Sattuuko kulmakarvojen nyppiminen? 5 tapaa vähentää kipua - Tyyli - Ilta-Sanomat

Sattuuko kulmakarvojen nyppiminen? 5 tapaa vähentää kipua

Kulmakarvojen nyppimisestä voi tehdä myös vähemmän tuskallista – sitä paitsi tuuheat kulmat ovat muodikkaat.

15.1.2017 19:07

Kulmakarvoista olisi kiva siistiä ainakin hajanaiset haituvat, mutta auts. Silmistä vuotaa vesi ja tekisi mieli unohtaa koko homma.

Osalle nyppiminen on ihan ok, mutta toisille se on yhtä tuskaa. Kulmien nyppimisen ei kuitenkaan tarvitse olla aina kivuliasta. Good Housekeeping -sivusto on listannut viisi tehokasta neuvoa, joista voi olla apua.

1. Nypi suihkun jälkeen

Säärikarvat kannattaa ajella lämpimän suihkun päätteeksi, jotta karvatupit ovat auki ja karvat lähtevät sutjakammin ja kivuttomammin. Miksei sama toimisi kulmakarvojenkin kanssa? Jos et ehdi ottaa suihkua, voit yksinkertaisesti pitää kuumaan veteen kastettua pyyhettä kulmakarvojesi päällä muutaman minuutin.

2. Vaihda pinsetit uusiin

Jos pinsettisi ovat menettäneet uutuuden kiiltonsa, ne on syytä vaihtaa uusiin. Vanhat ja kuluneet pinsetit menettävät tehonsa. Niillä on vaikeampi nyppiä karvoja irti ja ne aiheuttavat enemmän kipua. Pahimmassa tapauksessa nappaat vahingossa ihostasi kiinni.

3. Tarkista oikea suunta

Nypi kulmakarvat aina kasvusuuntaan. Jos nypit ne päinvastaiseen suuntaan, karva saattaa katketa ja joudut nyppäämään juuren erikseen irti. Se jos mikä on kivuliasta!

4. Nypi mahdollisimman vähän

Säästä itseäsi, ja pidä pieni tauko tarkastellaksesi tulosta. Mitä vähemmän nypit, sitä vähemmän kärsit kivuista. Liian ohueksi nypityt kulmakarvat eivät sitä paitsi ole koskaan muodissa.

5. Rauhoita iho aloe veralla

Jos iho punoittaa ja säteilee kipua nyppimisen jälkeen, käytä rauhoittavaa ja viilentävää aloe veraa eli lääkealoeta. Kasvipohjaista geeliä saa apteekeista ja luontaistuotekaupoista.

Lue myös:

5 yleisintä kulmakarvamokaa – sorruitko näihin?

Nämä ovat kaikkein kivuliaimmat paikat ottaa tatuointi

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

4 myyttiä kulmakarvoista: saako yläpuolelta nyppiä?

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?