Taltuta talvitukka: 7 vinkkiä sähköisyyteen

Leijuvan hiuspilven taltuttamiseen löytyy keinoja.

9.12.2016 7:22

Päähän sujautetaan pipo, kun mittari painuu miinuslukemille. Valitettavasti samalla saa usein heittää hyvästit hallitulle kampaukselle: hiushaitulat sähköistyvät miten lystäävät.

Sädekehänä lentävälle kuontalolle löytyy onneksi taltuttajia. Teen Vogue -lehden vinkeillä sähkötukka rauhoittuu. Ehkäise sähköistyminen näin:

Käytä hoitoainetta

Hiusten pesuväliä ei kannata pidentää, mikäli haluaa välttää sähköistymisen. Sampoon ja etenkin hoitoaineen käyttö kosteuttaa hiuksia ja vähentää hiusten kuivumista ja sähköistymistä.

Välttele lämpölaitteita

Hiuksia rasittavat lämpöraudat ja hiustenkuivain kannattaa jättää pakkaspäivinä kaappiin, sillä niiden käyttö vain lisää hiusten sähköisyyttä. Jos et voi kuitenkaan elää ilman suoristusrautaa, muista lämpösuoja ja käsittele tukka jälkikäteen kosteuttavalla muotoilutuotteella.

Kuivaa hyvin

Jos kuitenkin haluat käyttää hiustenkuivaajaa, kuivaa kunnolla. Föönaus tuo hiuksiin hiukan kuohkeutta ja kampauksen, toisin kuin itsestään kuivunut tai pipon alle märkänä sujautettu pehko, joka lättänöityy varmasti. Lisäksi märät suortuvat pipon alla katkeilevat ja pörrööntyvät helposti pakkasessa.

Valitse päähineeseen sopiva kampaus

Hiustyyli kannattaa sovittaa pipoon istuvaksi, jottei tukka sojota joka ilmansuuntaan. Matala poninhäntä ja sivulle kiepautettu letti sopivat monen päähineen kaveriksi. Lierihatun kanssa voi kokeilla kevyitä latvalaineita.

Muotoile oikein

Suihkauta hiuksiin kotona kosteuttavaa, sähköisyyttä poistavaa muotoilutuotetta. Kokeile esimerkiksi kosteuttavia E-vitamiinia ja arganöljyä sisältävät tuotteita. Viimeistele hiuslakalla.

Pörrötä ja öljyä

Pidä mukana pientä harjaa tai käytä sormia: Kun otat pipon päästä, laske pää alaspäin ja harjaa hiukset kevyesti läpi. Hiero käsiisi pari tippaa hiusöljyä ja levitä sitä tasaisesti latvoihin tuomaan kosteutta ja kiiltoa.

Hätäratkaisu

Solmi tiukka ponnari ja suihkuta päälle hiuslakkaa.

Lähde: Teen Vogue

Lue lisää:

Olisiko hiuksille sittenkin parempi, jos niitä pesisi enemmän?

8 parasta vinkkiä: syö tukka terveeksi

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?