Ammattilaiset neuvovat: Näin päivität työpukeutumisesi

Työvaatteet ja tyyli vaikuttavat paljon ensivaikutelmaan, joka syntyy ihmisistä nopeasti. Ulkoinen olemus vaikuttaa siihen, millaisia tunteita herätämme uusina tuttavuuksina.

Älä jämähdä samaan jakkuun, vaan uudista työpukeutuminen säännöllisin väliajoin.

Varsinkin työpaikalle ja työtapaamiseen pukeutumiselle voi aina suoda muutaman ajatuksen ja pienen mietintähetken.

- Tilannetaju on avainsana, sanoo seniorikonsultti Juha Saastamoinen JPS Management Oy:stä.

Mieti, mihin tilaisuuteen olet menossa, mikä on asiakasyrityksen toimiala, keiden kanssa asioidaan ja mikä olikaan kutsun pukeutumiskoodi.

Oma tuttu ja turvallinen tyyli tulevat luonnostaan. On tärkeää, että vaatteissa viihtyy, koska se myös näkyy. Mutta mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota tyylin päivittämisessä? Näillä 7 vinkillä pääset hyvin alkuun

1. Tiedosta päivittämisen tarve. Hyväkuntoisetkin merkkivaatteet voivat vanhentaa. Trendikkäät asusteet, jakkujen nykyaikaiset leikkaukset ja uusi kampaus voivat nuorentaa ja tiputtaa vuosia iästäsi pois.

2. Oikeanlaiset mitat. Jakkujen liian lyhyet hihat tai liian pitkät näyttävät siltä, kun päällä olisi lainavaate. Oikeankokoiset ja istuvat vaatteet imartelevat kaikenkokoisia.

3. Vaatteiden mittasuhteet. Pitkät hameet naisilla lyhentävät entisestään lyhyiden naisten silhuettia. Liian pitkät housujen lahkeet tekevät saman vaikutelman. Pienillä yksityiskohdilla voi olla suuri merkitys.

4. Hyvät ja maltilliset yksityiskohdat. Asusteilla ja koruilla päivittää nopeasti tyylin ja saa mukavasti vaihtelua. Parhain vaikutelma tulee, kun yksityiskohdat ovat harkittuja, ja niitä ei ole liikaa. Isot korvakorut, näyttävät kaulakorut ja huivit tuovat samanaikaisesti pään alueelle ruuhkaa.

5. Hiustyylin päivitys. Jokaiseen hiusmuotiin ei tarvitse lähteä mukaan, mutta pieni päivitys on hyvästä. Monen suomalaisen suosima sinimusta hiusväri on haasteellinen, koska se voi korostaa ihon virheitä entisestään.

6. Sopiva meikki. Saunanpuhtaat kasvot työelämässä voivat herättää myös ihmetystä. Luonnollinen meikki on luonteva. Opettelemalla nopean ja tehokkaan meikin, säästät aikaa. Tai ainakin tiedät, paljonko se vie aikaa aamukiireessä.

7. Voit myös revitellä. Kun työelämän asema on jo saavutettu, 40-60-vuotiaat naiset voivat jo revitellä ja alkaa näkymään rohkeasti. Persoonallinen pukeutuminen, värien käyttö ja huulipunat piristävät työkavereitakin.

Neuvot on kerätty liikelämän ja rekrytoinnin ammattilaisilta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?