Iho kuiva kuin korppu? Älä välttele vettä vaan muista tehdä suihkussa 4 tärkeää asiaa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Iho kuiva kuin korppu? Älä välttele vettä vaan muista tehdä suihkussa 4 tärkeää asiaa

Rutikuivaa ihoa ei tee mieli pestä jatkuvasti, mutta suihkua ei kannata vältellä. Nämä keinot ovat avuksi kuivan ihon pesemisessä.

27.11.2016 12:07

Kysyimme ihoasiantuntijalta vinkit kuivan ihon pesemiseen ja hoitamiseen. Nämä otamme käyttöön heti tänä iltana!

1. Älä välttele suihkua, vaan kuumaa vettä

– Kuivaihoisen ei kannata vähentää suihkussa käyntiä, vaikka tuntuisi, että vesi vain pahentaa ihon tilannetta, ihotautien erikoislääkäri Ari Karppinen sanoo.

– Ihon pinnan hiki ja bakteerit eivät tee hyvää kuivalle ja mahdollisesti ärtyneelle iholle, joten ne kannattaa huuhtoa pois. Tietysti peseytymisen tiheys on henkilökohtaista ja riippuu esimerkiksi työstä tai harrastuksista. Suihkussa kannattaa kuitenkin välttää hyvin kuumaa vettä, koska se vie ihon luonnollista talia mennessään, Karppinen sanoo.

2. Hyppää hoitavaan kylpyyn

Hyvä peseytymisvaihtoehto on myös öljy- tai suolakylpy. Kylpyveteen voi lorauttaa esimerkiksi vauvojen kylpyöljyä tai kylpysuolaa.

– Öljy ja suola pehmentävät veden iholle sopivaksi. Suola on samalla myös antiseptistä, eli se poistaa iholta pintabakteerit, Karppinen kertoo.

3. Pese kosteusvoiteella

Talvella voi olla hyvä idea vaihtaa suihkusaippuat kevyeen ja vesipitoiseen vartalovoiteeseen. Se kosteuttaa suihkun aikana eikä vie iholta liikaa omaa rasvaa pois.

– Monet atoopikot käyttävät kevyitä voiteita pesuaineina, ja saattavat pestä perusvoiteilla hiuksetkin. Ne puhdistavat lian riittävän hyvin, Karppinen kertoo.

4. Muista kolmen minuutin sääntö

Yleistiedon mukaan ihon rasvaaminen kannattaa heti suihkun jälkeen. Rasva tuntuu silloin imeytyvän paremmin ja iho jäävän kosteammaksi, vaikka huomio ei perustukaan tieteelliseen tietoon.

– Iho imee vettä suihkussa, ja ihon rasvaaminen välittömästi suihkun jälkeen ikään kuin lukitsee kosteuden ihoon. Tästä ei ole tieteellistä selvitystä, mutta atoopikkojen kokemusten perusteella rasvaamiseen pätee kolmen minuutin sääntö. Kun vartalovoiteen levittää kolmen minuutin sisällä suihkun päättymisestä, iho tuntuu kosteammalta kuin myöhemmin levitettäessä, Karppinen kertoo.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset