Haluatko upeat sääret kesäksi? – Aloita ihonhoito nyt! - Tyyli - Ilta-Sanomat

Haluatko upeat sääret kesäksi? – Aloita ihonhoito nyt!

Talven kuivattama iho vaatii kuorintaa ja kosteutusta.

Hoida sääret kauniiksi jo hyvissä ajoin ennen rantakelejä.­

6.4.2015 7:10

Mikäli haluat, että sääresi ovat kauniin kullanruskeat sandaalikelien alkaessa, tartu toimeen nyt.

Women’s Health listasi toimenpiteet, joilla saavutat täydelliset sääret kesäksi. Mekot ja shortsit, täältä tullaan!

1. Huolla iho

Talven aikana iho kuivuu ja hilseilee rajujen lämpötilavaihtelujen sekä vähäisen kosteuden vuoksi. Aloita sääriesi ihonhoito hellällä, luonnonsienellä tehtävällä kuorinnalla. Varo kuorimasta liikaa tai liian kovilla kuorintatuotteilla, jolloin ihosi voi ärsyyntyä ja tulehtua.

Mikäli haluat sileät sääret, nyt on oikea aika kaivaa shaveri tai epilaattori esiin. Kuorinnan ja karvojen poiston jälkeen iho kaipaa kosteutta – levitä siis reilusti kosteusvoidetta säärillesi. Muista myös suojakertoimet!

2. Väriä pintaan

Koska sääret ovat kalpeat talven jäljiltä, saatat tarvita itseruskettavaa kevään aluksi avuksi. Itseruskettavia löytyy niin vaahtona, suihkeena kuin voiteena – itsellesi parhaimman vaihtoehdon löydät kokeilemalla.

Itseruskettavaa sisältävät kosteusvoiteet ja öljyt lisäävät väriä iholle vähitellen, kun taas voimakkaimmat itseruskettavat antavat syvemmän rusketuksen jo ensimmäisen levityskerran jälkeen. Muista levittää itseruskettava kosteutetulle iholle varovaisesti ja tasaisesti, jotta sääristäsi ei tule läikikkäät.

3. Kynnet kauniiksi

Säärtesi lisäksi myös jalkapohjasi kaipaavat kuorintaa ja kosteutusta. Kirkkaat kynsilakat puolestaan tuovat kevään varpaisiin asti.

Pidä ihonvärisi mielessäsi, kun valitset kynsilakkasävyä. Parasta olisi valita omaan ihonväriin nähden päinvastainen sävy: vaaleaihoisen kannattaa satsata tummempiin kynsilakkoihin, kun taas vaaleat kynsilakat näyttävät upeilta tummaa ihoa vasten.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?