3 helppoa ja nopeaa testiä paljastavat hiustesi todellisen kunnon - Tyyli - Ilta-Sanomat

3 helppoa ja nopeaa testiä paljastavat hiustesi todellisen kunnon

Terveet vai huonokuntoiset, kuivat vai pahasti vaurioituneet? Nopeat kikat paljastavat.

Kuivien ja vaurioituneiden hiusten ero on hankala huomata, mutta nopea hiustesti auttaa.

30.11.2016 11:24

Hiusten ulkonäkö ei aina paljasta niiden todellista kuntoa. Kauempaa katsottuna kadehdittavan kaunis tukka voi olla käsittelyistä vahingoittunut, ja hapsottava pehko voi olla muuten hyväkuntoinen mutta vain hieman kuiva.

Nopeat ja helpot kotitestit kertovat, mitä hiuksillesi oikeasti kuuluu. Kikat auttavat hiusten kunnon päättelemisessä ja oikeiden hoitokeinojen valinnassa.

1. Vesilasitesti

Women’s Health neuvoo vesilasitestin, joka kertoo hiusten terveydestä ja on superhelppo toteuttaa. Tarvitset vain lasin tai kulhon vettä ja muutaman hiuksen. Täytä lasi vedellä ja tiputa leikatut hiuksenpätkät veteen.

Jos hiukset kelluvat, ne ovat hyvässä kunnossa. Terve hius ei ime itseensä vettä, mutta huonokuntoisen huokoisen hiuksen sisään vesi pääsee helposti. Siksi uppoavat hiuksenpätkät kertovat hiusten huonosta tilasta. Huokoiset hiukset eivät esimerkiksi pidä hiusväriä pitkään, vaan väri pääsee haalistumaan helposti pesuveden mukana.

Jos hiukset uppoavat, hiuksesi tarvitsevat kipeästi kosteutusta ja hoitoa, joka auttaa sulkemaan hiussuomut. Amino- ja rasvahappoja sisältävä, viikoittain käytetty hiusnaamio on hyvä tapa helliä huonokuntoisia hiuksia.

2. Hiustuppitesti

Hiustuppitesti kertoo samasta asiasta kuin vesilastitesti, mutta on astetta ikävämpi, sillä se vaatii hiusten nyppimistä irti päänahasta.

Livestrong-sivusto kertoo parissa sekunnissa toteutettavasta kikasta: nyppää vain hius irti ja tarkastele sen päässä olevaa hiustuppea. Jos tuppi on pyöreä ja näkyy selvästi, hius on hyvässä kunnossa. Jos tuppi on olematon tai puuttuu kokonaan, hiusten kunto on huono.

3. Venytystesti

Kahden ensimmäisen testin jälkeen kannattaa tehdä vielä asiaa tarkentava kokeilu. Venytystesti paljastaa, ovatko hiukset todella vahingoittuneet ja vaurioituneet vai vain kuivat.

Cosmopolitan neuvoo helpon kikan. Irrota yksi hius, kastele se ja ala venyttää märkää hiusta hellästi molemmista päistä vetäen. Terveen hiuksen pitäisi joustaa märkänä noin kolmanneksen pidemmäksi ja palata sen jälkeen muotoonsa. Jos taas hius on vaurioitunut, se katkeaa. Jos hius venyy mutta ei katkea eikä palaa muotoonsa, se on hyvin todennäköisesti vain kuiva.

Kuivia ja vaurioituneita hiuksia hoidetaan omilla tuotteillaan, joten eron selvittämisen jälkeen hiuksia on helpompi elvyttää oikein.

Kuiville hiuksille kannattaa kokeilla Cosmopolitanin mukaan kosteuttavien hoitotuotteiden lisäksi hiusöljyä. Valitse silikoniton öljy, sillä silikoni ei hoida kuivuutta vaan saattaa jopa lisätä sitä. Vahingoittuneista hiuksista puuttuu puolestaan proteiinia, joten ne tarvitsevat vaurioituneiden hiusten korjaamiseen suunniteltuja, proteiinipitoisia hoitotuotteita.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?