Finnejä otsassa, nenässä tai poskissa? Katso yllättävät syyt ja hoitokeinot - Tyyli - Ilta-Sanomat

Finnejä otsassa, nenässä tai poskissa? Katso yllättävät syyt ja hoitokeinot

Nouseeko sinulle aina finnejä samaan kohtaan kasvoja? Tiedätkö, mitä ne kertovat sinusta?

9.4.2014 13:48

Näppyjen ja iho-ongelmien ilmaantuminen aina tiettyyn paikkaan voi Aftonbladetin mukaan kertoa enemmänkin terveydestäsi ja yleisestä hyvinvoinnistasi. Hyvä uutinen on se, että asiaan voi vaikuttaa itse hyvinkin paljon ja saada samalla kaupan päällisiksi paremman hipiän.

Apuna tässä voi käyttää muun muassa ihotyyppikartoitusta. Ihon yhteys muuhun kehoon ja sisäelimiin on hyvin tiivis. Tekemällä pieniäkin muutoksia elintapoihin ja ruokailutottumuksiin voi saada aikaa ihmeitä myös kasvoilla.

Poimi talteen nämä vinkit:

Finnejä otsassa

Otsaan ilmestyvät finnit kielivät usein ruoansulatusongelmista ja liian rasvaisesta ruuasta. Rasvan vähentäminen ja puhtaampi ruokavalio voi tässä tapauksessa auttaa ihonhoitamisessa. Aftonbladetissa suositellaan ääritapauksessa testaamaan myös detox-kuuria elimistön puhdistamiseksi kuona-aineista.

Finnejä kulmakarvojen välissä

Finnit silmien ja kulmakarvojen välissä puolestaan taas saattavat tarkoittaa, että vatsan ja maksan toiminnassa voi olla häikkää. Syy voi löytyä jopa siitä, että olet juonut muutaman lasin liikaa viiniä tai syönyt jotain sopimatonta. Kannattaa myös tarkistaa, kärsitkö laktoosi- tai gluteeni-intoleranssista.

Finnejä korvien lähettyvillä

Mikäli finnejä nousee aina korviin tai korvien ympärille, voi se puolestaan juontaa juurensa elimistön nestevajeeseen. Tähän auttaa yksinkertaisesti veden juominen. Hyvä tapa olisikin juoda ainakin kahdeksan lasia vettä päivässä ja välttää liikaa suolaa sekä kahvin- ja teenjuontia. Myös tummat silmänaluset ovat usein merkki siitä, että et saa tarpeeksi nestettä päivän aikana.

Finnejä poskissa

Poskiin ilmestyvillä finneillä on suora yhteys keuhkoihin ja ne voivat johtua esimerkiksi liiasta tupakoinnista. Pitkät kävelylenkit raikkaassa ilmassa saattavat hyvinkin auttaa Finnejä leuassa. Varsinkin naisilla finnejä ilmestyy usein leukaan hormoneista johtuvista syistä.

Tämä on siitä ikävä vaiva, ettei siihen juuri voi itse vaikuttaa. Joillain e-pillereillä saattaa olla hitusen parantava vaikutus kuten myös ylipäänsä terveellisemmillä elintavoilla ja liikunnalla. Myöskään terveellinen ruokavalio ei ainakaan voi tilannetta pahentaa.

Finnejä nenässä Huono tai vatsalle muuten sopimaton ruoka voi aiheuttaa näppyjä nenän ympärille. Kannattaa kokeilla kuitujen lisäämistä ruokavalioon.

Finnejä nenän alla

Tämä voi olla merkki siitä, että olet joko stressaantunut tai kärsit jostain tulehduksesta. Yritä rauhoittaa menoa ja noudata säännöllistä ja terveellistä ruokavaliota.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?