Hiustuotteet, joita rakastamme – toimitus paljastaa luottoputelinsa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Hiustuotteet, joita rakastamme – toimitus paljastaa luottoputelinsa

Me Naisten toimitus listaa hiustuotteet niin lättätukan kohottamiseen kuin pörröpään taltuttamiseenkin.

12.1.2017 11:10

Tuuheutta tukkaan marketista

TRESemmén Volume and Lift -muotovaahto, 300 ml, 8,90 €.­

”Tekee sen minkä lupaa eli tuuheuttaa ja kohottaa tyveä. Tukka tuntuu hyvältä: paksummalta mutta silti luonnolliselta. Ei miltään tahmealta jankkipäältä. Edullinen, saatavilla marketista ja hakkaa monet salonkimerkit 6–0.”

Sampoo ärtyneelle päänahalle

Sim Sensitiven System 4 Shale Oil Shampoo 4, 215 ml, 13,90 €.­

”Herkän hiuspohjan sampoo auttaa, kun päänahka on tulehtunut ja ärtynyt. Sampoon annetaan vaikuttaa päässä muutaman minuutin ajan ennen poishuuhtelua. Mukana oleva mentoli viilentää ja rauhoittaa päänahkaa.”

Kiinteiden klassikko

L'Oréal Paris'n Elnett Extra Strong hajusteeton hiuskiinne, 250 ml, 6,90 €.­

”Pesee kaikki kalliimmat kilpailijansa mennen tullen. Ihanan hienojakoinen, mutta hyvä pito. Ei tahmaa tai tuoksu liikaa. Saa ruokakaupasta, eikä maksa liikaa.”

Tuuheuttava sampoo purkissa

Lushin Big-merisuolashampoo, 330 g, 27,95 €.­

”Pesee ihanan puhtaaksi, jättää hiukset tuuheiksi ja purkista kauhottava koostumus on kiva.”

Pohjustaja pipopäälle

Living Proofin Style Lab Prime Style Extender, 148 ml, 20 €, ja Control Hairspray, 249 ml, 24,50 €.­

”Olen koukussa amerikkalaiseen Living Proof -hiustenhoitosarjaan, josta löytyy tököttejä monenlaisille hiuksille. Oma suosikkini on Style Extender -pohjustustuote, joka pitää hiustyven ilmavana sekä puhtaan tuntuisena pidempään, estää ilmankosteutta tarttumasta kampaukseen ja auttaa pidentämään pesuväliä. Tuote toimii parhaiten vastapestyihin hiuksiin laitettuna ja pipokeleillä estää myös hiuksia littaantumasta.

Toinen suosikkini samalta merkiltä on Control-hiuslakka, joka on aidosti tahmaamaton, kevyt mutta pitävä ja helposti harjattavissa pois hiuksista.”

Naamio, joka ei latista

Doven Oxygen & Moisture -hiusnaamio, 200 ml, 6 €.­

”Marketin hyllyltä löytyy todella edullinen hiusnaamio, joka kosteuttaa tekemättä hiuksista lättänöitä. Voi käyttää hoitoaineen korvikkeena, jos hiukset kaipaavat ekstrahoitoa tai antaa vaikuttaa pidempään tehokkaana naamiona. Tekee karheistakin hiuksista pehmeän ilmavat. Bonuksena hauska, aavistuksen vaahtomainen koostumus.”

Riittoisa kuivasampoo

Kloranen aerosoliton kuivasampoo, 50 g, 12,60 €.­

”Peruskuivasampoot tuntuvat hupenevan hetkessä, mutta tämä on tosi riittoisaa. Vaaleaa, hiuspuuterimaisesta jauhetta, jota pölläytetään purkista hiusten tyveen, annetaan vaikuttaa pari minuuttia ja harjataan.

Tästä tulee jotenkin raikkaampi ja tuuheampi fiilis kuin monesta muusta kuivasampoosta. Ei voimakasta tuoksua eikä sitä fiilistä, että tunkee vain tukkaansa lisää tuotetta. Vaalealle tukalle ihanteellinen, mutta voi käyttää tummaankin, kunhan harjaa hiukset pölläytyksen jälkeen. Kätevä myös mukana matkoilla.”

Pörrön kesyttäjä

Aussien 3 Minute Miracle Moisture -tehohoito, 250 ml, 13,90 €.­

”Aivan huipputuote karheille, luonnonkiharille ja kosteutta janoaville hiuksilleni. Käytän sitä suihkussa shampoon jälkeen. Se jättää pörheät hiukset ihanan silkkisiksi ja pehmeiksi, mutta antaa kiharan kuitenkin tulla esiin. Harjaaminenkin helpottuu. Hinta-laatusuhde on erinomainen, menisi läpi kampaamotuotteena, vaikka löytyykin perusmarketista.”

Ekompi sampoovaihtoehto

Flow kosmetiikan Kehäkukka-sampoopala, 100 g, 9,80 €.­

”Järjettömän kätevä: riittoisa, vaahtoaa hyvin, pesee hiukset puhtaiksi ja jättää ne tuuheiksi. Mahdollisimman vähän mitään ylimääräisiä tököttejä ja kemikaaleja. Olin tosi skeptinen etukäteen ja pidin ihme ituhippeilynä, mutta käänsin kelkkani täysin. Hieron palaa suoraan hiuksiin, vaahdotan ja huuhtelen. Vaatii kyllä hoitoainekäsittelyn perään.”

Muotoilutuote liukkaille hiuksille

Kevin Murphyn Hair.Resort.Spray-rakennesuihke, 150 ml, 26 €.­

”Menisin suunnilleen naimisiin tämän suolasuihkeen kanssa jos voisin: riittää hätätilassa ainoaksi muotoilutuotteeksi, jos ei varaa useampiin. Käytän niin föönauksen pohjana kuin viimeistelyynkin, ei liene virallinen käyttötapa. Tekee muuten liukkaista hiuksistani ihanan tottelevaiset ja toisaalta sopivasti sekaiset.”

Öljy pitkille ja vaaleille hiuksille

Moroccanoilin Treatment Light -hoitoöljy, 100 ml, 49 €.­

”Paras kokeilemani hiusöljy. Ei tee hiuksista yhtään rasvaisia, vaikka tätä lotraisi reilustikin. Voi laittaa kosteisiin tai kuiviin hiuksiin, toimii sekä selvittävänä hoitona suihkun jälkeen että apuna pitkän tukan muotoilussa. Hiukset tuntuvat lujilta ja terveiltä ja öljy tuo myös sopivasti kiiltoa. Kalliin hintansa väärti.”

Hiuspuuteri pikaraikastukseen ja muotoiluun

KC Professionalin Four Reasons Hair Powder hiuspuuteri, 250 ml, 12,90 €.­

”Puuteria voi suihkutella reilustikin, eikä se jää pöllyämään, vaan imeytyy hyvin, tukee hiusta ja tekee siitä paksumman oloisen ja helposti käsiteltävän. Voi käyttää joko pikafreesaamaan pesemättömän hiuspohjan tai apuna muotoilussa. Molemmissa ihan paras ja toimivin! Tätä saa myös kätevänä käsilaukkukokona, eli hiusta voi virkistää näppärästi vaikka kesken päivän.”

Lue myös:

6 nerokasta kikkaa, joilla saat tuuheat hiukset

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

10 testattua tapaa pidentää hiusten pesuväliä

Saako kuivasampoota käyttää joka päivä? Asiantuntija antaa vinkkinsä

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?