Tämä merkki teki junttivaatteista cooleja – malleina toimivat tavalliset, keski-ikäiset miehet

Tässä näytöksessä sinäkin olisit voinut olla mallina.

Vetementsin muotinäytösmallit olivatkin tavallisia ihmisiä.

25.1.2017 15:57

Ranskalainen, vasta muutaman vuoden vanha muotimerkki Vetements on onnistunut sesonki toisensa jälkeen erikoisessa asiassa: se tekee noloista vaatteista trendikkäitä. Vetements on esimerkiksi valtavaksi kasvaneen hupparitrendin takana, ja se toi katumuotiin paloitellut ja kokoon kursitut farkut. Merkki onnistui myös myymään keltaisia DHL-yrityksen logolla varustettuja mainospaitoja sadoilla euroilla ja suunnitteli muodikkaat verkkarit ja velour-asun.

Nyt suureen suosioon noussut merkki repäisi taas ja järjesti muotinäytöksen, jota kukaan ei osannut odottaa. Vetementsin syysmallistoa esittelivät tiistaina Pariisissa kaiken näköiset ja kokoiset ihmiset, jotka olivat kaukana perinteisistä näytösmalleista: lavalle asteli esimerkiksi joukko keskivertoja keski-ikäisiä miehiä.

– Kyllästyin pelkkien huppareiden luomiseen ja underground-meininkiin. Vetements on nähnyt jo sen, joten oli uuden vaiheen aika, merkin pääsuunnittelija Demna Gvasalia kommentoi Voguelle.

Ja se uusi vaihe näyttää muotinäytöksen perusteella esimerkiksi tältä:

Tavismiehet eivät kuitenkaan olleet ainoita tavallisesta poikkeavia malleja. Vetements otti näytökseen mukaan myös vanhempia naisia, aivan tavallisen tallaajan ja arkisen näköisiä tyyppejä, alakulttuurien edustajia sekä lyhyitä ja pitkiä ihmisiä.

– Lainaamme ja muokkaamme suunnittelussamme aina jotakin jo olemassa olevaa ja teemme siitä oman versiomme. Nyt tutkimme kadulla tai internetissä näkemiemme ihmisten sosiaalisia univormuja ja pukukoodeja, Demna Gvasalia kertoo.

Siksi näytöksessä nähtiin merkkejä erilaisista stereotyypeistä Vetementsin tyylillä: milanolaisrouva, saksalainen turisti, klassinen portsari, sotilaspoika. Jos suosikkimerkin näkemykseen on luottaminen, tänä vuonna oma tyyli ja perusvaatteet ovat se paras valinta – eikä stereotypioihin sortuminenkaan taida olla enää muotimoka.

Vogue Hommes jakoi videoklipin näytöksestä. Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?