Näpit irti! Lääkäri paljastaa oikeaoppisen tavan puristaa finni

Parasta olisi olla puristelematta näppyjä ollenkaan. Tässä kuitenkin ohjeet, miten toimia, jos on pakko.

16.1.2017 7:04

Tiedetään, tiedetään. Finnejä ei saisi puristella. Ei ollenkaan. Mutta jos ihan pikkuisen kuitenkin puristelisi kohtaa, nautinnollista turskahdusta odotellen?

Ei, ei ja ei. Näppyä ei kuulu puristaa sormenpäillä näppyä ympäröivää ihoa tiristämällä, vaan neulalla. Ainakin, jos luottaa yhdysvaltalaisista televisio-ohjelmista tuttuun julkkislääkäri-kirjailijaan Mehmet Oziin.

Oz kertoi Oprah Winfreyn ohjelmassa, että finnin puristaminen sormilla vain pahentaa tilannetta ja vahingoittaa ihoa. Sen sijaan finni pitäisi puhkaista desinfioidulla neulalla. Sekään ei ole aivan sama, miten finni sitten puhkaistaan, vaan näppylä pitäisi lävistää vaakatasossa. Neulan pitäisi osua näpyn ”valkoiselle alueelle”, sinne, missä ei ole tuntoa.

Kun näppy on lävistetty, neula nostetaan ylös, jotta finnin pää aukeaa. Tämän jälkeen sen voi puristaa tyhjäksi. Mutta hellästi.

Aiheesta on olemassa videokin. Voit katsoa sen Oprahin sivuilla – täällä.

Parasta kuitenkin olisi, jos finnejä ei edes lähdettäisi puristelemaan. Niiden pitäisi antaa hoitaa itse itsensä. Jos jättimäistä punoittavaa valkopäätä keskellä leukaa ei kuitenkaan jaksa enää päivääkään, voi sen onneksi peittää. Parhaiten se onnistuu taululiidulla tai perunajauhoilla! Lue täältä, miten: Taululiitua tai perunajauhoa! Näillä keinoilla peität monsterifinnin

Lue myös:

Miksi mustapäiden puristelu on niin nautinnollista?

Finnipornosta tuli megailmiö – ja hän on sen äiti

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Tämäkö ihmeväline parantaa finnin? Vinkki: se löytyy jo monen kotoa

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?