Mikrossa lämmittäminen ja 4 muuta kikkaa, joilla elvytät kuivuneen ripsivärin sekunneissa

Ripsivärin kuivahtaminen on tosin yleensä merkki siitä, että on aika hankkia uusi puteli.

Olet lähdössä ulos ja meikin on oltava kunnossa, mutta tajuat, että ripsivärisi vetelee viimeisiään. Mikä tragedia!

Älä huoli, ripsarin elvyttäminen on maailman helpointa. Mikrokikalla saat otettua viimeisetkin irti tuubistasi. Ja näin se menee: Mikrota korkitonta ripsiväripurkkia ja vesilasia samaan aikaan mikrossa 5–10 sekunnin ajan – valmista! Lasin vesihöyry notkistaa värimassan.

Eikä tämä ole ainoa kikka, vaan ripsivärin saa voimiinsa muutenkin.

1. Ripsari vesihauteeseen

Keitä vettä ja kaada se teemukiin. Pane ripsiväri korkki kiinni kuumaan veteen ja anna hautua viitisen minuuttia. Kuuma vesi pehmittää ripsivärinestettä ja tekee siitä vähän juoksevampaa.

2. Silmätippoja tuubiin

Tipauta ripsivärijämien määrästä riippuen tuubiin 5–10 silmätippaa. Sulje ripsari, ravista ja avaa. Pyöräytä harjalla massaa. Älä pumppaa tai teet siitä vain kuivempaa. Nyt voit taas käyttää ripsiväriä. Älä käytä tähän lääketippoja, vaan nimenomaan silmän kosteuttamiseen tarkoitettuja. Ne sopivat herkillekin silmille.

3. Jatka vedellä

Tämä toimii viimeisenä hätäkeinona: lantraa ripsaria vedellä. Vesi ei säilytä ripsivärimassan tehoja, kuten tuuhennusta tai pidennystä, mutta ei se sitä pilaakaan, kauneusguru Mariela Sarkima kertoi Me Naisille aiemmin. Saat hyvällä tuurilla ripsiisi edes vähän väriä.

4. Kaavi jämät

Ehkä purkissa onkin vielä vähän ripsiväriä piilossa! Taivuta harjaa hieman vinoon, jotta saisit pyöräytettyä sillä viimeisetkin rippeet harjaan.

Muista kuitenkin: Saharaakin kuivempi ripsiväri on yleensä merkki siitä, että siitä pitäisi luopua ja ottaa uusi käyttöön. Jos haluaa välttää pöpöt, maskaraa ei kannata elvyttää loputtomiin, vaan hankkia suosiolla uusi. Parhaiten aikaa kestää kakkuripsiväri, joka on kuivatuote. Perusripsari säilyy hyvänä noin neljä kuukautta ja sen pitäisi näyttää kostealta harjassa.

Lue myös:

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Milloin ripsiväri kannattaa vaihtaa?

Putkilosta suoraan ripsiin? Hah, ripsiväristä on niin moneen muuhunkin – poimi vinkit!

Toimitus paljastaa: parhaat ripsivärit, joita ostamme kerta toisensa jälkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?