Oletko hurahtanut KonMariin? Tee hittisiivous myös meikkipussillesi

Miten KonMari-metodi sopii kosmetiikkakaapin tyhjennykseen?

24.8.2016 19:04

Järjestelyguru Marie Kondon metodi turhien tavaroiden poistosta sopii erittäin hyvin myös kosmetiikkakaapin ja meikkipussin siivoukseen. Jos et osaa päättää, mistä meikkituotteista on aika luopua, kysy itseltäsi yksinkertainen kysymys: mikä kosmetiikkatuotteista tuottaa iloa.

Poista toki myös auttamattomasti vanhentuneet tuotteet, joita kaapin perukoille tai pussukan pohjalle on voinut jäädä. Täältä voit lukea nyrkkisäännön meikkien säilyvyysajoille purkkien avaamisen jälkeen.

Kondon yksinkertainen kysymys ei tarkoita käytännössä sitä, että kaikki käyttämätön lentää roskikseen. Jos kauniin hajuvesipullon katselu hyllyn reunalla antaa iloa, vaikka sitä käyttää vain juhlatilanteissa kerran kuussa, se kannattaa säilyttää.

Iloa tuottaa kuitenkin myös tila ja se, että pystyt käyttämään jäljelle jääviä tuotteita helpommin, koska ylipäätään näet ja löydät ne, joten käyttötarpeestakin kannattaa olla rehellinen.

Popsugar vinkkaa, miten käytännössä toteutat KonMari-operaation.

1. Ota kaikki pussukoista ja kaapin perukoilta pöydälle ja käy jokainen tavara läpi. Tuottaako se iloa? Käytännössä saatat huomata, että kaikki kulahtaneet purkit, joissa on vielä jäljellä jotakin mutta jotka eivät herätä mielessä mitään, saavat lähteä.

2. Ota myös matkameikkipussukat esiin. Niissä on yleensä kaikkea mukaan kahmittua ja ”hotellien aarteita”, joiden olemassaoloa et ole muistanut kuukausiin.

3. Käy silmämeikit muita tuotteita tarkemmin läpi. Älä säilytä yhtään vanhentunutta tuotetta tai meikkejä, jotka jotenkin ärsyttävät silmiä.

4. Varastoi kaappien tavarat läpinäkyviin vetolaatikoihin, jotta näet, mitä kaapissa on ja voit vetäistä laatikon kerralla ulos. Näit tavarat eivät pääse unohtumaan taas kaapin uumeniin.

5. Käytä kylppärin vetolaatikoissa erilaisia purkkeja, joihin varastoit tavaraa, tai siirrettäviä tilanjakajia. Muuten kaaos leviää hetkessä takaisin.

6. Järjestele meikkituotteet ryhmänsä tai värinsä mukaan.

7. Jätä näkyviin vain ja ainoastaan kauniita asioita, joiden näkeminen tuottaa iloa. Loput pitää saada piiloon.

8. Vaikka piilottaisitkin suurimman osan meikeistä kaappiin, älä ahda. Jos joudut joka ikinen kerta vetolaatikoita aukoessasi taistelemaan, että tavarat mahtuvat takaisin, tavaraa on liikaa. Tarkista, että jokaiselle tuotteelle on paikkansa. Muuten ne jäävät vähitellen lojumaan pöydille, altaan reunoille tai mille tahansa laskutasolle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?