Häävideot ovat tehneet paluun – tässä uusimmat häätrendit - Tyyli - Ilta-Sanomat

Häävideot ovat tehneet paluun – tässä uusimmat häätrendit

Moni ehkä muistaa takavuosilta piinaavan pitkät häävideot ja itse laitetut karjalanpaistit, mutta nykyään on tarjolla paljon palveluita tärkeään päivään.

Hääpuku on suuressa roolissa, mutta häätrendeissä näkyy paljon muutakin.

16.1.2016 15:57

Hääpäivässä suurinta roolia näyttelee usein hääpuku ja vihkisormus.

Hääpuvun ja sormuksen valintaan vaikuttaa paljon lompakon paksuus ja henkilökohtaiset mieltymykset.

Mennään naimisiin! -häämessuilla nähdään myös hääpukujen muotinäytös.

IS selvitti Mennään naimisiin -lehden päätoimittaja Liisa Sillalta uusimmat häätrendit, jotka näkyvät erityisesti käytännön järjestelyissä.

1. Häävideot

– Häävideot ovat tehneet comebackin. Monet muistavat, kun häävideoita katsottiin VHS-kaseteilta, mutta nyt häävideo ostetaan ulkopuolisilta. Häävideosta tilataan noin viiden minuutin versio sukulaisille ja parin minuutin versio ystäville, Liisa Silla kertoo Ilta-Sanomille.

Häävideon teettäminen ammattilaisilla maksaa noin 2 500–3 000 euroa. Kuvaajia on juhlapaikalla usein kaksi, koska uusintaotoksia ei juuri voi tehdä. Helikopterikameran käyttö lisää myös kustannuksia.

– Häävideon tekeminen on kovaa työtä. Video leikataan hyvin, editoidaan ja valitaan musiikki. Häävideosta tulee hyvin elokuvamainen, Siila kuvailee.

Helsingin Katajanokan Wanhan Sataman häämessuilla ei ole unohdettu miehiä.

2. Juhlapaikka

– Nykyään halutaan panostaa myös juhlapaikkaan. Sinne hankitaan hienot kukat ja askartelut, jopa kattokin koristellaan. Kaikki yksityiskohdat ovat tarkasti miettyjä, Silla kertoo.

3. Ruoka

– Ruokaa ei usein enää tehdä häihin omin voimin, vaan siihen halutaan panostaa kunnolla. Se on ymmärrettävää, sillä jos ruoka ei ole hyvää, kaikilla menee fiilis.

4. Häätanssi

– Häätanssi on uusin hitti. Hääpari käy ensin opettelemassa ja harjoittelemassa jonkin tanssin, ja sitten he esittävät sen häissä juhlavieraille. Se voi olla rumbaa, sambaa tai tangoa. Mikä vain on hääparille tärkeää, Siila kertoo.

Mennään naimisiin! -häämessut järjestetään Helsingin Wanhassa Satamassa 16.–17.1.2016.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?