Tutkimus: Naisten mielestä parrakkaat miehet ovat kuumempia – katso kuvat ja vertaa itse

Ikuisuuskysymykselle siitä, kumpi on parempi, parrakas vai parraton, ei taideta koskaan löytää sitä ainoaa oikeaa vastausta. Tuoreen tutkimuksen ja monen julkkismiehen perusteella asia on kuitenkin kohtalaisen selvä: parta jyrää.

Muun muassa näyttelijät Steve Carrell, Will Smith ja Hugh Jackman on nähty parrakkaina.

Sekä miehet että naiset tuntuvat pohtivan tasaisin väliajoin sitä, mitä parrasta pitäisi ajatella. Toiset tykkäävät, toiset eivät, toiset kasvattavat, toiset ajelevat. Yhä kasvava partatrendi ei myöskään vähennä kiinnostusta miesten kasvoilla kasvavista karvoista – ja se vastakkaisen sukupuolen mielipide nyt vasta kiinnostaakin.

Aiheesta on tehty myös uusi tutkimus, joka julkaistiin elokuussa Journal of Evolutionary Biology -julkaisussa. Sen mukaan sopivasti parrakkaat miehet todella ovat naisten mieleen useammassa tapauksessa kuin parrattomat: suurin osa miehistä näytti naisten mielestä paremmalta tuuhean sängen kanssa kuin parratta.

– Partakysymykseen ei ole olemassa yleispätevää vastausta, mutta tutkimuksessamme naisia viehätti selvästi eniten kymmenen päivää kasvanut sänki. Muhkea täysparta tai täysin ajellut kasvot jäivät selvästi taakse, tutkimusta tekemässä ollut evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala kertoo.

– Tärkeää on myös se, että parta on tuuhea ja kasvaa tasaisesti. Aiempien tutkimustemme mukaan parta on nimittäin puoleensavetävä vain, jos parrankasvu on hyvää, Rantala lisää.

– Lisäksi on mielenkiintoista, että jos miehellä on kauniit kasvot, parta voikin olla huono juttu, sillä se peittää naisten mielestä puoleensavetävät kasvonpiirteet, Rantala sanoo.

Myös Good Housekeeping on perehtynyt parta-asiaan, joskin hieman kevyemmästä kulmasta: se listasi julkkismiehiä, jotka näyttävät paremmilta partasuisina kuin siloposkina. Nappasimme listalta muutaman esimerkin. Katso itse ja vertaa, parta vai siloposket?

Ryan Gosling

Näyttelijä Ryan Gosling ilman partaa...

... ja parran kanssa.

Kevin Costner

... ja parran kanssa.

Will Smith

Näyttelijä Will Smith ilman partaa...

 

Hugh Jackman

... ja parran kanssa.

Näyttelijä ilman partaa...

Jake Gyllenhaal

... ja parran kanssa.

Näyttelijä Jake Gyllenhaal ilman partaa...

Steve Carrell

... ja parran kanssa.

Näyttelijä Steve Carrell ilman partaa...

Michael Phelps

... ja parran kanssa.

Uimari Michael Phelps ilman partaa...

Jon Hamm

... ja parran kanssa.

Näyttelijä Jon Hamm ilman partaa...

Emmekä tietenkään saa unohtaa omaa suomalaisvahvistustamme:

Lauri Tähkä

... ja parran kanssa.

Muusikko Lauri Tähkä ilman partaa...

... ja parran kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?