Down-lapset murtavat muotimaailman käsityksiä: ”Kaikkien on tultava nähdyiksi”

Downin syndroomaiset mallit tekevät läpimurtoja muotimaailmassa.

Kayla Kosmalski, 9, pääsee malliksi Gap Kids -muotinäytökseen.

22.8.2015 8:12

Caters News Agency uutisoi 9-vuotiaasta Kayla Kosmalskista, josta tulee Gap-vaatemerkin ensimmäinen Downin syndroomainen malli.

Kayla kävelee tänään lauantaina Gapin muotinäytöksessä Miamissa, jossa esitellään yhdysvaltalaisen tv-guru Ellen DeGeneresin Gap Kidsille luomaa ED-lastenvaatemallistoa.

Näytöksen järjestää Changing the Face of Beauty -järjestö, joka pyrkii muuttamaan perinteisiä kauneuskäsityksiä ja tuomaan kehitysvammaisia esiin mainos- ja mediamaailmassa.

Kayla on yksi näytöksen 14 lapsesta, jotka muuttavat jokainen tavallaan kauneuskäsitysten kasvoja. Tapahtumaan ja järjestöön voi tutustua esimerkiksi heidän Facebook-sivuillaan.

Muitakin tuoreita kasvoja

Kayla ei kuitenkaan ole ensimmäinen Down-lapsi, joka on päässyt poseeraamaan catwalkeille. Tänä vuonna on kerrottu monesta muustakin Downin syndroomaisesta lapsesta tai nuoresta, jotka ovat ryhtyneet malleiksi.

Buzzfeed kertoo 4-vuotiaasta Cora Slocumista, joka esitteli Livie & Luca -vaatemerkin tuotteita merkin Back to School -kampanjassa.

– Haluamme, että kuka tahansa lapsi voi nähdä vaatteemme sellaisen lapsen päällä, johon voivat samastua. Jokaisen lapsen pitäisi saada kokea tunne siitä, että tulee huomatuksi, Livie & Lucan markkinointipäällikkö Allison Charvat sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Viime keväänä puolestaan The American Horror Story -näyttelijä Jamie Brewer nousi otsikoihin, kun hän teki historiaa ja käveli ensimmäisenä Downin syndroomaisena mallina New Yorkin muotiviikoilla.

Hair Time Now by @NYIBeauty @carriehammer #RoleModelsNotRunwayModels #NYFashionWeek pic.twitter.com/cvigZMG97S— Jamie Brewer (@MsJamieBrewer) 12. helmikuuta 2015

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Jamien jalanjäljissä seuraa 18-vuotias australialainen Madeline Stuart, joka kävelee syksyn New Yorkin muotiviikoilla.

Stuart on tehnyt jo mainoskampanjoita, ja hänen Instagram-tilillään on 71 000 seuraajaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?