ja sen vuoksi levitys on kömpelöä. Ainetta tulee tarpeeksi, mutta silmäkulmien saavuttaminen vaatii pientä äherrystä.

Lopputulos on varsin luonnollinen, ripsiväri tuuheuttaa huomattavasti ripsiä mutta ei pidennä. Pysyvyys ei valitettavasti yllä samaan: muutaman tunnin jälkeen väriä löytyy runsaasti myös alaluomilta. Väri sai myös herkät silmäni rähmimään tavallista enemmän.”

Arvosana: 2½ / 5

Testaaja 2:

”Cliniquen ripsari erotteli ripset kauniisti, toi kaarevuutta ilman ripsentaivutintakin ja sai myös alaripset näyttämään ekstratuuheilta ja -pitkiltä. Luottoripsari, joka jäi ensimmäisen testikerran jälkeen pitkäksi aikaa käyttöön.”

Arvosana: 4+ / 5

IsaDora Insane Volume Lash Styler, 19,90 €

Testaaja 1:

”Oho. Tässä taitaa olla koko testin innovatiivisin harja. Toiselta puolelta harja on tavallinen muoviharja, mutta alapuolella on viuhkan mallinen lisäke. Harja tuo mukanaan varsin runsaasti maskaraa, joten yhdestä harjallisesta sutii pitkään, mutta veikkaan, että purtilo ei ole kovin pitkäkestoinen.

Ja VAVAVUUM! Harjan viuhkaosiolla saa aivan älyttömän pörheät räpsyripset, hykertelin peilin edessä jo yhden vedon jälkeen. Jestas!

Valitettavasti väri ei pysynyt ripsissä. Ehdin meikkaamisen jälkeen vain matkustaa bussilla puoli tuntia, kun ripsari oli jo matkannut poskille niin, että ystäväni huomautti siitä. Illalla väriä oli lopulta poskilla enemmän kuin ripsissä.”

Arvosana: Jos ripsiväri pysyisi, olisi tämä ehdottomasti ainakin 4 / 5, mutta pysyvyys oli niin surkeaa, että lopullinen arvio on 1 / 5.

Testaaja 2:

”Uudenlainen harja vaati hieman opettelua, mutta lopulta yhdestä harjallisesta riitti väriä molempiin silmiin. Väri levittyi tasaisesti ja jätti jälkeensä testin kenties paksuimman lopputuloksen – kuitenkin ilman suurempia paakkuja.

Muuten ripsari on ripsivärien keskikastia: se ei jää mieleen.”

Arvosana: 2 / 5

Elizabeth Arden Grand entrance 32 €

Testaaja 1:

”Muovinen perusharja, jolla levitys kävi sukkelasti. Huomattava ripsien pidennys ja tuuhennus jo parin vedon jälkeen. Kerrostaminen onnistui vaivatta, ja musta väri on todellakin mustaa.

Ripsari pysyi yllättävän hyvin, vain pientä varisemista loppuiltaa kohden.”

Arvosana: 3½ / 5

Testaaja 2:

”Tämän ripsivärin harja on todella hyvä: kaareva, helppo käyttää, levittää ja erottelee hyvin ja taipuu pienimpiinkin alaripsiin. Värin koostumus on hyvä, eikä kökköjä tullut yhtään. Myös tämä ripsari jäi vakituiseen käyttöön!”

Arvosana: 4 / 5

L'Oréal Paris Volume Million Lashes Fatale, 14,90 €

Testaaja 1:

”Levitys oli varsin mutkatonta, harja on hyvän kokoinen ja sillä ylettää myös silmäkulmiin. Lopputulos on hyvä edulliselle arkimaskaralle – väri tosin oli hivenen harmahtava, ei lainkaan niin intensiivinen kuin joissain testin maskaroissa.

Ja pysyi hyvin! Ei liikahtanutkaan työpäivän aikana minnekään, iso peukku!”

Arvosana: 3- / 5

Testaaja 2:

”Tosi perusripsari, joka ei yllätä suuntaan tai toiseen. Muoviharja oli muovinen ja hieman tönkkö, mutta väriä levittyi mukavan ohut kerros. Toisaalta tulos oli kuivan ja hapsottavan näköinen.”

Arvosana: 2- / 5

Lumene True Mystic Curl, 18,90 €

Testaaja 1:

”Levitys onnistui hyvin, ja lopputulos oli varsin luonnollinen, sopiva arkikäyttöön. Sävy on intensiivisen musta. Lupauksistaan huolimatta kaareuttavaa efektiä ei kuitenkaan näkynyt mailla halmeilla.

Ripsari pysyi perustasoisesti: ei välitöntä pandaefektiä, mutta loppupäivästä joutui silmänaluksia hieman korjailla.”

Arvosana: 3 / 5

Testaaja 2:

”Pidin Lumenen ripsiväristä ensimmäistä kertaa elämässäni. Merkin muut ripsivärit eivät ole miellyttäneet, mutta Mystic teki ripsistä pitkät, kaarevat, kauniin tasaisesti erotellut ja runsaat ilman paakkuja. Väri on mukava märkä, eikä jämähdä liian nopeasti ripsen pintaan.”

Arvosana: 4- / 5

Essence The False Lashes Mascara, 3,49 €

Testaaja 1:

”Aluksi aine oli jähmeää, ja tuntui, että harjalla ei saa mitään aikaiseksi. Harja oli jännittävä pitkä ja kapea kartio, jolla oli helppo tavoittaa silmäkulmaripsetkin.

Parin sutimiskerran jälkeen tavara kerrostuikin kunnolla ja yhtäkkiä silmiä ympäröivät näyttävät räpsyripset. Yllättävän pitkä harja toimii näppärästi. Miten ihmeessä muutaman euron tuote voi olla näin tehokas? Myös testin paras pysyvyys, ripsiväri ei varissut käytännössä ollenkaan!”

Arvosana: 4,5 / 5

Testaaja 2:

”Olin kuullut Essencestä hyvää, mutten uskonut halvan ripsivärin mahdollisuuksiin. Ripsari muistutti kuitenkin ensivedosta lähtien suosikkiani, Urban Decayn Perversionia, ja myöhemmin valokuvia tarkastellessa sen aikaansaama lopputulos näyttää ehdottomasti upeimmalta.

Edullinen, tuuheuttava, pidentävä, kauniisti erotteleva ja ihanan voidemainen koostumus – mitä muuta sitä voisi enää ripsiväriltä toivoa!”

Arvosana 5 / 5

L’Oréal Paris False Lash X Fiber, 18,90 €

Testaaja 1:

”Kaksiosainen ripsiväri, jolla levitetään kaksi kerrosta erilaisia värejä: 1.-tuubissa on tiimalasin mallinen harja, jolla levitetään volyymia antava primer, ja 2.-tuubissa tuuhea normiharja, jolla suditaan päälle pidentävää kuituväriä.

Sutimisen jälkeen saa itselleen rakennettua hämähäkinjalkaripset, mutta aikaa siihen tuhrautuu – Essencen ripsivärillä saa samanlaisen tuloksen vain yhdellä harjalla. Musta väri on tässä ripsarissa kuitenkin tummempi ja intensiivisempi kuin testin toisessa L’Oréalissa.

Koska kahdesta tuubista suditaan ainetta, tulee sitä ripsille paljon. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että aine myös varisee tehokkaasti alaluomille.”

Arvosana: 3- / 5

Testaaja 2:

”Väri kuivuu supernopeasti ja paksuksi kerrokseksi, joten kahden kerroksen levittäminen on tuskaisaa puuhaa. Lopputulos ei ole erityisen hyvä tai tasainen, kökköjä jää helposti ja niitä on vaikea sutia pois tuotteen nopean kuivumisen jälkeen.”

Arvosana 1 / 5

Divaderme FiberWings II Mascara, 39 €

Testaaja 1:

”Kun pahvilaatikon avaa, pääsee suusta epäuskoinen naurahdus. Normaalin ripsiväripaketin kokoisen laatikon sisältä paljastuu minimaalinen lasipullo, jossa on vielä pienempi, hellyttävä harja. Söpö mutta lyhyt harja vaikeuttaa silmien sisänurkan saavuttamista ja muutenkin levitysprosessi on kömpelö.

Kovin näyttäviä ripsiä tällä ei saa, mutta tuuhennusta kyllä. Väri ei ole yhtä musta kuin muissa testituotteissa. Pysyvyys on onneton, testin huonoin. Alaluomia joutuu siistimään jatkuvasti.”

Arvosana: 0 / 5

Testaaja 2:

”Tykästyin miniripsariin! Ripsistä tulee kuitumaskaralla luonnollisen tuuheat, ja väri on niin pehmeää ja ohutta, että näyttää siltä, kuin tuote vain värjäisi jokaisen yksittäisen ripsen mustaksi. Täydellinen erottelu on tällä tuotteella taattu!”

Arvosana: 4- / 5

Cien Volume Mascara, 3,99 €

Testaaja 1:

”Harja on mukavan pullea synteettinen harja. Levitys sujuu näppärästi ja napakasti. Purkki lupailee tuuheutta, mutta käytännössä kerrostamisellakaan ei saa kummoista lopputulosta aikaiseksi.

Toisin kuin vedenkestävä Cien, tämä ripsiväri ei pysy ripsillä kovinkaan hyvin. Pettymys kaikin puolin.”

Arvosana: 2- / 5

Testaaja 2:

”Lidlin ripsari on niin arkiripsari kuin olla voi. Se erottelee ja tekee siistiä ja kevyttä jälkeä, muttei yllä ihmesuorituksiin. Alaripsiin tuote tosin toimii montaa muuta testituotetta paremmin.”

Arvosana: 3- / 5

Maybelline The Falsies Push Up Angel, 17,90 €

Testaaja 1:

”Testin erikoisin harja! Kaareva kampamainen suti levittää väriä säästellen. Mikäli ripsivärin levittäjällä on taipumusta suttaamiseen, tämä harja helpottaa levitystä huomattavasti. Tuotteen sävy on hivenen harmahtava, siitä miinusta.

Lopputulos ei ole kovin kaareuttava eikä enkelimäinen. Erittäin perustasoa. Myös pysyvyys on testin perustasoa, aine liikkuu kohti poskia jo puolessa välissä työpäivää.”

Arvosana: 3- / 5

Testaaja 2:

”Mitäänsanomaton tuote. Outo harja vain levittää värin, ei tuuheuta eikä anna volyymia tai kohottavaa vaikutusta. Ripsari toimii hätätapauksessa, mutta omaksi tätä en ostaisi.”

Arvosana: 1 / 5

Rimmel Scandaleyes Reloaded Mascara, 11,50 €

Testaaja 1:

”Muhkeaa harjasharjaa on välillä kömpelöä käyttää. Silmänurkan ripsien tavoittaminen käy hankalaksi. Purkin kyljessä olevista lupauksista huolimatta lopputulos ei ole maagisen pörheä tai pitkä. Tuotteella saa tavanomaiset perusripset.

Ripsari on kuitenkin loppupään yllättäjä! Tuote pysyi ripsissä kuin liimattuna ja ei rapissut käytännössä ollenkaan! Mikäli kärsit rasvoittuvista luomista, tätä tuotetta voi suositella.”

Arvosana: 3+ / 5

Testaaja 2:

”Tämän ripsarin jäljiltä ripset ovat superpitkät ja tuuheat ja kauniin viuhkamaiset. Harja on iso, pehmeä ja tuuhea, ja ripsiväriä saa työstettyä pitkään. Ripsien erottelun eteen joutuu tekemään hommia, mutta lopussa odottaa palkitseva hämähäkkilook. Edullinen löytö!”

Arvosana: 3½ / 5

Kuvat: IS ja valmistajat

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?