Etkö jaksa laittaa tukkaasi? Tässä ovat parhaat hiusmallit juuri sinulle - Tyyli - Ilta-Sanomat

Etkö jaksa laittaa tukkaasi? Tässä ovat parhaat hiusmallit juuri sinulle

Useat leikkaukset vaativat muotoilua näyttääkseen hyviltä. Jos hiusten laittaminen ei ole juttusi, kokeile näitä malleja.

Marion Cotillardin suorien hiusten polkkamalli näyttää raikkaalta – ja hyvin helppohoitoiselta.­

9.12.2016 11:34

Hiusstylisti Mark Townsend kertoo Byrdie-kauneussivustolla tärkeimmän sääntönsä ja ohjeensa hiusten muotoilussa: älä taistele hiustesi luonnollista rakennetta vastaan.

Kuten moni tietää jo omasta kokemuksesta, ihmisillä on tapana haluta juuri sitä, mitä itsellä ei ole. Townsendin mukaan on hyvin yleistä, että kiharatukkaiset suoristavat laineilevia kutrejaan hiki hatussa, ja suorahiuksiset kähertävät piikkisuoria latvojaan kilpaa kiharalle.

Helpoin hiustyyli on kuitenkin luonnollisesti sellainen, joka sopii juuri omien hiusten rakenteelle. Hiusstylisti neuvoo parhaat leikkaukset kolmelle eri hiuslaadulle.

Suorat hiukset

Suorat hiukset näyttävät helposti ohuilta, ja yleinen virhekäsitys on tuuheuden lisääminen hiuksia reippaasti kerrostamalla.

Suorien hiusten täytyy kuitenkin saada vain laskeutua paikoilleen, ja Townsendin mukaan paras leikkaus onkin selkeä, suhteellisen tasapituinen, joko lyhyempi niskaan tai pidempi olkapäille ulottuva polkka. Kasvoja voi halutessaan kehystää hieman lyhyemmillä kerroksilla.

Marion Cotillardin polkka on tasamittainen, mutta kasvot on kehystetty kevyesti kerrostamalla.­

+ helppo muotoiluvinkki

Suorien hiusten tasainen polkkatukka näyttää mukiinmenevältä ilman laittamistakin, mutta nopeaksi muotoiluksi riittää esimerkiksi pesun jälkeinen suihkaus jätettävää hoitoainetta ja kuivien hiusten tyveen kuivasampoota tuomaan rakennetta.

Taipuisat hiukset

Kevyelle laineelle taipuvat hiukset näyttävät puolestaan parhaalta runsaalla kerrostuksella. Taipuisuus tulee paremmin esiin, kun hiuksissa on eri pituisia kerroksia.

Kerrostaminen kannattaa aloittaa huulten korkeudelta alaspäin ja kerrostaa koko tukka. Taipuisat hiukset ovat aina trendikkäät ja näyttävät hyvältä sekä otsatukalla että ilman.

Taipuisat hiukset näyttävät upeilta sellaisenaan, kunhan ne on leikattu kerrostaen. Rosie Huntington-Whiteley.­

+ helppo muotoiluvinkki

Hiukset voi jättää kuivumaan pesun jälkeen luonnollisille surffilaineille, mutta laineita voi korostaa myös muotovaahdolla. Puristele kämmenellinen vaahtoa kosteisiin hiuksiin ja jätä sijoilleen.

Kiharat hiukset

Toisin kuin suoria ja taipuisia hiuksia, kiharaista tukkaa ei kannata leikata tasapitkäksi eikä hurjasti kerrostaen. Paras vaihtoehto on näiden välimuoto, sillä tasapitkänä kihariin hiuksiin tulee A-linjainen joulukuusiefekti ja reilusti kerrostettuna latvat näyttävät ohuilta ja haperoilta.

Kiharat hiukset kannattaa leikata hillitysti kerroksittain, jotta kiharat korostuvat ja latvoista saa tasapainoiset. Kaikenlaisia hiusta rikkovia veitsiä kannattaa kuitenkin välttää – siististi katkaistuna kiharasta ei tule pörröistä.

Tessa Thompsonin kiharat ovat malliesimerkki kiiltävistä kiharoista, joihin ei ole koskettu hiusharjalla.­

+ helppo muotoiluvinkki

Kunhan suihkussa on käyttänyt kosteuttavaa hoitoainetta tai hiusnaamiota, kiharat voi vain jättää kuivumaan – ja pitääkin jättää, sillä kiharat pysyvät kiharoina, kun niitä ei harjaa auki ja pitää näppinsä niistä erossa. Nopea muotoilukeino on lisätä suihkun jälkeen vielä voidemaista hiuksiin jätettävää hoitotuotetta, joka sulkee hiussuomut ja saa kiharat kiiltämään.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?