Paras hiusvinkki hetkeen: Lisää sampoon sekaan lusikallinen sokeria - Tyyli - Ilta-Sanomat

Paras hiusvinkki hetkeen: Lisää sampoon sekaan lusikallinen sokeria

Hiuspohja tarvitsee yhtä paljon huomiota kuin muukin iho.

24.1.2017 11:06

Ihotautilääkärit ja kauneusalan ammattilaiset suosittelevat ihon kuorimista järjestään, ja moni on todennut sen itsekin: säännöllisesti kuorittu iho on pehmeämpi, voi paremmin ja näyttää kauniilta. Kuorinnalla pääsee helposti eroon epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista.

Yksi ihoalue, joka jää kuitenkin usein kuorimatta, on päänahka. Hiuspohja on luonnollisesti hankalampi kuoria, eikä sitä välttämättä edes tule ajatelleeksi. Päänahkaa kuitenkin voi ja kannattaa kuoria samoin kuin kroppaa ja kasvojakin.

Marie Claire kertoo ihotautilääkäri Francesca Fuscon edullisesta vinkistä, jolla hiuspohjan kuorinnan voi tehdä itse. Sampooseen sekoitetaan ruokalusikallinen sokeria, seos hierotaan kunnolla päänahkaan ja huuhdellaan lopuksi huolellisesti pois. Sokeri kuorii hiuspohjan puhtaaksi kuolleista ihosoluista ja hiustuotejäämistä, kuten kuivasampoosta.

Päänahan kuorintaa ei ole tarpeellista tehdä kovin usein, vaan sokerilisä noin 3–5 pesukerran välein riittää. Kuorinta puhdistaa hiuspohjan huolella ja auttaa esimerkiksi kuivaa päänahkaa ottamaan kosteuttavat sampoot, hoitoaineet tai hiusnaamiot paremmin vastaan.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?