Kuinka usein meikkisiveltimet pitää pestä?

Puhtailla siveltimillä vältyt pöpöiltä ja meikkikin levittyy paremmin.

24.11.2016 16:23

Meikkisiveltimiin kertyy meikkiä ja kaikenlaista muutakin törkyä, joka on oivallinen kasvualusta bakteereille. Huonolla tuurilla laiska puhdistaminen voi jopa aiheuttaa iho-ongelmia, kuten näppyjä.

Riippuen siitä, kuka ohjeistaa, meikkisivellinten suositeltu pesuväli voi olla mitä tahansa päivästä kuukauteen, kertovat esimerkiksi Buzzfeed ja Realsimple.

Pesuväliin vaikuttavat useat asiat:

1. Kuinka usein käytät siveltimiäsi?

Ahkerassa käytössä ne tietenkin likaantuvat nopeammin.

2. Miten säilytät siveltimiäsi?

Sekaisin laatikon pohjalla kaikkien muiden meikkien kanssa vai siististi suojassa pölyltä ja likaantumiselta?

3. Mitä tuotteita käytät?

Nestemäiset ja voidemaiset tuotteet jättävät siveltimen hieman kosteaksi, mikä takaa mainiot olot pöpöille. Puuterimaisissa tuotteissa ne viihtyvät edes vähän huonommin.

4. Onko ihosi helposti rasvoittuva?

Mitä öljyisempi iho, sitä enemmän ja nopeammin siveltimet keräävät sisäänsä rasvaa ja muuta likaa.

Ammattimeikkaajat pesevät ja desinfioivat siveltimensä tietenkin jokaisen asiakkaan jälkeen, mutta tavikselle hyvä keskiverto-ohje on pestä siveltimet kerran kahdessa viikossa – meikkivoidesiveltimen pesua kannattaa harkita likaantumisen mukaan ainakin viikoittain. Mikäli kärsii helposti silmä- tai ihotulehduksista, puhdistusväliä kannattaa tietenkin tihentää entisestään.

Markkinoilla on myös alkoholipohjaisia siveltimien pikaputsareita. Puhdistusainetta suihkutetaan esimerkiksi talouspaperiin ja sivellintä pyöritellään paperilla niin kauan kuin väriä irtoaa. Alkoholi haihtuu nopeasti, ja sivellin on pian käyttövalmis – kätevää esimerkiksi silloin, kun samaa sivellintä haluaa käyttää kahden erisävyisen tuotteen levittämiseen.

Pari kertaa kuukaudessa siveltimet kaipaavat kuitenkin kunnon pesua vedellä ja siveltimille sopivalla pesuaineella, kuten Marseille-saippualla tai sampoolla. Muista puhdistaa samalla myös muut meikkivälineet, esimerkiksi pinsetit ja puuterivipat!

Lue myös:

Nämä ovat meikkipussin pahimmat pöpöpesät

Milloin siivosit meikkipussisi? 14 tuotetta, jotka ovat todennäköisesti vanhentuneet

Tämän ällöttävän syyn vuoksi kasvoja ja kroppaa ei kannata kuivata samalla pyyhkeellä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?