Kuluttajajärjestö tutki: Lidlin kolmen euron kasvovoide peittosi muut - kallein jäi viimeiseksi

17 kasvovoiteen testitutkimuksen voitti edullinen markettirasva.

Tutkimuksessa testattiin 17 kasvovoidetta. Kuvituskuva.

29.9.2016 15:19

Espanjalainen, voittoa tavoittelematon kuluttaja- ja käyttäjäorganisaatio OCU toteutti kasvovoidetutkimuksen, jonka voittajaksi selviytyi 17 tuotteen joukosta testin halvin tuote: Lidlin Cien-merkin kosteusvoide.

Asiasta kertoo espanjalaislehti The Local, ja Suomessa tutkimuksesta uutisoi ensimmäisenä Tyyli.com.

Tulos on yllättävä, sillä Lidlin kasvovoide on tutkimuksen edullisin. Kosteusvoidepurkki maksaa Suomessa 3,29 euroa. Ehkä vielä yllättävämpää oli se, että testin kallein tuote, 269 euroa kustantava kulttimerkki La Merin kosteusvoide jäi tutkimuksen viimeiseksi vähimmillä pisteillä.

Kolmen euron voittajatuote.

Tutkimuksessa testattiin voiteiden kosteuttamistehoa ja vaikutusta ryppyihin neljän viikon ajan. Testiryhmän jäsenet eivät tienneet, mitä tuotteista käyttivät milloinkin.

Lisäksi OCU otti huomioon voiteiden sisältämät aineet ja vähensi pisteitä niiltä tuotteilta, joissa käytetään allergisoivia ainesosia, kuten tiettyjä parabeeneja tai hajusteita, tai aineita, jotka eivät ole suositeltuja EU:n alueella.

Lidlin voiteen jälkeen kolme parasta olivat Vichyn, Garnierin ja Nivean kasvovoiteet – suhteellisen edullisia nekin, sillä Nivean ja Garnierin kasvovoidepurkit saa alle kympillä.

Ei ensimmäinen voitto

Huomionarvoista on myös se, ettei Lidl suinkaan voittanut ensimmäistä kertaa tällaista titteliä. OCU on tehnyt samankaltaisen tutkimuksen aiemminkin, jolloin tutkittiin ryppyvoiteita, ja silloinkin parhaan voiteen palkinnon ansaitsi Lidlin tuote. Reilut kaksi vuotta sitten tehdyssä tutkimuksessa paras ryppyvoide oli Cien Q10.

Se oli paras myös tanskalaisen kuluttajalehden Taenkin ryppyvoidetestissä pari vuotta sitten.

Lidlin ryppyvoidetta myydään edelleen. 3,49 €.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?