Näin pidät meikin paikallaan koko päivän! Testasimme neljä kiinnityssuihketta

Meikinkiinnityssuihkeet ovat pitkän päivän ja illan pelastus.

Meikinkiinnityssuihkeet pitävät meikin paikoillaan tunteja ja hillitsevät ihon kiiltämistä.

2.2.2017 20:53

Makeup setting sprayt eli meikinkiinnityssuihkeet ovat vallanneet kosmetiikkaosastojen hyllyjä huomaamattomasti mutta varmasti. Suihkeet on suunniteltu viimeistelemään meikki, pitämään se tiukasti paikoillaan ja ehkäisemään ihon kiiltoa päivän mittaan.

Suihkeet ovat kuuluneet kauneusbloggaajien ja -vloggaajien vakiovarusteisiin jo pitkään, ja nyt niitä lanseeraavat meikkimerkit toisensa perään. Testasimme neljä kiinnityssuihketta tunnetuilta merkeiltä.

L'Oréal Paris Infallible Fixing Mist, 100 ml / 10,90 €

Perusvarma pullo, joka hoitaa hommansa. Varsinainen tehtävä, meikin viimeistely, ihon kiillon hillitseminen ja meikin paikallaan pitäminen, onnistuu hyvin, mutta käyttökokemus ei ole testin parhaimmistoa.

Tuotteen tuoksu saisi olla hieman miedompi ja suihku hienojakoisempi ja tasaisempi. Nyt kasvoille tulee suihkauksen mukana muutama isompi pisara – tuote levittyy koko kasvoille vasta monen suihkauksen jälkeen.

Arvosana: 3/5

NYX Professional Makeup Make Up Setting Spray, 60 ml / 10,50 €

Pienet pullot ovat näppäriä ja koko tuote loistava. Matte-pullo pitää ihon mattapintaisena koko päivän, eikä meikille tapahdu kauheita edes illan tanssitunnin aikana. Suihkeen mattaversio toimi hyvin, mutta kuultoa ja hehkua lupaava dewy ei miellyttänyt – suihkeen kun toivoisi pitävän kasvojen T-alueen suhteellisen kiillottomana.

Pullojen suutin on hyvä: tuotetta tulee kerralla kunnon suihkaus, ja pisarat leviävät hienona sumuna laajalle alueelle.

Arvosana: 5-/5

Urban Decay Makeup Setting Spray, 118 ml / 28 €

Tällä kertaa rahalla saa laatua. Testin muita tuotteita hintavampi pullo on luksusta: suihkaus on hento ja hyvin kasvoille leviävä sumupilvi, ja tuotetta tulee kerralla hyvin ohuelti. Suihke kuivuu iholle välittömästi ja jättää kuulaan lopputuloksen.

Kasvot pysyvät helposti vähintään kellon ympäri mattapintaisena ja meikki virheettömästi paikoillaan. Kokonaisuudessaan tuotteesta muodostuu testin lemppari. Plussaa vielä siitä, että suihkeesta on saatavilla kolme versiota erilaisille ihotyypeille.

Arvosana: 5/5

Rimmel #Insta Fix & Go, 100 ml / 10,90 €

Pullosta lähtee sellainen tuoksutymähdys, että allergikkoa heikottaisi. Vahva ja makea tuoksu ei tunnu sopivalta suoraan kasvoille suihkutettavaksi, sillä kiinnityssuihkeelta toivoo freesiä raikkautta. Pullon suutin on myös testin ylivoimaisesti huonoin. Suutin ruikkii tuotetta isoina pisaroina kasvoille, eikä tuote leviä tasaisena sumuna iholle. Jotta koko kasvot saa katettua, joutuu suihkauksia painelemaan tuplamäärän muihin testipulloihin verrattuna – tuote siis myös kuluu nopeasti.

Toisaalta suihke tekee tehtävänsä ja pitää meikin raikkaan näköisenä koko työpäivän ja vielä illankin ajan, eikä meikin korjailulle ole tarvetta. Uudelleen tätä pulloa ei kuitenkaan ostaisi.

Arvosana: 1+/5

Kuvat: valmistajat

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?