IS selvitti tunnettujen muotibloggaajien lempiverkkokaupat - onko joukossa oma suosikkisi?

Verkkokaupan suosio kasvaa erityisesti vaatteissa, kengissä ja asusteissa. Tunnetut muotibloggaajat paljastivat IS:lle omat verkkokauppasuosikkinsa.

Lilous Crush -blogin Hertta Granroth shoppailee huippumuotia nettikaupoista vain ale-aikaan.

26.2.2014 17:24

Muotikaupan Liiton mukaan verkkokauppa kasvaa Suomessa.

- Viime vuodelta ei ole vielä ihan tarkkoja lukuja saatu, mutta vaatteiden ja kenkien verkkokaupan osuus pyörii 10-20 prosentin pinnassa. Luku on tuplaantunut vuodesta 2012, kertoo Muotikaupan Liiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen.

Suomessa verkkokaupan suurimmat tuoteryhmät ovat vaatteet ja elektroniikka. Vaatteissa palautusprosentit ovat huomattavasti suuremmat kuin elektroniikassa.

- Verkon vaate- ja kenkäostoksissa värit ja koot eivät aina vastaa kuluttajien ennakko-odotuksia. Sen vuoksi kuluttajat palauttavat niitä elektroniikkaa enemmän, Loikkanen jatkaa.  

Pupulandian Jenni Rotonen tekee netistä muun muassa designer-löytöjä.

 

Muodin verkkokauppoja suositaan monista syistä. Valikoima on laaja, ja hinnat voivat olla edullisemmat kuin kivijalkamyymälöissä. Muotivaatteiden ja kenkien sekä asusteiden verkko-ostamisen yksi motiivi on myös se, että ostoksille ei välttämättä haluta silminnäkijöitä.

Kaikki suomalaiset muotivaikuttajat eivät ole vaatteiden verkkoshoppailijoita. Vaatteiden tarkat värisävyt ja koot sekä parhaiten istuva mitoitus selviävät paremmin kivijalkamyymälöissä.

- Käytän muodin verkkokauppoja lähinnä asusteissa, kengissä ja laukuissa. Vaatteiden kokohaitari on niin suuri, ja vaihtelee paljon myös saman merkissä sisällä, kertoo Strictly Style –bloggaaja Hanna Väyrynen.

Pupulandia-blogia pitävän Jenni Rotosen suosikki on The Outnet, joka on virtuaalinen outlet-myymälä, josta voi tehdä hänen mukaansa designer-löytöjä ja hankkia vähän tavallista erikoisempia vaatteita, kenkiä ja laukkuja.

- The Outnetistä löytää myös sellaisia merkkejä, joita ei saa Suomesta.  

Nämä ovat bloggaajien suosikkikaupat

Strictly Style –bloggaja Hanna Väyrynen:

Mytheresa

- Tämä saksalainen verkkokauppa on hyvä paikka asusteiden täsmäiskuihin muodin sijaan.

Luisaviaroma

- Täällä on vieläkin kattavampi valikoima muotia kuin Mytheresassa. Luisaviaroma sopii erityisesti tyylikkäille miehille.

Nelly ja Bootz

- Nämä molemmat verkkokaupat ovat hyviä paikkoja muodin täydennysostoksiin, jos kivijalkamyymälöissä on esimerkiksi tietyn tuotteen väri ja koko loppunut.

Lastenvaatteet Gap ja Next

- Näistä verkkokaupoista ostan lastenvaatteita. Valikoima on niissä valtava, ja vaatteet ovat edullisia. Nextissä on lisäksi erityisen hyvät fiiliskuvat, ja kävijöitä palvelevat asuehdotukset lastenvaateyhdistelmiin, Väyrynen selvittää. Ilta-Sanomien muotibloggaaja Viola Virtamo:

Asos - Asos on monipuolinen, muotia myyvä verkkokauppa, jossa on kaikkea niin naisille kuin miehillekin. Valikoimat ovat hyvät, ja merkkejä on satoja: tunnettuja luksusbrändejä sekä halvempia arkimerkkejä. Tuotteet ovat laadukkaampia kuin monissa muissa ulkomaisissa verkkokaupoissa. H&M

- Tutun H&M:n verkkokauppa on erinomainen vaihtoehto merkin kivijalkamyymälöille. Valikoima on laajempi ja toimitus on nopea. Verkosta löytyy naisten, miesten ja lasten vaatteiden lisäksi myös H&M Home tuotteineen. Ale-kohdan alta löytyy jatkuvasti paljon muotia suurilla alennuksilla, mikä mahdollistaa hyvien ja halpojen löytöjen tekemisen. Dress Lily

- Dress Lily on erittäin edullinen muodin verkkokauppa. Myy huomattavasti halvemmalla monia tuotteita, joista tavallisissa ketjuliikkeissä maksetaan kolminkertaisesti. Verkkokaupassa voi useastikin törmätä tismalleen samoihin tuotteisiin, jotka on vain muutama kuukausi sitten nähnyt kaupan hyllyllä.

- Sivulta ei siis ehkä kannata etsiä juuri nyt pinnalla olevia kausituotteita, mutta korujen ja perusvaatteiden hankintaan sivusto on täydellinen. Vaikka kuvat eivät ehkä ole parhaat mahdolliset, voi verkkokaupasta tehdä yllätyslöytöjä.

Cos 

- Cos on taattua laatua. Jos Cosin liike on kaukana, saa tuotteita tilattua helposti kotiinkin. Verkkokaupan hinnat ovat samat kuin liikkeissä: halpisliikkeitä korkeammat, mutta hyvässä suhteessa laatuun ja lopulta oikeastaan paljon muita alhaisemmat.

- Tuotteet on tehty pääasiassa laadukkaista luonnonmateriaaleista, ja hinnat ovat kohtuulliset. Verkkokaupan kuvat ovat isot, ja vaatteiden materiaalit selkeästi esillä.

New look 

- New Look kuuluu edullisten ja tunnettujen vaateliikkeiden perheeseen, mutta ei ole vielä toistaiseksi tuonut liikkeitään Suomeen. Verkkokaupasta löytyy enemmän nuorten naisten muotia. Toimitus on melko nopea ja hyvä hintalaatusuhde. Erityisen hyvä kevät- ja kesävaatteiden metsästykseen. Ted Baker

- Ted Baker -merkin nimi tuo monelle mieleen vain päätähuimaavat hinnat. Myös verkkokaupan hinnat voivat olla joillekin liikaa, mutta sitä varten löytyy Outlet-osio. Siellä myydään edelliskauden tuotteita pois suurilla, noin 50% alennuksilla. Täydellinen paikka etsiä ikuisia ja kestäviä klassikkovaatteita, joilla on käyttöä pidempäänkin, Virtamo selvittää. Lilou´s Crush -bloggaaja Hertta Granroth: Net-A-Porter - Huippumuotia haaveiluun. Itse shoppailen vain aleaikaan, jos silloinkaan. Laadukas nettilehti tarjoaa ajanvietettä ja silmäniloa. Mainio shoppailuavustaja, jolta saa apua shoppailun lomassa tai sähköpostitse vaikkapa kokoasioita miettimässä. Asiakaspalvelu muutenkin huippuluokkaa. Sisarkauppa Ounetin valikoimista löytyy edellisten kausien designervaatteita, kenkiä ja asusteita hyvin alennuksin. Suhteellisen korkeat lähetyskulut, ilmainen palautus.

 Asos - Huikean suuri ja monipuolinen valikoima vaatteita, kenkiä, asusteita ja sen sellaista, monessa hintaluokassa erittäin edullisista designermuotiin. Tilauksille ei toimituskuluja.

Zoovillage

- Ruotsalainen Zoovillage myy laajan valikoiman streetmuotia. Usein hyviä tarjouksia ja nopeat toimitukset. Nettikauppa ei käytettävyydeltään paras mahdollinen, mutta kannattaa kurkata ainakin silloin, kun suunnilleen jo tietää, mitä etsii.

Feelunique

- Laatukosmetiikkaa ihonhoidosta meikkeihin ja hiustuotteisiin edullisesti. Laaja ja ajantasainen valikoima, myös brändejä, joita Suomessa ei  saatavilla kauppojen hyllyiltä.

Allbeauty

- Hiukan Outnetin tyylinen edullisen merkkikosmetiikan keidas –mahdollisuus tehdä mainioita löytöjä. Nopeat ja luotettavat toimitukset.

Gorgeousshop - Kaikkea hiuksille, laatushampoista erilaisiin kihartimiin, harjoihin ja suoristusrautoihin sekä laatumerkkejä kynsille ja ihonhoitoon. Erittäin nopea toimitus ja edulliset hinnat. Asiakaspalvelu toimii nopeasti ja moitteetta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?