Ihosairaudesta kärsivä Sophia, 22, saa luottamusta meikistä: ”Ihmisten tuijotus tuntuu kamalalta” - Tyyli - Ilta-Sanomat

Ihosairaudesta kärsivä Sophia, 22, saa luottamusta meikistä: ”Ihmisten tuijotus tuntuu kamalalta”

Meikkitaiteilija Sophia Ridlington jakaa kuviaan nettiin ja antaa meikkivinkkejä muille psoriaatikoille.

Sophia Ridlington haluaa rohkaista muitakin ihosairauksista kärsiviä opettelemaan pitämään ulkonäöstään.

8.2.2017 11:42

Caters News ja Daily Mail kertovat nuoresta naisesta, jonka kuvat meikittömistä ja meikatuista kasvoista ovat saaneet huomiota internetissä. Lincolnshiressa asuva Sophia Ridlington, 22, kärsii vakavasta ihosairaudesta, psoriasiksesta eli psoriaasista, jossa ihoon ilmestyy hilseileviä ihottumalaikkuja. Psoriasis puhkesi Sophialle teini-iässä, mutta nyt meikkitaiteilijana ja baarimikkona työskentelevä nainen on opetellut meikkaamaan ihosairauden piiloon.

– Ihottuma peittää koko vartaloani, mutta punaiset laikut häiritsevät vain kasvoissa, josta kaikki näkevät ne. Ihmisten tuijotus tuntuu kamalalta, Sophia sanoo Daily Mailille.

– Hoidan psoriasistani reseptivoiteella, mutta apu on vain väliaikainen. Ihottuma voi tulla milloin tahansa takaisin, eikä psoriasis välttämättä parane koskaan.

Sophian iho on psoriasiksen peitossa päästä varpaisiin.

Sophia alkoi ladata meikkikuviaan nettiin ja perusti runsaan positiivisen palautteen ansiosta jopa oman meikkialan yrityksen. Hän haluaa auttaa muita ihosairauksista kärsiviä.

– Toivon, että rohkaisen muitakin psoriasiksen kanssa eläviä hyväksymään oman ihonsa ja oppimaan pitämään ulkonäöstään.

Sophia on jakanut myös ”power of makeup” -kuvan, jossa puolet kasvoista on meikittä ja puolet meikattuna. Hän halusi näyttää, kuinka paljon meikillä voi saada aikaan.

Meikkaaminen on Sophialle rakas harrastus ja työ.

Sophia muistuttaa myös ihonhoidon tärkeydestä, sillä meikkaaminen ei välttämättä tee hyvää psoriaasi-iholle.

– Luon itse kunnon kosteusvoidekerroksen ihon ja meikin väliin, jotta meikki ei ärsyttäisi ihoa. Kaikkien meikkaavien psoriaatikkojen täytyy muistaa rasvata iho huolellisesti ennen meikkaamista, Sophia sanoo.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?