Kuinka hiukset saa kuntoon ilman kalliita kampaamotuotteita? Muista nämä 5 sääntöä

Halusit sitten hiustesi kasvavan tai pitää ne hyvässä kunnossa, tässä muutamat vinkit jotka kannattaa sisällyttää hoitorutiineihin!

23.3.2014 9:12

Kesä lähestyy ja useilla on hiusten kasvatusprojekti käynnissä, jotta saisi kesäksi trendikkäät rennot  pitkät rantalaineet. Kaikilla ei tietenkään ole kasvatus mielessä, vaan kuinka säilyttää pitkät hiukset hyväkuntoisina ja kauniina.

Kuinka saada hiukset pysymään kunnossa ilman kalliita kampaamotuotteita?

1. Kuivat hiukset ja päänahka

Päänahka aristaa ja hilseilee sekä hiukset tuntuvat rutikuivilta ja katkeilevilta, kuulostaako tutulle? Nyt kaikki luontaiset öljyt ovat suuressa huudossa eikä suotta, koska myös hiustenhoitoon ne ovat loistavia! Suosi esim. manteliöljyä, kookosöljyä tai jojobaöljyä.

Lisää hiustesi latvoihin pari tippaa öljyä päivittäin antamaan ravitsevuutta, suojaa, kosteutta ja kiiltoa. Se auttaa pitämään latvojasi paremmassa kunnossa ja antaa upeaa kiiltoa usein vähän kiillottomille latvoille.

Kerran viikossa voit tehdä myös hemmottelevan öljyhoidon, joka auttaa kuivaan hiuspohjaan. Hiero öljyä suoraan päänahkaan kunnolla, tässä ihaninta on tehdä päähieronta samalla(hieronta auttaa myös hiusten kasvuun). Anna öljyn laskeutua myös latvoille asti. Mieluiten anna vaikuttaa yön yli, pese hiuksesi huolellisesti aamulla. Hiuspohja ja hiukset kiittävät!

2. Haaroittuvat ja kuivat latvat

Tämä on selkeä, leikkauta hiuksesi säännöllisesti! Jos omaat helposti haaroittuvat ja katkeilevat hiukset, muista leikata ne säännöllisesti ellet halua ohutta ja kuolleen näköistä hiustyyliä. Kun hiukset haaroittuvat ja niitä ei leikata, haaroittuminen alkaa haaroittaa hiusta aina ylemmäs ja ylemmäs. Joten harmittomat kaksihaaraiset saattavat pilata pitkät kutrit nopeastikin ellei niitä katkaista ajoissa.

3. Hidas hiusten kasvu

Tähän vaikuttaa moni seikka, kuten mitä syöt, genetiikka yms., mutta on yksi rutiini jolla voit edesauttaa hiustesi hyvinvointia ja kasvua. Kun peset hiuksesi älä käytä liian kuumaa vettä. Käytä aina hoitoainetta. Kun olet huuhtelemassa hoitoainetta hiuksistasi pois heilauta pää alaspäin ja huuhtele hoitoaine siten pois hiuksistasi. Hiusten eri pesuasennotkin vaikuttavat hiusten kuntoon ja kun huuhtelet hiuksiasi aina molemmista suunnista ns. kulutuspinta vaihtelee.

Suurin syy miksi kannattaa huuhdella pää alaspäin on se, että veri valuu päähän ja stimuloi päänverenkiertoa, joka vaikuttaa aktivoivasti hiuspohjaan. Kun olet huuhdellut hoitoaineet pois, vaihda vesi vielä kylmälle! Huuhtele kylmällä vedelle latvat ja päänahka, se sulkee hiusten syitä, lukitsee hoitotuotteet sisään ja piristää verenkiertoa. Talvella tämä ei ole mitä miellyttävin kokemus, mutta hiustesi puolesta sen arvoinen!

4. Elottomat hiukset

Hiukset näyttävät sameilta, tuntuvat siltä etteivät ne puhdistuisi kunnolla ja ryhtiä ei ole näkyvissäkään.. Se useimmiten johtuu siitä, että hiuksissasi on niin paljon tuotejäämiä.

 Kaikista hiustuotteita joita käytämme jää pesusta huolimatta erilaisia tuotekerrostumia hiuksen pintaan. Tarpeeksi kauan kun tuotteita on kertynyt hiukset menevät elottomiksi ja tuntuvat siltä ettei mikään saa niitä piristymään.

Pese siis hiuksesi säännöllisin väliajoin syväpuhdistavalla shampoolla, joka on tarkoitettu poistamaan tuotekertymiä hiuksista. Se auttaa myös hoitotuotteita toimimaan halutulla tavalla. Jos hiuksesi ovat täynnä jäämiä silloin myöskään hoitotuotteet eivät auta samoin tavoin. Hius on ns. ähky ja kun hius on täynnä sinne ei mahdu enempää. Joten monesti vaikka kuinka hoitaisit erilaisilla tuotteilla hiuksiasi ja ne eivät tunnu auttavan, saattaa ongelma hyvinkin piillä tässä seikassa.

5. Käsitellyt hiukset

Kuumia rautoja, värjäyksiä, föönausta ja tiukkoja ponnareita. Nuo kaikki useimmiten kuluttavat hiuksiasi, niistä ei kuitenkaan useammat voi kokonaan kieltäytyä, mutta hillitä voi joissakin kohdissa.

Ilmakuivaus on paras kuivaus, jos vain voit niin vältä kuumakäsittelyä hiuksillasi. Mitä vähemmän poltat kuumilla raudoilla tai hiustenkuivaajalla hiuksiasi, sen paremmassa kunnossa ne ovat. Jos siis on mahdollista anna hiustesi kuivua luonnollisesti ja käytä kuumia rautoja harvoin. Mieti vaihtoehtoja, kuten perinteiset paplarit, lettilaineet tms.

Monikaan ei selviä ilman värjäystä, muista kuitenkin käyttää hellävaraisia värejä ja vahvistaa värin kestävyyttä esim. kylmä vesi tekniikalla sekä sävyttävillä shampoilla, jolloin värjäyskerrat harvenee. Lompakollekin edullisempaa.

Tiukka poninhäntä aina samassa kohtaa, ei hyvä! Ponnarit kuluttavat hiusta ja jos tapaat pitää ponnaria aina samassa kohtaa, huomaat kyllä kuinka hiuksesi katkeilevat siitä kohti.

Vaihtele siis ponnarin paikkaa, pidä hiuksia usein auki. Kotona voit käyttää mahdollisimman pehmeitä ponnareita tai lettejä. Esim. karmivat hiusdonitsit ovat pehmeitä ja hiusystävällisiä ulkonöstään huolimatta, eli valitse ainakin kotikäytössä mieluiten se pehmein mahdollinen ponnari hiuksiisi.

Hellien hiuksia tästä eteenpäin!

Lue lisää kauneudesta Ida iholla-blogista!

Ja seuraa Idaa Facebookissa!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?