Käytätkö silmälaseja? 6 tyyliasiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon

Kokeile rohkeasti, meikkaa oikein ja hanki parit kehykset.

22.1.2017 7:11

Silmälasiliike Synsamin tiedotteessa ja lehdistötilaisuudessa jaettiin kuusi hyvää vinkkiä, joilla silmälasityylin voi viedä uudelle tasolle.

1. Lasit vaikuttavat antamaasi ensivaikutelmaan

Ensivaikutelma ihmisestä syntyy silmiin katsomalla, joten erilaisilla silmälaseilla voi vaikuttaa helposti siihen, antaako itsestään esimerkiksi rennon, uskottavan, helposti lähestyttävän vai jyrkän kuvan. Siksi olisikin vain luonnollista, että esimerkiksi tärkeissä ja itsevarmuutta vaativissa työtilaisuuksissa ja rauhallisella viikonloppureissulla tai illanvietossa kasvoilla olisi erilaiset kehykset.

2. Harkitse ainakin kaksia laseja

Silmälasien suuresta vaikutuksesta huolimatta moni omistaa yhdet lasit. Ne eivät välttämättä kerro persoonasta tai mukaudu erilaisiin tilanteisiin. Laseja voi verrata esimerkiksi kenkiin: kenkiä omistaa helposti kymmenet ja niitä vaihtelee tilanteen ja käyttötarkoituksen mukaan – miksi silmälaseja siis olisi vain ne yhdet.

Ihanteellisinta olisi omistaa kolmet erilaiset lasit, joilla voi asustaa tyylinsä eri tilanteissa: yhdet värikkäät, yhdet hillityt ja yhdet juhlavat. Jos kolme tuntuu liioittelulta, ainakin erikseen arkisten ja juhlavien lasien hankkimista kannattaa harkita.

– Silmälasikulttuurimme on vähitellen muuttumassa keskieurooppalaiseen suuntaan, ja lasit nähdään myös asusteena eikä pelkästään näkemisen apuvälineenä, Brand Manager Sanna Sneen sanoo tiedotteessa.

3. Huomioi meikkityylisi

Meikin ja lasien on luonnollisesti hyvä sopia yhteen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kevyiden tai vaaleiden kehysten kanssa käytettäisiin kevyttä meikki ja tummien ja paksujen kehysten kanssa vahvaa meikkiä, vaan mieluummin juuri toisin päin.

Jos haluat meikata vahvan silmämeikin, kehykset saavat olla hyvinkin vaaleat – tummista kehyksistä ja tummasta silmämeikistä tulee helposti turhan raskas look.

Toisaalta näyttävät lasit voivat helpottaa meikkaamista. Hyvän meikkipohjan ja näyttävien lasien kanssa ei paljon muuta meikkiä tarvita – sipaus huulipunaa riittää.

4. Jos printit ja kuviot ovat lempijuttusi, hanki yksiväriset kehykset

Printtejä, värejä, kuoseja ja kuvioita rakastavalle voisi helposti kuvitella myös kuviolliset kehykset, mutta asiaa kannattaa harkita tarkkaan. Jos vaatteesi ovat hyvin värikkäitä ja täynnä erilaisia kuoseja, silmälaseiksi sopii todennäköisesti yksivärinen kehys. Silloin lasit eivät riitele muun asukokonaisuuden kanssa.

Kuviollisten silmälasien välttely kannattaa myös silloin, jos ihosi on kirjava tai epätasainen etkä jaksa tai halua meikata usein. Värikkäät tai kuviolliset kehykset korostavat ihon epätasaista väriä ja kirjavuutta.

5. Silmälasit ovat helppo kasvojenkohotus

Kunnon kissakehykset ovat juuri nyt trendikkäät, mutta mallista on asiantuntijoiden mukaan tullut myös klassikko. Näyttäviä kissamaisia laseja ei kannata kauhistella vaan sovittaa rohkeasti, sillä ne piristävät ilmettä välittömästi.

– Kissamaiset ja ilmettä nostavat mallit ovat tulleet jäädäkseen, sillä ne ovat halvin mahdollinen kasvojenkohotus, stylisti-optikko Tuulia Alanen-Brandt sanoo tiedotteessa.

6. Kaikista trendeistä löytyy sopiva malli

Vaikka vallitsevat silmälasitrendit tuntuisivat vierailta, ammattilaiset muistuttavat, että ”trendilasienkin” joukosta löytyy jokaiselle sopiva malli. Rohkea sovittaminen siis kannattaa – esimerkiksi nyt trendikäs pyöreähkö silmälasitrendi ei tarkoita sitä, että kaikilla kuuluisi keikkua nenällään John Lennonin täyspyöreät rinkulat.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?