Tiesitkö? Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Vaikka asiantuntijat varoittavatkin finnien puristelun riskeistä, kovin huolissaan ei kannata olla.

26.12.2016 9:49

Jostakin syystä finnien puristelua on lähes mahdotonta vastustaa. Vaikka muuten noudattaisi ihonhoitosääntöjä säntillisesti, finniin tekee mieli kielloista huolimatta käydä käsiksi heti, kun sellaisen huomaa edes tekevän tuloaan – huolimatta siitä, että tietää puristelun vain pahentavan tilannetta.

Allure muistuttaa jutussaan, että finnejä ei tosiaan saisi puristella – etenkään yhdeltä tietyltä alueelta. Kyseisellä alueella on uhkaavan kuuloinen nimi ja jopa oma Wikipedia-sivu.

”Kuoleman kolmio” tai lievemmin ilmaistuna ”kasvojen vaaran kolmio” löytyy suupielien ja kulmakarvojen välissä olevan keskikohdan rajaamalta, kolmikulmaiselta alueelta. Siihen kuuluvat siis koko nenä ja ylähuuli.

Kuinka ollakaan, finnit puskevat esiin usein juuri tällä alueella. Niitä ei kuitenkaan saisi puristella, koska kolmion alueelta on kaikkein lyhin tie kallon sisällä sijaitsevaan laskimosinusten verkostoon. Pahimmassa tapauksessa infektio voi levitä ihon pinnalta syvemmälle pään suonistoon.

Kuulostaa tietenkin pelottavalta, mutta kovin huolissaan ei kannata olla, kiitos modernin lääketieteen. Antibioottien avulla tulehdus saadaan aisoihin yleensä ajoissa. Isojen ja ongelmallisten näppylöiden kohdalla kannattaa siis kääntyä ajoissa dermatologin tai lääkärin puoleen. Kyse on siis lähinnä teoriasta.

Aika parantaa näpyn

Varmuuden vuoksi näpit kannattaa kuitenkin pitää erossa tulehtuneista tai paranemassa olevista finneistä. Puristelu vain levittää bakteereita laajemmalle alueelle kasvoilla. Paikallisesti käytettävät hoitotuotteet ovat paras ratkaisu, jolla voi nopeuttaa näppyjen paranemista. Lisäksi tarvitaan vain aikaa.

Ja jos näppyyn tuli tartuttua kaikista kielloista huolimatta, vaikka vahingossa, alue kannattaa desinfioida ja käsitellä lopuksi antibioottisella voiteella, jotta lisävahinkoja ei syntyisi.

Lue myös:

Miten finni pitäisi puristaa? Ei ainakaan niin kuin kuvittelit

Päihitä se! Vinkit, joilla saat kaamean finnin takuulla piiloon

Tämäkö ihmeväline parantaa finnin? Vinkki: se löytyy jo monen kotoa

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?