Muotiviikoilla tehdään historiaa! Näytöksissä nähdään vihdoin eri kokoisia malleja

Muiden muassa kurveistaan tunnettu huippumalli Ashley Graham käveli ensimmäisenä plusmallina Michael Korsin näytöksessä.

Mallit Bella Hadid ja Ashley Graham Michael Korsin näytöksessä New Yorkin muotiviikoilla.

20.2.2017 17:05

Muotimaailman nurinkurisuudesta ja vinksahtaneesta vartaloihanteesta puhutaan jatkuvasti ja aina vain äänekkäämmin. Muotinäytöslavoille ollaan vaadittu jo pitkään eri näköisiä, kokoisia, ikäisiä tai eri vähemmistöryhmiä edustavia malleja, mutta huudot ovat tähän asti tuntuneet kaikuvan muotialan vaikuttajien kuuroille korville.

Syksyn muotiviikoilla nähtiin jo hieman edistystä, mutta parhaillaan käynnissä olevat kevään muotiviikot saatetaan myöhemmin muistaa alan käännekohtana: nyt muotimerkki toisensa jälkeen on nimittäin kävelyttänyt näytöslavoille paljon laajempaa vartalokuvaa edustavia malleja.

Viimeisimpänä hurrattiin huippumalli Ashley Grahamille ja muotimoguli Michael Korsille. Ashley on ensimmäinen plusmalli, joka on nähty Michael Korsin muotinäytöksessä, kertoo muun muassa Allure.

Michael Korsin näytös oli Ashley Grahamille tähän mennessä suurin. Huippumalli kertoi Allurelle jännittävänsä näytöstä hirveästi.

”Muoti ei ole enää mikään pienen piirin juttu, vaan se kuuluu kaikille perimästä, koosta ja iästä riippumatta”, Ashley julistaa Alluressa.

Allure huomauttaa, ettei Michael Kors ole kuitenkaan ensimmäinen merkki, joka on palkannut näytökseensä kurvikkaan mallin. Esimerkiksi Christian Sirianon näytöksessä nähtiin viime kaudella viisi plusmallia, ja tällä kaudella plusmalleja on näytöksessä mukana jopa kymmenen.

Muotisuunnittelija Prabal Gurung ilmoitti saman nimisen merkkinsä kanssa juuri pluskokoisesta yhteistyömallistosta, ja muotimerkki Vetementsin tulevan syys-talvikauden mallisto nähtiin aivan tavallisen näköisten ihmisten, kuten keski-ikäisten miesten, arvokkaiden rouvashenkilöiden ja toimistotyöntekijöiden esittelemänä.

Marie Claire puolestaan listaa kymmenen muotimerkkiä kuluvilta ja menneiltä muotiviikoilta, jotka käyttävät näytöksissään kaikenkokoisia malleja. Perinteisten huippuhoikkien ja -pitkien mallien rinnalla nähdään vanhempia, lyhyempiä ja monen muotoisia ihmisiä.

Yhä kasvavan, esimerkkiä antavan muotimerkkijoukon ansiosta laaja ja moninainen muotinäytöksen mallikattaus ei taida pian enää olla uutinen.

Eckhaus Latta valikoi näytöksiinsä muitakin makeita tyyppejä kuin malleja. Eckhaus Latta Fall Winter 2017.

J.Crew on palkannut jo muutamana peräkkäisenä sesonkina näytösmalleikseen merkin työntekijöitä ja heidän ystäviään ja sukulaisiaan. J.Crew Fall Winter 2017.

J.Crew Fall Winter 2017.

Chromat suosii näytöksissään kaikennäköisiä malleja. Chromat Fall Winter 2017.

Chromat Fall Winter 2017.

Vetementsin näytöksessä tammikuussa nähtiin miehiä, naisia, lyhyitä, pitkiä, nuoria, vanhoja, vähemmistöryhmien edustajia ja korostetun stereotyyppisiä hahmoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?