Minkä värinen takki on kuvassa? Tästä kiistellään sosiaalisessa mediassa

Sama takki, monta eri mielipidettä.

29.2.2016 5:22

Reilu vuosi sitten maailma sekosi kuvasta, joka oli henkilöstä riippuen joko valkoinen ja kultainen tai sininen ja musta.

Nyt Twitterissä kiistellään erään Adidaksen takin väristä, kertoo The Telegraph verkkosivuillaan.

– Jotkut näkevät sinistä ja valkoista, toiset näkevät mustaa ja ruskeaa. Ja monet näkevät punaista, kun sosiaalinen media käy käsiksi uuteen painavaan debattiin: takin väriin, lehti kirjoittaa.

Keskustelun aloitti poppunkbloggerina Tumblrissa tunnettu Nina, joka pyysi ihmisiä kertomaan, mitä nämä kuvassa näkevät.

– En haluaisi tehdä uutta sininen/musta, valkoinen/kultainen vaatemeemiä, mutta kaverillani on tämä takki ja hän sanoo sen olevan valkoinen ja sininen. Minä kuitenkin näen mustaa ja ruskeaa, hän kirjoitti.

#TheJacket is clearly blue/white. Idk how anyone can see brown/black pic.twitter.com/NQR7sLQrwT— Zach W. (@zachweiss) February 27, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Osa vastaajista oli samaa mieltä Ninan kaverin kanssa siitä, että takki on valkoinen ja sininen. Jotkut puolestaan eivät kyenneet ymmärtämään, miksi toiset näkivät kuvassa jotakin muuta kuin mustaa ja ruskeaa.

– Minulla ei kirjaimellisesti ole hajuakaan siitä, minkä osien pitäisi olla sinisiä ja minkä osien valkoisia. Vihaan tätä, twiittasi Kay Dekker.

Sekaan heitettiin myös muutama muu kombinaatio, ja joku analysoi värejä jopa Photoshopin avulla. Anna Russett ehti jo varoittaa sosiaalisessa mediassa, että ystävyyssuhteita voi mennä pilalle tämän asian takia.

– Nina, mitä menit tekemään, eräs Tumblr-käyttäjä kirjoitti.

– En tiedä. Olen pahoillani. Olen peloissani. Olen niin peloissani. Itken, hän vastasi.

IS haastatteli viime vuonna Aalto-yliopiston väriopin lehtoria Arnkil Haraldia, jonka mukaan mekkokuvassa kyse oli valokuvan voimakkaasti vääristämistä väreistä ja puvun ominaisvärien tulkitsemisesta eri ympäristössä ja valaistuksessa.

Hän mainitsi, että voimakkaasti rajatuissa kuvissa on vain niukasti vihjeitä siitä, mistä suunnasta valo lankeaa, minkä sävyistä valo on ja millaista on varjon muodostus tilassa.

– Kun tällaiset vihjeet puuttuvat, meidän on vaikea tehdä luotettavia arvioita esineiden oikeista väreistä, Harald selitti.

Photoshop says teal and gold. #thejacket pic.twitter.com/StoOZx4zcP— Andrew Richard (@andr3wrichard) February 26, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Minkä värinen takki sitten oikeasti on? Telegraphin mukaan värit ovat tietysti sininen ja valkoinen.

– Kas tässä internet. Voimmeko nyt lopettaa tästä puhumisen, kiitos, twiittasi Marc Sislava.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?