8 loistavaa sheivausvinkkiä, jotka tekevät elämästäsi helpompaa - Tyyli - Ilta-Sanomat

8 loistavaa sheivausvinkkiä, jotka tekevät elämästäsi helpompaa

Vältä ärtynyt iho ja tee jäljestä siistiä.

1.2.2017 18:51

Karvojen ajeleminen on monelle välttämätön paha ja ikävä velvollisuus muiden arkisten askareiden joukossa. Monesti sheivaamisesta saattaa aiheutua myös punoittavia näppyjä ja jopa pieniä haavoja, tai vähintään se kuivattaa ihon.

Glamour listaa kaikkien ajelua harrastavien iloksi sheivaamista helpottavia vinkkejä. Näillä pienillä kikoilla ikävästä puuhasta tulee mukavampaa.

1. Voitele iho öljyllä ennen ajelua

Kuivaa ihoa on inhottava ajella, joten iho kannattaa valmistella sheivaamista varten jo karvojen ajelua edeltävänä iltana. Ihon pehmittämiseen ja kosteuttamiseen sopivat esimerkiksi aivan tavalliset öljyt, kuten oliivi- tai kookosöljy. Öljy pehmittää ihon lisäksi myös karvat, ja sheivaaminen tuntuu mukavammalta.

2. Kuori ennen ajelua

Ajeltava ihoalue kannattaa kuoria ennen sheivaamista. Kuorinta poistaa iholta lian ja kuolleet ihosolut, jolloin terä pääsee leikkaamaan karvat mahdollisimman lyhyiksi ja siististi.

3. Käytä miesten partahöylää

Monet ladyshaverit ovat loistavia, mutta miesten partahöylät ovat usein vieläkin parempia, terävämpiä ja hellävaraisempia. Varsinkin, jos ihosi ärtyy helposti, ostosreissua miesten kosmetiikkahyllylle kannattaa harkita. Sheivausjälki on partahöylän kanssa ensiluokkaista.

4. Valitse alkoholiton sheivaustuote

Ajeltavalle alueelle kannattaa levittää aina sheivaamista helpottava tuote, shaving-voide tai -geeli. Pidä huolta, ettei tuote sisällä alkoholia, sillä se ärsyttää ihoa entisestään. Myös hajusteita kannattaa vältellä, sillä ne eivät auta ajelussa yhtään mutta voivat ärsyttää ihoa.

5. Sheivaa suihkun lopuksi

Lämmin vesi pehmittää karvoja ja avaa ihohuokosia, joten sheivaaminen kannattaa vasta peseytymisen loppuvaiheessa.

6. Kosteuta iho ajelun jälkeen

Iho kannattaa rasvata aina sheivaamisen jälkeen. Kuivaan ihoon tulee helpommin tulehduksia ja kasvaa huomattavasti enemmän sisäänkasvaneita karvoja kuin kosteutettuun.

7. Älä koskaan ajele kuivana

Jospa vain nopeasti vähän sheivaan ilman vettä ja erillisiä aineita? Älä tee sitä. Voimme kokemuksesta sanoa, että iho ärtyy pahasti ja kirvelee vielä pitkään sheivaamisen jälkeen.

8. Pidä kotona aina vaihtoteriä

Terävä terä ajelee karvat siististi ja hellävaraisesti, joten terää ei saisi päästää tylsymään. Vähänkin tylsistynyt terä kannattaa vaihtaa heti uuteen, joten säilytä höylän vaihtopäitä aina kotona. Näin vältät tylsällä höylällä ajelemisen, vaikket juuri sillä hetkellä pääsisikään lähtemään kauppaan täydentämään vaihtopäävarastoa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?