Hiili on kauneudenhoidon uusi suosikkiainesosa – näin se toimii kasvoilla - Tyyli - Ilta-Sanomat

Hiili on kauneudenhoidon uusi suosikkiainesosa – näin se toimii kasvoilla

Ikuista kauneutta metsästetään nyt hiilen avulla. Se on kasvonaamioiden uusi suosikkiainesosa, jota voidaan käyttää myös hampaiden valkaisemiseen ja hiusten syväpuhdistukseen.

5.2.2017 20:43

Hiili on elämän perusta ja kaikkien elävien olentojen rakennusaine. Siinä kieltämättä hyvä lähtökohta ikuisen kauneuden metsästykseen.

Puhdistettua hiiltä sisältäviä tuotteita on virrannut markkinoille viime vuoden aikana. Saasteet ja epäpuhtaudet kiusaavat nykynaisten ihoa, joten jälleen kerran on otettava käyttöön ikiaikaiset, järeät keinot.

Hiili kun ei todellakaan ole mikään uusi keksintö. Sen epäpuhtauksia ja myrkkyjä itseensä sitova voima on tunnettu jo pitkään. Vaikuttaa siis varsin loogiselta, että musta ihmeaine onnistuu imemään itseensä ylimääräistä rasvaa myös syvältä ihohuokosista. Olisiko syväpuhdas iho ilman mustapäitä vihdoin mahdollista saavuttaa hiilen avulla?

Ei mitään grillihiiltä

Kuriositeettina kerrottakoon, että kauneudenhoitoon tarkoitetulla hiilellä ei ole mitään tekemistä grillihiilten kanssa. Kosmetiikkateollisuuden käyttämä hiili on aktiivihiiltä, jota saadaan muun muassa bambusta ja kookoksesta. Lisäksi hiili on käsitelty kuumentamalla, jolloin sen kemiallinen koostumus laajenee ja huokoisuus lisääntyy entisestään.

Hiili toimii kuin magneetti. Sillä on uskomaton kyky imeä ulkoisia ainesosia itseensä satoja kertoja omaan painoonsa nähden. Huokoisen pinnan sähkölataus on negatiivinen, jolloin se vetää puoleensa positiivisesti latautuneita myrkkyjä ja epäpuhtauksia. Hiili siis yksinkertaisesti imee rasvaa ja likaa, mutta myös kapseloi ne sisäänsä, jolloin ällötykset voi hoidella pois päiväjärjestyksestä huuhtelemalla ne lavuaariin.

Aktiivihiilellä on myös antibakteerisia ja antimykoottisia eli sienten kasvua hidastavia tai tappavia vaikutuksia. Juuri siksi se onkin loistava tehokeino epäpuhtaan akneihon hoitoon. Rasvoittuva iho hyötyy hiilen tasapainottavasta vaikutuksesta. Säännöllisesti käytettynä naamio imee ylimääräistä talia ja ihosta tulee mattaisempi.

Ihonhoidon uusi suosikki

Hiili on siis syystäkin syväpuhdistavien kasvonaamioiden uusi suosikkiainesosa.

Hiiltä sisältävät naamiot ja kasvojen puhdistusaineet tavoittavat ihohuokosen pohjan. Höyrytä siis kasvosi, jotta ihohuokoset avautuvat ja jumiin jäänyt tali pääsee ulos. Levitä sen jälkeen naamio. Hiili saa ihon näyttämään heti kirkkaammalta. Hienojakoinen hiili myös kuorii ihoa kevyesti, kun taas sen tulehduksia torjuvat ominaisuudet rauhoittavat ihoa.

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask -naamiossa on bambuhiiltä, joka imee epäpuhtauksia. 25 €.­

Antibakteerisen Glamglow Supermud Clearing Treatment -savinaamion aktiivihiilellä rikastettu Activated-X Charcoal -savi imee itseensä ihon kuona-aineet. Tuote puhdistaa ja kirkastaa kasvot tehokkaasti. 55 €.­

Ihonhoidon lisäksi hiiltä voidaan käyttää kehon detox-puhdistuksessa lisäämällä sitä smoothieihin. Hiilestä on hyötyä myös hiuksille. Se toimii syväpuhdistavien sampoiden tapaan ja imee metallijäämiä ja epäpuhtauksia syvältä hiuksista. Uusin villitys on hyödyntää hiilen imutehoa hampaiden valkaisuun – Suomeenkin on saatu hiiltä hyödyntäviä, luonnollisia hampaidenvalkaisuvalmisteita.

Lue lisää:

14 ystävänpäivälahjaideaa bestiksellesi

Jättitoppatakkeja ja vajaamittaisia farkkuja – tässä ovat Pariisin parhaat katutyylit

19 kauneusjuttua, joita jokaisen kannattaa kokeilla ainakin kerran

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?