Toimitus testaa: Tältä muotoilevat alusvaatteet oikeasti tuntuvat – 3 kuvaparia paljastaa toimivatko ne - Tyyli - Ilta-Sanomat

Toimitus testaa: Tältä muotoilevat alusvaatteet oikeasti tuntuvat – 3 kuvaparia paljastaa toimivatko ne

Toimitus vetäisi makkarankuorimekot ja -housut päälleen ja näyttää, mitä muotoilevat alusvaatteet tekevät juhla-asulle.

10.11.2016 15:59

Muotoilevat alusvaatteet tuovat monelle mieleen mummojen tukipöksyt tai kiristävät alushousut, jotka vain rutistavat vatsamakkarat toiseen paikkaan. Vartaloa muotoilevat alusvaatteet ovat kuitenkin kehittyneet viime vuosina niin ulkomuodoltaan kuin ominaisuuksiltaankin, ja tarjoavat asukokonaisuuteen huolitellun lisän.

Esimerkiksi Change-alusvaateketjun maajohtaja Marjo Topi kertoo, että muotoilevat alusasut ovat Suomessa joka vuosi aina vain suositumpia. Ne eivät ole enää vanhanaikaisia vyötärön kasaan kurojia, vaan viimeinen silaus työ- tai juhla-asujen alle.

– Muotoilevat alusasut ovat nykyisin kauniin näköisiä ja sopivat ihan kaikenmuotoisille ja -ikäisille naisille. Moni pukee ryhtiä antavan alusvaatteen esimerkiksi tärkeänä työpäivänä, kun haluaa asun ja olon olevan aivan tip top, Marjo Topi kertoo.

Päätimme kokeilla, kuinka muotoilevat alusvaatteet todella toimivat. Paula ja Anu pukivat muotoilevat alusmekot, Vivi korkeavyötäröiset sortsit. Tältä juhla-asut näyttivät muotoilevien alusvaatteiden kanssa ja ilman.

Paula, 35

Paula hopeisessa hilemekossa ilman muotoilevaa alusasua­

... ja alusasun kanssa. Mekon alle puettu alusasu silotti vartalon siluetin ja kavensi vyötäröä.­

– Alusasu näytti aluksi hurjan pieneltä ja tiukalta, mutta se tuntui päällä yllättävän mukavalta. Kokeilemani alusasu oli päällä kaunis, eikä mummomainen erotiikantappaja. Alusvaatteen sai kätevästi päälle, kun sen muisti nykiä ylle alakautta, Paula sanoo.

Paula ei ollut käyttänyt muotoilevia alusasuja aiemmin, mutta oli tulokseen tyytyväinen.

– Vaikka mekon kangas oli haastavaa, se ei tarttunut kurveihin vaan istui sulavasti päälle. Voisin ehdottomasti käyttää alusasua tulevaisuudessakin juhlavaatteiden ja miksi ei jopa arkistenkin mekkojen alla tuomassa ryhtiä ja istuvuutta, hän sanoo.

Anu, 41

Anu viininpunaisessa pitsimekossa ilman muotoilevaa alusasua­

... ja alusasun kanssa. Muotoileva alusasu sai mekon laskeutumaan kauniimmin ja toi vyörätön paremmin esiin.­

– Muotoileva alusmekko tuntui kireältä, mutta ei ollut ahdistava. Ryhti oikeni hetkessä, sillä alusmekon kanssa ei voi seistä tai istua lysyssä. Suurta eroa peilikuvassa en huomannut, mutta kyllähän alusasu silotti kroppaa. Voisin kuvitella pukevani alusvaatteen uudelleenkin, mutten laittaisi sellaista esimerkiksi pitkille illallisille, Anu kommentoi.

Vivi, 25

Vivi mustassa samettihaalarissa ilman muotoilevaa alusasua­

... ja alusasun kanssa. Alusasu silotti lantionalueen pienet muhkurat ja häivytti täydellisesti myös haalarin läpi näkyvät alushousujen rajat.­

– Monen mielestä en kuulemma tarvitsisi alusasua ollenkaan, mutta rakastan sitä itsevarmaa ja ryhdikästä oloa, joka napakasta alusasusta tulee. Kevyissä kankaissa ja ihoa myötäilevissä vaatteissa on mukavampi olla, kun alushousujen jättämiä rajoja tai jälkiruoan santsiannoksesta pömpöttävää vatsaa ei tarvitse ajatella. Kevyesti silottavat sortsit kuuluvat juhla-asuihini nyt ja jatkossa, Vivi sanoo.

7 x muotoileva alusasu

 

Muotoilevat alushousut 27,95 €, Lindex.­

Muotoilevan alusmekon kanssa voi pukea omat rintaliivit. 39,95 €, Marks & Spencer.­

Muotoileva body 49,95 €, Stockmann.­

Muotoilevat sortsit 27,95 €, Lindex.­

Muotoileva alusmekko ilman liiviosaa 79,95 €, Change.­

Muotoilevat sortsit 39,95, Marks & Spencer.­

Toimituksen asut Marks & Spencer, tiedustelut p. 010 76 65120.

Pitsikoristeinen muotoileva alusmekko ilman liiviosaa 89,95 €, Change.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?