Hakaneulakikka ja 7 muuta vinkkiä sähköisyyden selättämiseen

Vaatteiden ja hiusten sähköisyydestä ei ole pakko kärsiä, vaan sitä voi vähentää muutaman näppärän niksin avulla.

14.12.2016 7:18

Talvi toi mukanaan sähköisinä leijailevat hiukset ja reisiin ritisten takertuvat hameet.

Onneksi sähköisyyttä voi vähentää helposti itse. Olipa kyse sitten hiuksista, vaatteista tai kodintekstiileistä, kaksi ainetta sopivat melko yleispätevästi vähentämään sähkövarausta: metalli ja vesi. Kuivuus, muovit ja tekokuidut tekevät olemuksestasi entistä sähköisemmän.

Näillä vinkeillä vähennät sähkövarausta asussasi ja hiuksissasi.

1. Käsittele henkarilla

Yksinkertaisen metallihenkarin tai muun metalliesineen sujauttaminen vaatteen läpi vähentää sähkövarausta, kertoo WikiHow. Henkarikikka täytyy tehdä juuri ennen vaatteen pukemista tai sujauttaa henkari vaatteen ja ihon väliin, kun vaate on jo puettu.

2. Lisää vain hakaneula

Hakaneulan pitäminen mukana ei muutenkaan ole huono idea, mutta tunnetumpien ominaisuuksiensa lisäksi hakaneula myös purkaa sähköisyyttä. Home remedy hacksin mukaan hakaneulan kiinnittäminen esimerkiksi hameen helman sisäpuolelle auttaa pitämään helman sähköttömänä.

3. Skippaa kuivausrumpu

Kuivausrumpu on hieno keksintö, mutta se pahentaa vaatteiden sähköisyyttä. Our everyday lifen mukaan sähkövaraus syntyy, kun vaatteet hankautuvat rummussa toisiaan vasten kuivassa ja kuumassa ilmassa.

4. Rasvaa raajat

Kuiva iho tarkoittaa sähköisiä vaatteita, joten Home remedy hacks vinkkaa, että vartalovoide voi olla ratkaisu sähköisyysongelmaan. Parhaan hyödyn saa, kun raajansa rasvaa juuri ennen pukemista.

5. Muista hoitoaine

Hiusten sähköisyyden vähentämisessä ykkösasia on kosteutus. About Stylessa muistutetaan, että sähköisyydestä kärsivien täytyy käyttää kunnolla kosteuttavaa hoitoainetta ja lisäksi tarvittaessa hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai öljyä.

6. Pese vain tarpeeksi

Jokapäiväinen sampoon hinkkaaminen päänahkaan vähentää päänahassa ja hiuksissa luonnostaan olevia öljyjä ja kuivattaa siten hiuksia, kertoo Hairbuddha.

7. Pika-apua vedestä

Vesihanasta voi saada ensiapua sähköiseen kuontaloon, Huffington Post ehdottaa. Sähköisten suortuvien siveleminen märillä käsillä auttaa hetken aikaa.

8. Vaihda metallikampaan

Talvi on vaikeaa aikaa sinun ja takkuharjasi suhteelle. Good Housekeepingin mukaan muoviset hiusharjat ja kammat nimittäin lisäävät sähköisyyttä. Metallinen kampa on parempi valinta, sillä se purkaa hiuksissa olevaa jännitettä.

Lue myös:

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Jeesusteippi, pesusienet ja muut kodin pikkuesineet, joita voit käyttää hiusten kihartamiseen

Haaveissa pitkä tukka? Nämä 6 kikkaa nopeuttavat hiustenkasvua

Pukeutumisideat lopussa? Maailman yksinkertaisin vinkki todella toimii

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?