Lidlin 3 euron rasva voitti taas! Kuluttaja-lehti tutki kasvovoiteet – edullisimmat ovat parhaat

Kuluttaja-lehti testasi 17 kasvovoidetta. Ykköseksi nousi jälleen Lidlin hehkutettu halpisrasva – ja kallein voide jäi viimeiseksi.

Kuluttaja-lehden testin kuusi parasta voidetta olivat Lidlin, Garnierin, Vichyn, L'Oréalin, Avènen ja Acon kasvovoiteet.

26.10.2016 12:43

Kerroimme aiemmin tänä syksynä espanjalaisen kuluttajajärjestön tekemästä kasvovoidetestistä, jossa Lidlin Cien-merkin purkki lunasti ykkössijan. Sama, reilut kolme euroa maksava rasva nostettiin parhaaksi myös suomalaisessa testissä: Kuluttaja-lehti julkaisi 7/2016-numerossaan 17 kosteuttavan kasvovoiteen testitulokset, ja ensimmäisellä sijalla keikkuu jälleen Cien Aqua Moisturizing Cream -purnukka.

Toiseksi paras voide oli myös toiseksi halvin Garnierin Skin Naturals -voide, joka maksaa reilut kuusi euroa.

Testit on tehty Kuluttajan mukaan puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa. Voiteiden pisteytyksessä otettiin huomioon kosteuttavuus, käyttäjien sokkotestiarviot, tuotteiden pakkausmerkinnät eli esimerkiksi ainesosalistan luettavuus ja pakkauksessa mainitut harhaanjohtavat väitteet sekä allergeenit.

Parhaiten sijoittunut Lidlin Cien-voide sai 70 pistettä sadasta. Seuraavaksi parhailla viidellä voiteella pisteitä oli 66–68. Viimeiseksi jäänyt ja 269 euron hinnalla testin kallein voidepurkki, La Mer, sai 52 pistettä. Suomalaisia aina kiinnostava Lumene jäi 14. sijalle 63 pisteellä.

Kuluttaja-lehden testin TOP 6 tuotetta

1. Lidl Cien Aqua Moisturizing Cream 3,30 €.

2. Garnier Skin Naturals Moisture Soft 6,50 €.

3. Vichy Aqualia Thermal Light Cream 25,90 €.

Jaetulla neljännellä sijalla pisteillä 66/100 ovat L'Oréalin, Avènen ja Acon voiteet.

L'Oréal Triple Active Day Multi-Protecting Moisturising Cream 8,80 €.

Avène Hydrance Optimale Légère 28 €.

Aco Face Day Moisturising Day Cream 12,15 €.

Kuluttaja-lehti kuitenkin muistuttaa, ettei yksikään testin voiteista ole huono. Esimerkiksi testin kaikki 16 muuta voidetta paitsi La Mer saivat kosteuttavuustehossa saman arvosanan.

Sen sijaan eroja löytyi muun muassa allergisoivien ainesosien määrissä. Kuluttaja-lehti etsi tuotteista 26 tunnettua, hyvin pieninäkin pitoisuuksina herkistävää allergisoijaa. Allergeenejä löytyi yhdeksästä tuotteesta.

Yhtäkään tunnetusti herkästi allergisoivaa ainesosaa ei ole esimerkiksi Lidlin, Vichyn, Avènen, Acon ja Lumenen voiteissa, kun taas testin toiseksi parhaaksi sijoittuneessa Garnierissa niitä on viisi kappaletta ja neljännen sijan L’Oréalissa jopa seitsemän. Täysin hajusteettomia voiteita olivat puolestaan vain Acon, Lumenen ja Cliniquen tuotteet.

Kuluttaja-lehti kehottaa huomioimaan voiteiden suhteellisen tasaiset tulokset ja pienet piste-erot, mutta pohtii samalla artikkelissaan, kannattaako kasvovoiteesta maksaa maltaita.

Ja tosiaan: jos ominaisuuksien erot ovat testituloksissa näin pienet, purkkien suuria hintaeroja on ehkä seuraavalla shoppailureissulla syytä miettiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?