Etkö taaskaan jaksanut pestä hiuksia? Ei haittaa – 8 kampausta, joilla peität likaisen tukan - Tyyli - Ilta-Sanomat

Etkö taaskaan jaksanut pestä hiuksia? Ei haittaa – 8 kampausta, joilla peität likaisen tukan

Likaisiin hiuksiin saa luotua helposti monta trendikampausta.

14.11.2016 15:53

Niin nyt vain käy useimmille joskus. Hiukset pitäisi pestä, muttet millään ehdi tai vain jaksa.

Hiustenpesun siirtämisestä päivällä tai parilla ei kannata ottaa turhaa stressiä – varsinkaan, kun otat nämä kampaukset käyttöön.

1. Kireä mininuttura

Yksi huippumallien kuumimmista ja suosituimmista kampauksista tällä hetkellä on hyvin tiukaksi vedetty ja kireäksi kiepautettu nuttura. Hiustyylin suosiosta on vastuussa etenkin malli Bella Hadid, jonka tavaramerkiksi kyseinen nuttura on muodostunut.

Bella Hadid kantaa sliipatun nutturansa asun kuin asun kanssa.­

Kampaukseen ei tarvita kuin harja, ponnari ja ehkä pari pinniä. Hiukset harjataan sileiksi päätä myöten, kieritetään tiukaksi rullaksi ja kiinnitetään nutturalle hiuslenkin ja tarvittaessa pinnien avulla.

Myös malli Karlie Kloss viihtyy tiukassa mininutturassa.­

2. Sotkunuttura

Toinen likaisen tukan nutturavaihtoehto on aina yhtä tyylikäs sotkunuttura eli pään päälle puolihuolimattomasti sidottu hiuskasa.

Äskeistä rennompi nuttura ei vaadi edes hiusten harjaamista, vaan hiukset vain kootaan ylös, laitetaan tarvittaessa ensin ponnarille, kiepautetaan sitten rennolle sykerölle ja kiinnitetään pinneillä sopivan sotkuiseksi nutturaksi.

Sotkunuttura onnistuu usein jopa paremmin hieman likaisiin hiuksiin. Laulaja Rita Ora.­

3. Letit

Ranskanletti tai kaksi hollantilaista lettiä toimivat loistavasti hieman likaisiin hiuksiin. Mallia näyttää esimerkiksi Chrissy Teigen, joka on keksinyt sitoa lettien päät vielä yhteen tiukalle pötköponnarille.

Melko tuore äiti, malli Chrissy Teigen on tainnut huomata, että parikin päivää kerrallaan hiuksissa pysyvä lettikampaus sopii vauva-arkeen.­

4. Wet look

Wet look eli vesikampaus on villinnyt viime vuosina muotinäytöksissä ja punaisella matolla. Märältä näyttävä tyvi harjataan taakse esimerkiksi hiusvahalla tai kevyellä hiusgeelillä. Kiiltävä tyvi ja muuten avonainen tukka ei yllättäen näytäkään likaiselta vaan ihmeen freesiltä.

Näyttelijä ja laulaja Zendaya suorastaan hehkuu wet look -kampauksessa.­

Gigi Hadidin vesikampaus näyttää lähmäisen sijaan supertyylikkäältä.­

Vesikampauksen voi tehdä myös lyhyeen tukkaan, joko jakauksella tai ilman.­

5. Sliipattu ponnari

Likaisen tyven päätä myöten harjaaminen toimii myös perinteisessä poninhännässä. Vaikka hiukset olisivat jo reippaasti likaiset, tässä tyylissä sitä ei huomaa. Muista vain harjata tukka tarpeeksi tiukasti ja todella tasaisesti ponnarille.

Karlie Kloss yhdisti sliipatun poninhännän juhla-asuun.­

6. Sotkuponnari

Malli Gigi Hadid ja laulaja Rita Ora todistavat, ettei toisaalta sotkuinenkaan ponnari näytä pahalta pesemättä jääneissä hiuksissa.

Kunhan vaatteet ja asusteet ovat trendikkäät ja meikki kunnossa, sotkuinen ja hitusen likainen ponnari ei pilaa kokonaisuutta – päinvastoin, se tuo tyyliin sopivasti rosoa. Meikittömän naaman ja homssuisen asun kanssa sotkuponnari ei puolestaan toimi.

Ponnarin tekeminen ei ole aina niin tarkkaa.­

Ei niin täydellinen poninhäntä on usein jopa parempi vaihtoehto kuin huolella sidottu ponnarikampaus.­

7. Sliipattu pinnikampaus

Beyoncén sisko Solange Knowles näyttää esimerkkiä varsinaisesta likaisen tukan haarniskasta. Solange on vetänyt hiukset keskijakaukselle, kiinnittänyt ne tiukalle ja sileälle niskanutturalle ja viimeistellyt paketin varmuuden vuoksi suurilla hiuspinneillä.

Solange Knowles ja kekseliäs pinnikampaus.­

Solangen tapauksessa kampaus on tietysti mitä luultavimmin harkittu ja rajoja kokeileva juhlalook eikä vastaus pesemättömiin hiuksiin, mutta meille muille vinkki toimii hyvin niinä aamuina, kun peilistä katsoo räjähtänyt tapaus.

Riviin nipsaistut pinnit voivat olla myös asuste.­

8. Lippikset, pipot ja hatut

Kun mikään muu ei tehoa, avuksi kannattaa ottaa hattu. Hiusten piilottaminen on takuuvarma keino likatukan peittämiseen – ja nyt se on myös muodikasta.

Kaikenlaiset päähineet, kuten lierihatut, lippikset ja talvisin tietysti pipot, tuovat huonon hiuspäivän pelastuksen lisäksi mukavan lisän asukokonaisuuteen. Kokeile esimerkiksi huopaista fedoraa tai trendikkäitä samettista tai satiinista lippalakkia.

Rita Ora valitsi klassikkoasusteen, New York Yankees -lippiksen.­

Näyttelijä Sarah Jessica Parker piiloutuu hatun alle.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?